EKSTRA
MENÜ

Et Yemeği Tarifleri

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 201 haberi bulunmuştur.

Et Yemeği Tarifleri Haberleri

Kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi

Kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi

Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi kadar lezzet de oldukça önemli. Bayramda akla ilk olarak kavurma geliyor. Ancak farklı ve leziz yemekler de hazırlayabilirsiniz. İşte kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi...

16.07.2021Lezizz Menüler
Ürgüp köftesi nasıl yapılır Evde Ürgüp köftesi yapımı için kolay tarifi

Ürgüp köftesi nasıl yapılır? Evde Ürgüp köftesi yapımı için kolay tarifi

Ürgüp köftesi, Nevşehir mutfağının en güzel tariflerinden biri. Akşam için farklı bir şeyler denemek isterseniz, bu lezzete mutlaka bir şans vermelisiniz. İçindeki patatesi ve yağda kızartılmasıyla da tadına doyum olmuyor. Peki Ürgüp köftesi nasıl yapılır? Evde Ürgüp köftesi yapımı için kolay tarifi

Hasanpaşa köftesi tarifi: Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır

Hasanpaşa köftesi tarifi: Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır?

Hasanpaşa köftesini hem tadıyla hem de görüntüsüyle ayrı seveceksiniz. Osmanlı mutfağından günümüze gelen bu yemek tek başına bile oldukça doyurucu. Peki Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır? İşte Hasanpaşa köftesi tarifi... Mutlaka denemelisiniz.

Orman kebabı nasıl yapılır Adım adım orman kebabı tarifi

Orman kebabı nasıl yapılır? Adım adım orman kebabı tarifi

Orman kebabı, etin ve sebzelerin bir araya geldiği nefis bir tarif. Yapımı biraz uğraştırsa da aslında pratik. Ayrıca tencerede pişirebileceğiniz gibi fırında da kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanına da pirinç pilavı çok yakışıyor. Peki orman kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım orman kebabı tarifi...

Anne köftesi nasıl yapılır İşte püf noktalarıyla anne köftesi tarifi

Anne köftesi nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla anne köftesi tarifi

Mutfağımızda birbirinden lezzetli köfte çeşitleri mevcut. Anne köftesi de en sevilenlerden biri. İster pilav eşliğinde servis edin isterseniz de yanında patatesle... Her türlü tadı ayrı güzel oluyor. Peki anne köftesi nasıl yapılır? İşte anne köftesi tarifi...

Kilis tava nasıl yapılır İşte adım adım Kilis tava tarifi

Kilis tava nasıl yapılır? İşte adım adım Kilis tava tarifi

Kilis tava, adından da anlaşılacağı gibi Kilis mutfağına özgü nefis bir yemek. Et meraklıların çok seveceği bu lezzet, farklı şekillerde de hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da çok pratik. Peki Kilis tava nasıl yapılır? İşte adım adım Kilis tava tarifi...

Çökertme kebabı nasıl yapılır Püf noktaları ile çökertme kebabı yapımı ve tarifi

Çökertme kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları ile çökertme kebabı yapımı ve tarifi

Çökertme kebabı, Bodrum kebabı olarak da biliniyor. Çıtır çıtır patates ve yoğurt eşliğinde servis edilen bu nefis lezzet, tavuk göğsü ile de tercih edebilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok pratik. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları ile çökertme kebabı yapımı ve tarifi

Kilis tava tarifi: Evde Kilis tava yapımı

Kilis tava tarifi: Evde Kilis tava yapımı

Kilis tava, adından da belli olduğu gibi Kilis mutfağının geleneksel yemeklerinden biri. Tepsi kebabı olarak da bilinen bu nefis lezzet, bazı yörelerde farklı şekillerden hazırlanıyor. Ayrıca patates ve patlıcanla da tadına doyum olmuyor. Siz de Kilis tavayı evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki Kilis tava nasıl yapılır? İşte evde Kilis tava tarifi

Haşlamadan kebaba dana etiyle birbirinden nefis yemek tarifleri

Haşlamadan kebaba dana etiyle birbirinden nefis yemek tarifleri

Dana eti her parçası mutfaklarımızda ayrı ayrı kullanılabilen bir ürün. Haşlamasından tenceresine, fırınından ızgarasına farklı şekillerde zevkle tüketebileceğiniz dana etiyle nefis tarifler hazırladık sizin için. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tariflerimize geçiyoruz...

20.10.2020Lezizz Menüler
Patlıcanların mevsimi geçmeden mutlaka denemeniz gereken nefis yemek tarifleri

Patlıcanların mevsimi geçmeden mutlaka denemeniz gereken nefis yemek tarifleri

Yaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...

