GeriBalık Tarifleri Norveç somonlu tartar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Norveç somonlu tartar tarifi

Norveç somonlu tartar tarifi

İşte en özel sofralarınıza bile çok yakışacak nefis ve kolay bir tarif: Somonlu tartar. Şık bir sunum için tartarı yarısı buzla dolu ağzı geniş bir bardak içinde servis edin. Tadıyla ve görünümüyle fark yaratan bu lezzeti evde hazırladığınıza sevdiklerinizi ikna etmekte zorluk çekeceksiniz!

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  •  500 gram Norveç somon fileto
  • 1 küçük salatalık
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1.5 yemek kaşığı taze dereotu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet limon
  • 1 adet marul yaprağı
  • 1 adet baget
  • Kırık buz

Norveç somonlu tartar tarifi Nasıl yapılır?

Somonu küçük küpler halinde doğrayın. Salatalığın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.

Somon küplerini, hardalı ve dereotunu bir kasede karıştırıp 1 saat dinlendirin. 

Bir marul yaprağını buzların üzerine koyun. Marulun üzerine de tartarı dikkatlice yerleştirin. Birkaç damla limon suyu sıkıp ince dilimlenmiş baget ekmeğiyle servis edin.