GeriBörek Tarifleri Puşkar böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Puşkar böreği tarifi

Puşkar böreği tarifi

Hem doyurucu hem de yapımı kolay olan bu böreğin tarifi tam ağzınıza layık!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet hazır yufka
  • 3 diş sarımsak
  • 150 gram tavuk kıyması
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Sos için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Puşkar böreği tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir tavada tavuk kıymasını sıvı yağda 2-3 dakika kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Dövülmüş sarımsak, nar ekşisi veya limon suyu, tuz, karabiber ve kimyon katıp kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Yufkaları üçgen şeklinde 16 eşit parçaya bölün. Her bir parçaya hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı koyup kenarlarını kapatın ve sigara böreği gibi sarın. Hepsini böyle sardıktan sonra kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın.

Bu börekler için yoğurt, kuru fesleğen ve kırmızı toz biberle bir dip sos hazırlayın. Sosu bir kasenin içine koyup servis tabağının ortasına ya da kenarına yerleştirin. Etrafına kızarttığınız börekleri dizerek soğutmadan servis yapın.