GeriTavuk Yemeği Tarifleri Nar şuruplu hindi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nar şuruplu hindi tarifi

Nar şuruplu hindi tarifi

Farklı lezzetler denemek isteyenler için nar şuruplu hindi ideal bir tarif olabilir.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet temizlenmiş bütün hindi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sos için:
  • 1 adet narın suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su (pişen hindi suyuyla karıştırılacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nar şuruplu hindi tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle, temizlediğiniz hindiyi akan suyun altında iyice yıkayıp süzün. Hindinin her tarafını kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Ellerinizi iyice yıkayıp bir kaseye koyduğunuz zeytinyağına batırarak hindinin her tarafına zeytinyağı sürün. Aynı şekilde balı da elinize alıp hindinin her tarafına yedirin. Son olarak, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ovun.

Diğer taraftan, soyulmuş kuru soğanların her birini dörde bölüp hindinin içine yerleştirin. Eğer yemek için kullandığınız hindi yarımsa üzerine dağıtabilirsiniz. Hindiyi büyük bir fırın poşetinin için yerleştirip 175 dereceye ayarlı fırında en az 2,5-3 saat pişirin ya da fırın tepsisine yerleştirip üzerini örtmeden pişirin. Ancak, bu şekilde pişirdiğiniz hindinin üzeri iyice kahverengileşerek, pişme süresi tamamlanmadan yanıyor olduğu izlenimi verebilir. Böyle bir durumda, hindinin kahverengileşen yerlerini alüminyum folyoyla kapatıp yanmasını önleyebilirsiniz. Bu üzeri açık pişirme yönteminde, her 30 dakikada bir fırının kapağını açıp önceden erittiğiniz tereyağını ve hindinin tepsideki suyunu hindinin üzerinde gezdirmeniz gerekir. Arada bir hindinin pişip pişmediğini kontrol edin.

Sos için, küçük bir tencerede yağı eritip yağı ekleyerek iyice sararıncaya kadar, 3-4 dakika kısık ateşte kavurun. Böylece unun kokusu gidecektir. Üzerine azar azar, pişen hindi suyuyla tamamladığınız 3 bardak suyu ekleyin. Nar suyunu da hemen ilave edip sosu, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kaynattığınız sosu ocaktan alın. Sosu pişen hindinin üzerine gezdirip varsa nar taneleri ve kestanelerle hindiyi süsleyip servise sunun.