EKSTRA
MENÜ

Balık Tarifleri

Balık Tarifleri ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Balık Tarifleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 307 Balık Tarifleri haberi bulunmuştur.

Balık Tarifleri Haberleri

Ocak ayında hangi balıklar yenir Ocak ayı balıkları ve pişirme ipuçları

Ocak ayında hangi balıklar yenir? Ocak ayı balıkları ve pişirme ipuçları

Balık özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. Ancak balığı lezzetli tüketmek için doğru pişirme tekniklerine ve mevsimine göre balık seçimine büyük dikkat göstermek gerekiyor. Eğer siz de balığın zamanlamasına dikkat edenlerdenseniz, ocak ayında yemeniz gereken balıkları ve pişirme tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...

İftar sofralarını balıkla şenlendirmek isteyenler için enfes tarifler

İftar sofralarını balıkla şenlendirmek isteyenler için enfes tarifler

Balık denince birçoğumuz için akan sular duruyor. Siz de bu gruptaysanız ve iftar sofranızda da nefis balıklı yemeklere yer vermek istiyorsanız çok doğru bir yere geldiniz çünkü listemizde enfes balıklı tarifler var. İşte sağlık ve lezzet deposu balık tarifleri…

24.05.2019Lezizz Menüler
Çinekop (çinakop) nedir Çinekop nasıl pişirilir

Çinekop (çinakop) nedir? Çinekop nasıl pişirilir?

Aralık ve ocak aylarında tezgahlarda en sık gördüğümüz balıklardan biri çinekoptur. Lüferin 11 ila 15 santimetre boyundaki haline verilen isim olan çinekop (ya da çinakop) çok lezzetli bir balıktır. Ancak balıkların büyüyüp lüfer olunca yenmesi, denizlerimizdeki balıkların neslinin uzaması açısından daha doğru bir harekettir. Siz yine de çinekop yemeye kararlıysanız çinekop nasıl temizlenir, nasıl pişirilir öğrenmelisiniz. İşte çinekop pişirirken bilmeniz gerekenler ve birkaç pişirme püf noktası.

Kupes nasıl pişirilir

Kupes nasıl pişirilir?

Ege, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…

Daha fazla balık tüketmek için 4 çok sağlıklı neden

Daha fazla balık tüketmek için 4 çok sağlıklı neden

Deniz ürünlerinin faydalarını saymakla bitmez. Ancak biz yine de sizin için sayacağız. Sofranızdan eksik etmemeniz gereken bu yiyeceklerin içinde birçok önemli madde bulunuyor ve sizi sayısız hastalıktan koruyor. Gelin daha fazla balık tüketmek için çok geçerli sebeplere yakından bakalım.

Tam Zamanı: Fırın Palamut

Tam Zamanı: Fırın Palamut

Balık sezonu açıldı, sezonun gözde balıkları sofraları şenlendirmeye başladı. Genellikle kızartması yapılan palamutu bu defa fırında denemeye ne dersiniz? Üstelik baharat ve limonla marine edilip kendi suyu ve lezzetini kaybetmeden!

Sonbahar gelince gözü balıktan başkasını görmeyenlere...

Sonbahar gelince gözü balıktan başkasını görmeyenlere...

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamanın en güzel taraflarından biri de sofralarımızı süsleyen sağlık bombası taze balıklar. Hele sonbaharın sonuna doğru iyice yağlanıp büyüdüklerinden tatları gittikçe güzelleşiyor. Bu nedenle zamanı geçmeden yapmanız gereken birbirinden lezzetli balık tarifleri hemen aşağıda…

24.09.2018Lezizz Menüler
Eylül gelse de balık yesek diye bekleyenler için enfes tarifler

'Eylül gelse de balık yesek' diye bekleyenler için enfes tarifler

Balığı çok seviyoruz ama denizlerimizdeki balıkların geleceğini düşündüğümüz için av yasağı sırasında yani nisandan eylüle hangi balığı yediğimize çok dikkat ediyoruz, değil mi? Hal böyle olunca eylül ayını balık bayramı olarak kutluyoruz. Bu bayram günlerinde sofralarınızı süslesin diye eylül balıklarıyla yapabileceğiniz enfes tarifler derledik. Haydi rastgele!

Denizden ne çıksa yiyenlere, rengarenk balık sofraları kurmak isteyenlere...

