GeriHamur İşi Tarifleri Tarçınlı ve fındıklı çörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarçınlı ve fındıklı çörek tarifi

Tarçınlı ve fındıklı çörek tarifi
Muhteşem tarçın kokusu kadar tadı da güzel bu çörek ile kendinizi ödüllendirin!

Kokusu kadar tadı da güzel bu çörek ile kendinizi ödüllendirin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 3 su bardağı un
İçi için:
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tarçın
  • 1 su bardağı irice çekilmiş fındık veya ceviz
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

Tarçınlı ve fındıklı çörek tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına unu alın ve üzerine instant mayayı serpip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına tereyağını, yumurtaları ve şekeri koyun. Ortadan başlayarak yanlardan unu içeri alarak yumuşak pürüzsüz bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyin. Hamurun üzerini güzelce streç film ile kapatın ve ılık bir ortamda  2 katına çıkıncaya kadar mayalandırmaya bırakın.

Mayalanan hamuru kare olacak şekilde un serpilmiş tezgahta yarım santimetre kalınlığında açın. Bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırın. Hamurun her yanına gelecek şekilde şekerli tarçın karışımını serpin. Üzerine fındığı serpin. Uç kısmından başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu dilim üçgenler olacak şekilde kesin. Her bir üçgen dilimin tam ortasına çöp şiş batırarak iz bırakın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün, toz şeker serpin. 10-15 dakika daha tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.