GeriTavuk Yemeği Tarifleri Pekmez soslu hindi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pekmez soslu hindi tarifi

Pekmez soslu hindi tarifi

Sofralarınıza lezzet katacak bir tarif arıyorsanız pekmez soslu hindi tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Fırın torbasında pişirdiğiniz için hem daha hızlı hem de daha lezzetli olan pekmez soslu hindi, özellikle yılbaşı menüsünde hindi olsun isteyen ama bütün bir hindiyi pişirecek kadar geniş vakti olmayanlar için çok uygun.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet hindi budu
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet hindi pişirme torbası

Pekmez soslu hindi tarifi Nasıl yapılır?

Bu yemek için büyük boy bir fırın torbasına ihtiyacınız var.

Şayet standart torba kullanıyorsanız o zaman 2 adet torbaya ihtiyacınız olacak, butları ikili gruplar halinde koyabilirsiniz.

Genişçe bir kapta portakal suyu, pekmez, zeytinyağı, tuz ve biberi iyice harmanlayın ve hindi butlarını da yıkayıp bu sosun içine koyup karıştırın.

Daha sonra torbaya sosla birlikte yerleştirin ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 90 dakika kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra bir servis kabına alın.

Kalan hindi sosunu ayrı bir sos kabına koyarak servis yapın.

Dilerseniz hindilerin altına kestaneli pilavı da ekleyerek şık bir sunum yapabilirsiniz.