Yaz sofraları patlıcansız olmaz İşte patlıcanla yapabileceğiniz birbirinden nefis tarifler

Yaz sofraları patlıcansız olmaz! İşte patlıcanla yapabileceğiniz birbirinden nefis tarifler

Yaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...

12.06.2020Lezizz Menüler
İftar menüsü için Anadolunun dört bir yanından nefis kebap tarifleri

İftar menüsü için Anadolu'nun dört bir yanından nefis kebap tarifleri

Kebap geçmişten günümüze Türk mutfağının bel kemiği olmuş et yemeklerinin genel adı. Dolayısıyla Anadolu'nun her köşesinde farklı bir kebap tarifi bulmak mümkün. Sizin için iftar menüsüne çok yakışacak enfes kebap tarifleri hazırladık. Bir göz atmaz mısınız?

30.04.2020Lezizz Menüler
Yaz sofralarının sağlık deposu güzeli patlıcanla yapabileceğiniz birbirinden nefis yemekler

Yaz sofralarının sağlık deposu güzeli patlıcanla yapabileceğiniz birbirinden nefis yemekler

Yaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...

21.08.2019Lezizz Menüler
Kurban Bayramında ne pişirsem diye düşünmek yerine nefis tariflerimize bir göz atın

'Kurban Bayramı'nda ne pişirsem?' diye düşünmek yerine nefis tariflerimize bir göz atın

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramda kurban kesecekler için de et telaşı başladı. Etleri sağlıklı bir biçimde tüketmek çok önemli elbette ancak bu sırada lezzetten de vazgeçmemek gerekiyor. Sizin için kurban etlerinizle yapabileceğiniz çeşit çeşit tarifler derledik. İşte işkembe çorbasından kaburga dolmasına nefis bayram lezzetleri...

Yaz aylarının en sevilen sebzesi patlıcanla birbirinden nefis yemek tarifleri

Yaz aylarının en sevilen sebzesi patlıcanla birbirinden nefis yemek tarifleri

Yaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...

20.06.2019Lezizz Menüler
İftara ne pişirsem diye düşünenler için çeşit çeşit kebap tarifleri

"İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için çeşit çeşit kebap tarifleri

Kebap denince aklımıza genelde Adana’lar, Urfa’lar geliyor ancak aslında Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel mutfaklarda karşımıza çıkan çeşit çeşit kebap tarifleri bulunuyor. Ramazan sofrasında böyle geleneksel lezzetlere yer vermek isteyenler için Türkiye’nin farklı yörelerinden kebap tariflerini derledik…

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinin başında gelir. Tek başına servis edilebildiği gibi beğendiyle, patates püresiyle ya da pilavla da muhteşem bir uyum sergileyen tas kebabını yaparken, etlerin lokum gibi olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İşte damakları çatlatacak tas kebabı yapmanın püf noktaları.

Fransız Güveci: Cassoulet Tarifi

Fransız Güveci: Cassoulet Tarifi

Fransız mutfağında geleneksel bir yemek olan Fransız güveci Cassoulet’i mutlaka denemelisiniz! Türk yemeklerini andıran bu tarif damak zevkinize hitap edecek türden.

4.11.2018Et Yemekleri
Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Birçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...

10.10.2018Lezizz Menüler
İsteyene etli isteyene etsiz... Birbirinden lezzetli ev yapımı burgerler

İsteyene etli isteyene etsiz... Birbirinden lezzetli ev yapımı burgerler

Burger sevmeyen var mı? Tabii ki yok...Üstelik bu lezzeti evinizde de kolayca ve başarıyla yapabilirsiniz. İşte karşınızda isteyene etli isteyene etsiz burger tarifleri...

27.04.2017Lezizz Menüler
Bayrama özel 4 günlük diyet ve tarif listesi

Bayrama özel 4 günlük diyet ve tarif listesi!

Dengeleyici diyet programı ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz!

8.09.2016Sağlık
Kuzuların ve danaların sessizliği

Kuzuların ve danaların sessizliği

Sayısı hızla artan et lokantaları sağ olsun, hepimiz et meraklısı olduk çıktık. Peki, evde bu meşhur steak’çiler gibi et pişirmek mümkün mü?

Fırında pişen lezzet harikaları

Fırında pişen lezzet harikaları

Sadece börek çörek değil, başlangıçtan ana yemeğe her türlü iştah açıcı lezzetin adresi fırın. Tüm sofrayı donatabileceğiniz üç kolay lezzetle şölen yaratabilirsiniz.

Osso Bucco

Osso Bucco

Dana incik hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! Limon ve portakal kabuğu ile siz de bu lezzeti yakalayabilirsiniz...