Denizden ne çıksa yiyenlere, rengarenk balık sofraları kurmak isteyenlere...

Soğuk kış aylarında hastalıklardan korunmanın en doğal yollarından biri de bolca balık tüketmek. Çeşit çeşit balıklarla dolu tezgâhlardan barbundan tekire, somondan karidese denizin pembelerinin en tazelerini seçip sizlere özel leziz tarifler hazırladık…

24.07.2018Lezizz Menüler
Cambaz ipte, balık dipte gerek

Cambaz ipte, balık dipte gerek!

Büyük ağlarla ava çıkan balıkçılar sezon dün açıldı. Sofralar önce palamut, ardından lüfer ve hamsiyle şenlenecek. Ancak dönemsel bolluk şımartmasın; derya kuzularıyla ilgili hâlâ dikkat edilmesi gereken çok hassas konular var. işin uzmanlarından hem geleceğe dair tüyolar hem de sezonu lezzetle karşılayabileceğiniz bir tarif aldık.

Şık bir akşam yemeği için gidebileceğiniz otel restoranları

Şık bir akşam yemeği için gidebileceğiniz otel restoranları

Zengin menüsü ve kaliteli hizmetiyle otel restoranları özel geceleri doyumsuz kılmaya devam ediyor. İşte kendinizi özel hissettirecek en şık restoranlar...

Ağzının tadını bilenler için özel bir dergi

Ağzının tadını bilenler için özel bir dergi

Doğan Burda et ve balık üzerine bilinmesi gereken her şeyi bulabileceğiniz bir dergi çıkardı. Dergi, Beef&Fish adıyla piyasaya çıktı.

17.04.2014Ekonomi
Kışın sofranızdan maydanozu eksik etmeyin

Kışın sofranızdan maydanozu eksik etmeyin!

Kışın beslenme düzeninizde dikkat etmeniz gerekenler…

27.10.2013Sağlık
Izgara - Çipura ve Ratatouille

Izgara - Çipura ve Ratatouille

Her gün Balık yesem bıkmam diyenlerin tercihi olan muhteşem bir lezzet Izgara Çipura, işte şef. Bahar Akcan'ın tarifi...

30.07.2013Yaşam
Avare

Avare

2.11.2008Kelebek
Balık beyaz Türk’ün gıdası mıdır

Balık beyaz Türk’ün gıdası mıdır?

Avrupa’nın altıncı büyük deniz avcısı ve yedinci büyük çiftlik balığı üreticisi Türkiye, kişi başına tüketimde son sıralarda. Bir İzlandalı yılda ortalama 90, İspanyol 44 kilo balık yerken Türk’ün istatiksel rekoru 9.7 kilo. 1 Eylül’de avlanma yasağı bitiyor, uzmanlara göre bu yıl palamut bolluğu yaşanacak.

27.08.2005Kelebek
Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Güçlü bir bağışıklık için kahvaltı mutlaka, yumurta günde 1 defa

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüsten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, güne kahvaltıyla başlanmasının önemine dikkat çekerek, herhangi bir sağlık problemi yoksa her gün 1 yumurta tüketilmesinin önemli olduğunu söyledi.

18.11.2020Yemek
Dünya Vegan Gününüz kutlu olsun

Dünya Vegan Gününüz kutlu olsun!

Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.

Av yasağı bitti tezgahlar şenlendi Peki eylülde hangi balıklar yenir

Av yasağı bitti tezgahlar şenlendi! Peki eylülde hangi balıklar yenir?

Eylül ayı gelip av yasağı sona erince balık severlerin de yüzü gülmeye başlıyor. Eylül ayında palamut, lüfer, çipura, sardalye, istavrit, barbun ve kılıç gibi balıklar lezzetleriyle öne çıkıyor. Sizin için eylül balıklarıyla yapılabilecek nefis yemek tarifleri derledik. İşte eylül balıklarıyla çeşit çeşit yemekler...

Çölyak hastaları için glüten içermeyen gıdalar

Çölyak hastaları için glüten içermeyen gıdalar

Glütensiz beslenme son dönemin en önemli beslenme trendlerinden biri. Glüten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları için sağlıklı bir yaşam sürmenin ilk şartı olan glütensiz beslenme, hangi ürünlerde glüten bulunduğunu bildiğiniz takdirde kolayca sürdürülebilir bir beslenme biçimi. Peki hangi gıdalarda glüten yok? Glütensiz beslenme için uygun malzemeler neler? İşte glütensiz beslenmenin temelleri...

