Musakka haberleri sayfasında Musakka hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 223 Musakka haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde sık sık yapılan musakka en sevilen sebze yemeklerinden biri. Musakkanın her hali çok seviliyor; patlıcan musakka, kabak musakka, karnabahar musakka ve patates musakka... İşte, sunumuyla fark yaratmak isteyenler için patatesli porsiyon musakka tarifi...
#MusakkaÜnlü İspanyol şef Jose Andres’in kurduğu World Central Kitchen yardım örgütünün ekipleri 6 Şubat depremleri sonrasında Türkiye’nin de yardımına gelmişti. Elbistan’da yemek dağıtan ekipte yer alan Damien Sobol, İsrail’in önceki gün Gazze’de düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.
#DepremAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasEge Bölgesi'nin tarihi dokusu ve eşsiz güzellikleri ile ilham veren illerinden birisi Afyonkarahisar. Anadolu'nun gelenek ve göreneklerini geçmişten günümüze muhafaza eden Afyonkarahisar, İstiklal Savaşında çok önemli bir yere haiz. Gastronomi alanında ise hızla ve emin adımlarla ilerleyen, Türk mutfağının inceliklerini en güzel şekilde içeren leziz yemekleri ile mutfağımızı dünyaya tanıtmayı misyon edinen şehir, ziyaretçilerini bekliyor. Merak edenlere özel Afyon Yemekleri - Afyonkarahisar'da ne yenir ve neyi meşhur? Afyonkarahisar mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#AfyonkarahisarBolu'nun meşhur bakla çorbası. Bu çorba özellikle yaz başında sık sık tercih edilir. İçindeki dereotu ve baklayla tadına doyum olmuyor. Bolu usulü taze bakla çorbası, farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için nefis bir alternatif...
#Ramazan MenüsüTürkiye’deki depremi haber alan Polonyalı yardım kuruluşu üyeleri, kendi araçları ve malzemeleriyle Elbistan’a gelerek yemek çadırı kurdu. Günde 3 öğün sıcak yemek hazırlayan Polonyalı aşçılar, “Polislere halk ne seviyor diye sorduk. Şimdi musakka pişiriyoruz” dedi.
#PolonyaSize karmaşık bir başlık gibi gelebilir. Ama öyle. Fehime ve Naime Sultan yalıları otel projesi bugün bitirilseydi, yüklenici THY ve şirketin ikram kuruluşu DO&CO’yu uçurmaya başlayacaktı. 95 odalı otelin geceliği 2 bin dolar olabilir. Balo salonu SPA, restoran gelirleri de katıldığında aylık geliri siz hesaplayın. Otel uçar ve uçururdu.
#Fehime Ve Naime Sultan YalılarıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının Sırpça tercümesi tanıtım etkinliğine katıldı. Emine Erdoğan, mutfağı, millî kimliği ve kültürü yansıtan bir ayna olarak tanımladı.
#CumhurbaşkanlığıHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#PatlıcanRobert Eggers’ın heyecanla beklediğimiz yeni filmi “The Northman”, sinemalarda. Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke ve Björk’lü kadrosuyla heyecan uyandıran film, 10. yüzyıldan bir Viking hikâyesini tüm görkemiyle perdeye taşıyor. Tim Roth ve Charlotte Gainsbourg’u birlikte izleyeceğimiz “Gün Batımı”, sinemalarda öne çıkan bir diğer film. Ekranlarda ise Volkan Üce’nin ödüllü belgeseli “Her Şey Dahil” haftanın tavsiyesi...
#Uğur YükselTürk girişimcilere oturum hakkı veren Ankara Anlaşması’yla 5 yıl önce İngiltere’ye yerleşen Fatma Güngör Yılmaz, Britanya Kabap Ödülleri’nde ‘Yılın Şefi’ ödülüne layık görüldü. Başkent Londra’ya bir saat mesafedeki Hayward Heath kentinde, eşiyle birlikte ‘Fatma’s Kitchen’ adlı restoranı işleten İzmir doğumlu şef, geleneksel Türk mutfağını modern dokunuşlarla müşterilerini sunuyor.
