GeriKek Tarifleri Patatesli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli kek tarifi

Patatesli kek tarifi

Kek denilince akla hemen çikolatalı, vanilyalı tatlı mı tatlı kekler gelir. Ancak bu sefer bildiğiniz tüm kekleri unutturacak bir tarifle sizlerleyiz. Börek tadında patatesli keki mutlaka denemelisiniz. Sofralarınızda görsel şölen yaratacak patatesli kek nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • Beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • Susam

Patatesli kek tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.

Ardından küp şeklinde küçük küçük doğrayın.

Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayın.

Yumurtaları ise mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.

Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu da karışıma ekleyip tekrar karıştırın.

En son kabartma tozu ve unu ekleyin.

Fırın kabını yağlayıp, kek karışımını dökün.

Üzerine susam döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.