Uzmanlardan bayram uyarısı: Baklava yerine güllaç, sütlaç...

Uzmanlardan bayram uyarısı: Baklava yerine güllaç, sütlaç...

Ramazan ayında değişen beslenme rutini, bayramdan itibaren normale dönecek. Bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan uzmanlar, bayramda aşırı ve hızlı tüketilen gıdaların başta sindirim ve dolaşım sisteminde olmak üzere birçok rahatsızlığa yol açabileceğine dikkat çekti.

TikTok, Ramazan ayında 151 milyon görüntülenmeye ulaştı

TikTok, Ramazan ayında 151 milyon görüntülenmeye ulaştı

COVID-19 salgını nedeniyle kutsal Ramazan ayı bu yıl sevdiklerimizden uzak geçiyor. Dünyanın önde gelen kısa video platformu TikTok ise kalabalık sofralar olmadan kutlanan bu Ramazan ayında kullanıcılarına pozitif enerji vermek için bir kampanya başlattı.

12.05.2020Teknoloji
Topik bezlerinden rakı zarflarına İstanbul’un mutfak geçmişi...

Topik bezlerinden rakı zarflarına İstanbul’un mutfak geçmişi...

Yıldız Cıbıroğlu’nun yeme-içmeye dair söyleşilerinden oluşan ’İstanbul’da Mutfaklar’da, kadim kentin yemeklerinin, mutfaklarının tarihi yatıyor. Telefonumuzdan birkaç dakikada yemek siparişi verdiğimiz zamanlarda, kabartma tozunun pastane mutfağında yapıldığı zamanlara bakmak, enteresan bir deneyim...

6.03.2020Kitap Sanat
Yılbaşı  gecesi  kim, ne  yiyor Anadolu’da arabaşı,  İspanya’da 12 üzüm

Yılbaşı gecesi kim, ne yiyor? Anadolu’da arabaşı, İspanya’da 12 üzüm

Her kültürün yeni yılı karşılama geleneği kendine özgü. Kimi ömrü uzasın diye noodle yiyor, kimi bol para getirsin diye mercimek. Önümüzdeki günlerin anlam ve önemine binaen Anadolu topraklarından dünyaya açılıp farklı yılbaşı sofralarına konuk oluyoruz.

29.12.2019Hürriyet Pazar
Seyahatnâme’de yemekler

Seyahatnâme’de yemekler

Marianna Yerasimos, ‘Evliyâ Çelebi Seyahatnâmesi’nde Yemek Kültürü’ başlıklı kitabında, hem yemeklerin tarihinden ve sosyal hayattaki yerinden hem de yemeğin yapıldığı malzemelerin, onu yiyenlerin ve yendiği mekânların öneminden bahsediyor.

31.10.2019Kitap Sanat
Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Canlı, kozmopolit ve yürüyerek keşfedilecek bir şehir. Şimdilerde Polonya şarküterilerinden Çin mantılarına göçmenlerin getirdiği kültürel çeşitlilikle çekiciliği arttı. İrlanda Edebiyat Müzesi’nde James Joyce’un elyazmalarından ‘Ulysses’in derinliklerine dalabilir, ardından bir bardak şarapla ya da taze kavrulmuş çekirdekten espresso ile tazelenebilirsiniz. Sabaha kadar barlarda İrlanda müziği dinledikten sonra şakşukayla kahvaltı yapabilirsiniz. Kentin tarihi mezarlıklarını, hapishanelerini gezerken melankolik ruh halinin nedenlerini de hissedeceksiniz. Çoğu gezgin gibi siz de başkentteki kara mizah duygusundan feyz almış şekilde evinize döneceksiniz.

7.10.2019Seyahat
Eylülde hangi balıklar yenir diye merak edenler için çeşit çeşit yemek tarifleri

'Eylülde hangi balıklar yenir?' diye merak edenler için çeşit çeşit yemek tarifleri

Eylül ayı gelip av yasağı sona erince balık severlerin de yüzü gülmeye başlıyor. Eylül ayında palamut, lüfer, çipura, sardalye, istavrit, barbun ve kılıç gibi balıklar lezzetleriyle öne çıkıyor. Sizin için eylül balıklarıyla yapılabilecek nefis yemek tarifleri derledik. İşte eylül balıklarıyla çeşit çeşit yemekler...