#Britanya Kebap ÖdülleriTermal sularda vakit geçirmek acıktırır, iştah açar. Ben de belli başlı termal kentlerimizin en iyi yemek adreslerini vereceğim bu hafta size. Tatlısından kebabına, şık restoranlarından esnaf lokantalarına… Gitmişken uğramadan dönülmeyecek lezzet adreslerini not edin.
#HürriyetMüzik dünyasında yıllardan beridir aranjörlüğü, besteciliği ile ön plana çıkan müzik yapımcısı Erdem Kınay ile müziğin mutfağına girdik. Bir şarkının oluşumunun pek çok aşamadan geçtiğini kaydeden Kınay, “Bir şarkının oluşumu bazen 1 ay, bazen 3 ayı bulabiliyor. Bir albümdeki 10-12 şarkı, birkaç yıla bölünüyor. 700-800 sat çalışma içeren bir albüm oluyor” dedi. Kınay, aranjörlüğün de önemini vurgulayarak, söz yazarının besteci gibi zannedildiğini ve bunun yanlış bir algı olduğunu niteledi.
#BURSAİnsanlar zayıflamak için veya sağlıklarını korumak için diyet yaptıklarında yedikleri ürünlerin besin değerlerini bilmek istemektedir. Diyet yapan insanlar az kaloriye sahip diye patlıcanı oldukça sık tercih etmektedir. Patlıcan kaç kaloridir? Patlıcanın besin değerleri nedir? Patlıcanla yapılan yemekler kaç kaloridir? Sizler için patlıcan ve patlıcanla yapılan yemeklerin kaç kalori olduğunu derledik.
#PatlıcanMutfakların en çok tercih edilen sebzelerinden patlıcan, musakka, karnıyarık gibi pek çok tarifte sıklıkla kullanılıyor. Ancak restoranlarda yemeye alıştığımız patlıcan kebabının damaklarda yeri ayrıdır. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilen patlıcan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte adım adım evde patlıcan kebabının tarifi ve malzemeleri…
#Patlıcan Kebabı Nasıl YapılırAlanya tatilimin lezzet duraklarını yazmaya kaldığım yerden devam ediyorum. Bu güzel ilçeye geldiğimi duyan Güvenç Konyalı’nın değerli işletmecisi Hüseyin Güvenç bana mesaj attı ve Alanya’da kuzenlerinin harika bir restoranı olduğunu oraya mutlaka uğramam gerektiğini iletti. Hemen arkasından bölgedeki tek Konya restoranı Konyalı Hacı Bey”in işletmecilerinden Mithat Balcılar’ın aramasıyla bu güzel işletmeyi ziyaret ettim. Şimdiden söyleyeyim notum 10 üzerinden 10. Ardından ünlü restoran Alanya’nın Yöresel Mutfağı Esma Hanım’ın Yeri’ne giderek işletmecisi Cevdet Görücü’yle tanıştım. Öyle bir donattı ki masayı, bir tabak daha koyacak yer kalmadı. Lezzet burada bahsedilen kadar varmış. Unutmadan... Cevdet abinin özel bademli kahvesini çok beğeneceksiniz. Son olarak Dim Çayı kenarındaki Pınarbaşı restorana gittim. “Çay kenarında bir sürü restoran var, neden burası” diyeceksiniz... Burası yerel halktan aldığım bilgilere göre diğer mekanlardan bir tık öndeymiş. Gerçekten de haklı çıktılar...
#AlanyaSahilde de olsa yemeğin iyisini, servisin kalitelisini arayanlara bu yazın en lezzetli plajlarını yazdım. Popüler sahillerin lahmacun fiyatlarıyla haber olmasına aldırmayın; en taze ceviche’lerden Bargilya karidesli pilava fine dining restoranları aratmayan adresler var...
#YazarAdaların en güzel zamanı ilkbahar ve sonbahardır, yaz ayları kalabalıktır hareketlidir ama bu kalabalık sizi yorabilir. Ada demek huzur, sakinlik demek, Sakız adası demek mavi deniz, gökyüzü, esinti demek, ve daha fazlası.. Bana gezdiğin adalar içinde en çok hangi adayı sevdin diye soranlara, ‘Hayatımın kalan kısmını Sakız Adası’nda yaşayabilirim’ cevabını veriyorum.
#Bursa