Menemen tartışmasına Somer Şeften yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Menemen tartışmasına Somer Şef'ten yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Ünlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...

14.12.2020Magazin
Uzmanlardan bayram uyarısı: Baklava yerine güllaç, sütlaç...

Uzmanlardan bayram uyarısı: Baklava yerine güllaç, sütlaç...

Ramazan ayında değişen beslenme rutini, bayramdan itibaren normale dönecek. Bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan uzmanlar, bayramda aşırı ve hızlı tüketilen gıdaların başta sindirim ve dolaşım sisteminde olmak üzere birçok rahatsızlığa yol açabileceğine dikkat çekti.

TikTok, Ramazan ayında 151 milyon görüntülenmeye ulaştı

TikTok, Ramazan ayında 151 milyon görüntülenmeye ulaştı

COVID-19 salgını nedeniyle kutsal Ramazan ayı bu yıl sevdiklerimizden uzak geçiyor. Dünyanın önde gelen kısa video platformu TikTok ise kalabalık sofralar olmadan kutlanan bu Ramazan ayında kullanıcılarına pozitif enerji vermek için bir kampanya başlattı.

12.05.2020Teknoloji
Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici Kullanmanın Püf Noktaları

Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici Kullanmanın Püf Noktaları

Yeni nesil düdüklü tencere olma özelliğine sahip Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici; sofraların vazgeçilmez yemeklerini kolay ve pratik şekilde tek tencere ile hazırlama imkanı sunuyor. Kuru fasulyeden tandıra, yoğurttan reçele kadar tüm yemekleri sağlıklı şekilde ve geleneksel lezzetle hazırlayabilirsiniz. Gelin Gurme Şef™’i kullanmanın püf noktalarına bakalım…

Ramazanın ikinci gününde iftar için nefis yemek tarifleri hazırladık

Ramazanın ikinci gününde iftar için nefis yemek tarifleri hazırladık

Ramazanda aile üyeleriyle birlikte iftar sofrasının başında toplanmak büyük bir keyif. Bu yıl kalabalık iftar yemekleri yiyemesek de gönüllerin bir olduğunu bilmek bile güzel. Hele bir de o sofralar leziz yemeklerle donatıldıysa iftarın tadı bir başka oluyor. Ramazanın ikinci gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 25 Nisan iftar menüsü…

25.04.2020Lezizz Menüler
Taş köfte nasıl yapılır Taş köftesi tarifi

Taş köfte nasıl yapılır? Taş köftesi tarifi

Kanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....

Yılbaşı  gecesi  kim, ne  yiyor Anadolu’da arabaşı,  İspanya’da 12 üzüm

Yılbaşı gecesi kim, ne yiyor? Anadolu’da arabaşı, İspanya’da 12 üzüm

Her kültürün yeni yılı karşılama geleneği kendine özgü. Kimi ömrü uzasın diye noodle yiyor, kimi bol para getirsin diye mercimek. Önümüzdeki günlerin anlam ve önemine binaen Anadolu topraklarından dünyaya açılıp farklı yılbaşı sofralarına konuk oluyoruz.

29.12.2019Hürriyet Pazar
Kapuska nasıl yapılır Kapuska yemeği tarifi

Kapuska nasıl yapılır? Kapuska yemeği tarifi

En sevilen kış sebzelerinden lahananın en lezzetli hallerinden biri de hiç kuşkusuz kapuska. Aslen Rus kökenli bir yemek olan kapuska, Türk mutfağında da kendine has tarzıyla sevilen ve özellikle soğuk havalarda sofraları süsleyen doyurucu bir yemek. Peki, kapuska nasıl yapılır?

Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Canlı, kozmopolit ve yürüyerek keşfedilecek bir şehir. Şimdilerde Polonya şarküterilerinden Çin mantılarına göçmenlerin getirdiği kültürel çeşitlilikle çekiciliği arttı. İrlanda Edebiyat Müzesi’nde James Joyce’un elyazmalarından ‘Ulysses’in derinliklerine dalabilir, ardından bir bardak şarapla ya da taze kavrulmuş çekirdekten espresso ile tazelenebilirsiniz. Sabaha kadar barlarda İrlanda müziği dinledikten sonra şakşukayla kahvaltı yapabilirsiniz. Kentin tarihi mezarlıklarını, hapishanelerini gezerken melankolik ruh halinin nedenlerini de hissedeceksiniz. Çoğu gezgin gibi siz de başkentteki kara mizah duygusundan feyz almış şekilde evinize döneceksiniz.

7.10.2019Seyahat
Kurban etleri nasıl muhafaza edilmeli İşte çok önemli uyarılar

Kurban etleri nasıl muhafaza edilmeli? İşte çok önemli uyarılar

Kurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...