Her 17 çocuktan birinde besin alerjisi görülüyor

Her 17 çocuktan birinde besin alerjisi görülüyor

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği (ÇAAAD) Başkanı Prof. Dr. Nermin Güler, besin alerjilerinin özellikle son on yılda hem ülkemizde hem de dünyada ciddi bir artış gösterdiğine dikkat çekerek, Türkiye’de her 17 çocuktan birinde besin alerjisi görüldüğüne işaret etti.

Hindistan’ın mutlu eyaleti: Goa

Hindistan’ın mutlu eyaleti: Goa

Hindistan’ın mutlu eyaleti Goa, ülkenin batı sahilinde. Yüzölçümü Rize şehri kadar. Bir zamanlar hippi cenneti, ondan önce 450 yıl Portekiz sömürgesiydi. Goa’da yaşayan seyahat programı yapımcısı Mayur Sharma’nın cümlesiyle ifade etmek gerekirse “Hayata balıklama dalmak için ideal mekan.”

7.04.2019Seyahat
Yunus Emre Akkor kimdir Osmanlı mutfağı ile tanınıyor

Yunus Emre Akkor kimdir? Osmanlı mutfağı ile tanınıyor

Yunus Emre Akkor, televizyon programları ve basılı medyada yaptığı açıklamalarla araştırılan isimler arasında yer aldı. Osmanlı mutfağı konusunda uzman olan Yunus Emre Akkor, bazı eğitim kurumlarında bu konuda eğitimler vermektedir. Peki, Yunus Emre Akkor kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

20.02.2019Gündem
Mutfakta sıfır atıkla tasarrufun eğitimini alıyorlar

Mutfakta sıfır atıkla tasarrufun eğitimini alıyorlar

Ankara'da aşçılık kursu öğrencileri, mutfakta israfı önlemek için aldıkları eğitimlerle yemek üretim ve tüketim sürecinde arta kalan malzemelerden sağlıklı yemekler yapmayı öğreniyor.

Ana yemek, aperatif ya da meze... Norveçten sofranıza şahane somonlu tarifler

Ana yemek, aperatif ya da meze... Norveç'ten sofranıza şahane somonlu tarifler

Somon İsveç ve Norveç gibi İskandinav ülkelerinden sofralarımıza konuk bir balık. Pembe eti, omega-3 deposu yağlı yapısı, kolayca pişmesi ve lezzetiyle herkesi mutlu eden somonla neler yapabilirsiniz neler... Sizin için çeşit çeşit tarifler derledik. Güneş ışığına hasret kaldığımız bugünlerde D vitamini ihtiyacınıza da destek olacak somon balığı tarifleri hemen aşağıda...

23.11.2018Lezizz Menüler
Balık sofralarının baş tacı 18 nefis meze

Balık sofralarının baş tacı 18 nefis meze

Balık mevsimi başladı! Nar gibi kızarmış balığınızın yanına parmaklarınızı yiyeceğiniz hem pratik hem lezzetli meze tarifleri sizi bekliyor...

Yemek yapan herkesin bilmesi gereken 5 temel sos

Yemek yapan herkesin bilmesi gereken 5 temel sos

Yemek yapanlar bilir; pişirdiğiniz şey ne olursa olsun, asıl keramet sosundadır. Çünkü ister basit bir marine olsun, isterseniz çok karmaşık bir sos, malzemenin yemeğe dönüşmesini sağlayan şey sostur.

Balık-ekmekçi dünyaya açılıyor

Balık-ekmekçi dünyaya açılıyor

Dardanel Dardenia markasıyla ‘balık-ekmek’ konseptinde büyüyor. 35 yıl önce Niyazi Önen’in kurduğu şirkette artık ikinci kuşak da görev başında. Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Önen, “Türkiye’de hâlâ ton balığı tüketimi çok düşük. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyüyoruz. 2018’in ilk 3 ayında ihracatımızı 2’ye katladık” diyor.

