GeriTavuk Yemeği Tarifleri Quesadilla tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Quesadilla tarifi

Quesadilla tarifi

Akşam yemeği için Meksika mutfağından farklı bir şeyler denemeye ne dersiniz? Cevabınız 'evet' ise Quesadilla'yı çok seveceksiniz. Sotelenmiş sebzeler, tavuk eti ve peyniriyle tadına doyum olmuyor. Üstelik hazırlaması da çok kolay. Peki Quesadilla nasıl yapılır? İşte Quesadilla için kolay ve pratik tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sarı biber
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya mozarella
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 4 adet tortilla ekmeği veya lavaş

Quesadilla tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri ve soğanı jülyen şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini de önlü arkalı pişirin.

Et soğuyunca ince dilimler halinde kesin.

Biber ve soğanı da aynı tavada yumuşayana kadar kavurun.

Daha sonra karabiber ve tuz ilave edin.

Tortilla ekmeğine sırasıyla peynir, tavuk, biber ve tekrar peynir koyun.

Ardından ekmeğinizi yarım ay şeklinde kapatıp iki tarafını da ısıtın.

İkiye bölüp servis edin.

Afiyet olsun...