GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan musakka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan musakka tarifi

Patlıcan musakka tarifi

Geleneksel patlıcan musakkayı pratik şekilde hazırlamak ister misiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı et suyu (su da olabilir)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 300 gram kıyma
  • 4 adet dolmalık biber
  • Karabiber

Patlıcan musakka tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanların kabuklarını soyup, 2 santimetre kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.

Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın. Kağıt peçete üzerine çıkarın. Musakkayı pişireceğiniz dikdörtgen tepsiye kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin. Bir tencerede tereyağını eriterek ince doğranmış soğanı birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyip, kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak birkaç dakika kavurun. İçine, küp doğranmış 3 domatesi, tuzu ve biberi ilave edin. Karışıma kaynar suyu (varsa et suyunu) ekleyip, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın; ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin.

Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış bir domatesi ve biberi yerleştirin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp, 25-30 dakika pişirin.