Patatesli kek tarifi

Kek denilince akla hemen çikolatalı, vanilyalı tatlı mı tatlı kekler gelir. Ancak bu sefer bildiğiniz tüm kekleri unutturacak bir tarifle sizlerleyiz. Börek tadında patatesli keki mutlaka denemelisiniz. Sofralarınızda görsel şölen yaratacak patatesli kek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

Patatesli kek tarifi
Patatesli kek tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • Beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • Susam
Nasıl Yapılır
  1. Patateslerin Hazırlanması
    Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Küp şeklinde küçük parçalara doğrayın.
  2. Soğan ve Maydanozların Hazırlanması
    Soğanı ve maydanozları da küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Yumurta ve Diğer Malzemelerin Hazırlanması
    Yumurtaları mikserde çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın.
  4. Bütün Malzemelerin Birleştirilmesi
    Hazırladığınız patates, soğan ve maydanozları karışıma ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyin.
  5. Karışımın Pişirilmesi
    Yağlanmış fırın kabına kek karışımını dökün. Üzerine susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Afiyet Olsun! 😊
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ705 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ41 g
PROTEİN19 g