23.08.2018Ekonomi

Yazar Sonuçları

Balığı bir de böyle deneyin…

Balık son derece lezzetli, eti narin, çok çabuk pişen bir deniz ürünü. Lezzetli olduğu kadar hafif, sağlıklı ve besin değeri bakımından zengin. Kötü kokuyor ve kokusu eve siniyor diye evlerde balık pişirmekten çekiniliyor. Balığı rahatsız edici kokusu olmadan da pişirmek mümkün.

26.12.2019

Bir mutfak sakininin 10 ciltlik kütüphanesi

HER gün aynı yemeği/yemekleri yemekten bıkmasaydık, belki de yemek kitaplarını okuma gereği duymazdık.

28.07.2006

Korona günlerinde beslenme

Küresel bir salgın haline gelen ve ülkemizi de tehdit eden koronavirüse karşı alınması gereken tedbirlerin başında bağışıklık sisteminin güçlü tutulması geliyor. Bilim insanları ve uzmanlar bu dönemde özellikle tüketilmesi gereken yiyeceklerin demir, çinko minerallerini içeren, C ve D vitamini ağırlıklı olmasını öneriyorlar.

22.03.2020

Brezilya mutfağının rock starı, Alex Atala!

Ülkesinin en ücra köşelerinde özellikle Amazon ormanlarında ve dünyanın keşfedilmemiş pek çok noktasında dolaşıp kendi topraklarında hiç kullanılmayan binlerce malzemeyle yepyeni bir mutfak ortaya çıkaran, Yeni Brezilya mutfağını dünyaya anlatan, genç Brezilyalı aşçılara ilham olan, dur durak bilmeyen bir Amazon o. Futbol oynuyor, rock müzik yapıyor, dağcılıkla uğraşıyor, seyahat ediyor ve hiç vazgeçmediği amacının peşinden gidiyor. “Benim mutfağımdaki yemekleri Brezilya'nın yüzde 90’ı hiç tatmamıştır. São Paulo'daki ikinci restoranım Dalva e Dito, fiyat olarak daha ulaşılabilir ve iki Michelin yıldızlı restoranım D.O.M'dan daha çok kazandırıyor belki ama ben dünyaya mutfağımı, kültürümü, köklerimi bu yemeklerle anlatmak istiyorum” diyor. Time dergisi tarafından “Dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında seçilmiş tek şef olan Alex Atala ile Brezilya mutfağını ve hayatını konuştuk.

15.02.2020

Ankara’nın balıkçıları

Güvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.

11.01.2020

Cilde iyi gelen doğal malzemeler nelerdir?

Doğanın zenginliklerine, bitkilere, tohumlara ne kadar hayran olsak azdır. Gelgelelim, kozmetikler konusundaki gerçekler, biraz farklı görünür. Kozmetik ürünlerin %100 doğal olması mümkün değildir. Bu nedenle size tavsiye edilen birbirinden şık kavanozların tümünün içinde, doğal maddelerle birlikte ama az ama çok sentetik maddelerin bulunması olasıdır.

31.05.2019

Ne yiyorsanız yarısı, ne yapıyorsanız iki katı

Fazla kilolu biri olmakta ısrar ederseniz sağlığınızı riske atarsınız. İleri yaşlarda karşılaşacağınız bazı sağlık sorunlarıyla çok erken yaşlarda boğuşmaya başlarsınız. Ne yiyorsanız yarısını yemeniz, ne yapıyorsanız iki katını yapmanız gerekiyor.

29.12.2018

Akraba evliliklerinin tehlikeli hastalığı PKU

Daha önce hiç ‘PKU’ diye bir hastalık duydunuz mu? Üstelik Türkiye’de çok yaygın. Hatta PKU olduğunu bilmeyenler de bir hayli fazla. Akraba evlilikleriyle, kalıtsal olarak aktarılıyor. Bu hastalıkla doğan çocuklar, eğer durum fark edilip önlem alınmazsa gelecekte zihinsel ve fiziksel engellerle karşılaşabiliyor. Konu çok ciddi ve anlaşılması da çok güç. Ancak geleceğimiz için çözmemiz gereken sorunların başında geliyor. Konuyu Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşegül Tokatlı ile konuştuk.

15.12.2018

Yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat!

Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş ile hem hamilelik ve annelik serüvenini hem de vakıf olarak yaptıkları çalışmaları konuştuk.

18.08.2018