Saray kebabı tarifi: Sofranızı şölene dönüştürecek saray kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
GeriEt Yemeği Tarifleri Saray kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray kebabı tarifi

Saray kebabı tarifi

Saray kebabı, et ve mantarın en güzel uyumlarından biri. Kremayla da bambaşka bir lezzet alıyor. Akşam sofrası için farklı bir şeyler denemek isterseniz, saray kebabını mutlaka denemelisiniz. Yanına patates püresi de ekleyerek nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Peki saray kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte saray kebabı tarifi.. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram dana kuşbaşı
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı krema
  • 150 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Saray kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritin.

Üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun.

Daha sonra eti ilave edin.

Et, kavurduktan sonra mantarı ekleyin.

Mantarlarda suyunu salıp çektikten sonra arabiber ve tuz ekleyin.

Üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Et ve mantar piştikten sonra kremayı da ilave edip 20 dakika kadar daha pişirin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...