GeriSebze Yemeği Tarifleri Şevketibostan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şevketibostan tarifi

Şevketibostan tarifi

Ege mutfağının ot yemeklerinin ünü herkesçe malum. Bu ot yemeklerinin en bilinenlerinden biri de şevketibostan. Kuzu ya da dana etiyle yapılan bu yemek hem kolay hem de farklı bir lezzet arayanlar için. İşte şevketibostan tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet şevketi bostan otu
  • 500 gram kuşbaşı et
  • Arpacık soğan
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Şevketibostan tarifi Nasıl yapılır?

Limonlu soğuk suda haşladığınız şevketibostanları ayrı bir tencerede soğan ve zeytinyağı ile kavurduğunuz ete ekleyin. Karışımı otlar yumuşayana kadar 20 dakika kısık ateşte pişirin.