GeriHamur İşi Tarifleri Pastırma ve kırmızı soğanlı pay tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastırma ve kırmızı soğanlı pay tarifi

Pastırma ve kırmızı soğanlı pay tarifi

Görünüşüyle et yemeklerini sevdirecek bir tarif.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Hamuru için:
    • 275 gram un
    • 125 gram tereyağı
    • 2,5 parça eritme peyniri
    • Bir çimdik tuz
    • Biraz kekik
    • 1 çorba kaşığı ılık su
    İçi için:
    • 5 adet kırmızı soğan
    • 100 gram çemensiz pastırma
    • 1,5 çorba kaşığı un
    • 50 gram tereyağı
    Sosu için:
    • 2 adet yumurta
    • 200 mililitre krema
    • Tuz
    • Karabiber
    Üzeri için:
    • 100 gram rende kaşar veya gravyer peyniri

    Pastırma ve kırmızı soğanlı pay tarifi Nasıl yapılır?

    Oda sıcaklığındaki tereyağı ile diğer malzemeleri parmak uçlarınız ile ezerek karıştırın. Hamuru su ile bağlayın. Üstünü kapatarak bir saat dinlendirin.

    Soğanları ince ince salata soğanı gibi kesin. Üzerine biraz su ilave edilerek kısık ateşte şeffaflaşana kadar pişirin. Soğanlar şeffaflaştıktan sonra üzerine tereyağı ilave edin ve karıştırın. Sonra un ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ateşten alın.

    Pastırmaları minik minik doğrayın ve soğanlara katın. Bir kapta yumurtayı, kremayı, tuzu ve biberi iyice karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru yağlanmış ve hafifçe unlanmış tart kalıbına yayın. Çatalla delin, pastırma ve soğanlı içi hamurun üstüne yerleştirin. Ayrı kapta çırptığınız sosu üzerine dökün. En üste rende kaşar veya gravyer serpin.

    Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.