Kiş nedir Kiş nasıl yapılır

Kiş nedir? Kiş nasıl yapılır?

Hem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması

Hindistan’ın mutlu eyaleti: Goa

Hindistan’ın mutlu eyaleti: Goa

Hindistan’ın mutlu eyaleti Goa, ülkenin batı sahilinde. Yüzölçümü Rize şehri kadar. Bir zamanlar hippi cenneti, ondan önce 450 yıl Portekiz sömürgesiydi. Goa’da yaşayan seyahat programı yapımcısı Mayur Sharma’nın cümlesiyle ifade etmek gerekirse “Hayata balıklama dalmak için ideal mekan.”

7.04.2019Seyahat
Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Sevginizi katın, kısık ateşte pişirin.Kilo vermek/sağlıklı beslenmek/para biriktirmek... Yeni yıl kararlarınız arasında bunlardan en az biri varsa yolunuz evde yemek yapmaya çıkıyor demektir. Mutfak, pek uğradığınız bir yer değilse nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Alanında uzman isimlerin, başlangıç seviyesindekiler için hazırladığı bu önerilere göz atın. Şimdiden elinize sağlık!

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Selen Sevigen, 4 yıllık çalışmanın sonunda “Ana Yemekte Aşk Var” adlı kitabını çıkardı. Kitapta hem yemek tarifleri hem de aşka dair tüyolar veren Sevigen, özel hayatı ve kariyer hedefleriyle ilgili de bilinmeyenleri anlattı.

7.01.2019Keyif

Yazar Sonuçları

Kuşbaşı etin sebzelerle müthiş birlikteliği: Şehzade kebabı

Son iki, üç haftadan itibaren daha koşturmalı, hızlı bir döngünün içerisine girdim. Koşturmacanın ilk ayağında meme ve triod kanserine dikkat çekmek üzere şahane bir vitrin mankeni tasarladım. Mankeni tasarlarken de bereketin simgesi ve antioksidan deposu narın desteğini aldım. Yeşilliklerle ve narla dolu mankenimin üst kısmınıysa çok yetenekli bir ressam arkadaşımız yeşiller, sarılar ve kırmızılarla adeta sanata dönüştürdü. Ağaç dallarını kullanarak tasarladığım mankenle, kökleri dünyanın temeline ilerlemiş kadınlarımız için farkındalık oluşturmayı amaçladım. Nar bilirsiniz ki aynı zamanda berekettir ve bence kadınlarımızın simgesidir. Ben, kendimize her daim iyi bakarak kıymetimizin farkında olmamız gerektiğine inanıyorum.

6.03.2020

Osmanlı saray mutfağını ne kadar tanıyorsunuz?

Türk mutfak kültürünün dünyanın en zengin mutfaklarından biri olmasının başlıca sebeplerinden biri Osmanlı İmparatorluğu’nun çok uluslu bir yapıya sahip olmasıdır. Osmanlı döneminde pek çok yabancı devlet adamı aşçılarını yetiştirmeleri için Türk aşçıların yanına yollamışlardır. Çeşitli kültürlerin birikimi ile gelişen Türk mutfağı bugün dünyanın en önemli üç mutfağından birisi olmuştur.

25.01.2021

HİTİTLER VE ÇORUM MUTFAĞI

Gurme bir Hitit kralı oğluna yazdığı mektupta “Ekmeği yiyecek, suyu içeceksin” der. Binlerce yıl önce bu muhteşem yemek kültürünün yaşandığı topraklar, bugün yine çok zengin Çorum mutfağına eşlik ediyor...

21.01.2021

Menemen tartışmasına Somer Şef'ten yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Ünlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...

14.12.2020

Soğuk günlerin iç ısıtan lezzetleri

Erzurum deyince akla ilk ‘cağ kebabı’ gelir ama siz yine de ufkunuzu geniş tutun. Kentte peşinden koşturacak çorbasından ev yemeğine birçok değişik tat var. Yolu buraya düşenlerin ihmal ettiği bir konu da peynir... Biraz şehrin dışına çıkmaya başladığınızda köyden köye peynirin tadının ve yapım tekniğinin değiştiğini göreceksiniz.

13.12.2020

Ev günlüklerine mutfaktan sağlıklı öneri: Mercimekli ekmek

Bugünlerde biraz zorlu günlerden geçiyoruz. Dünya ve güzel ülkemiz koronavirüsle savaşıyor. Evden çıkmama kuralına uyarak bu süreci daha az sancılı atlatabileceğimizi umuyorum. Bu süreçte karamsarlığa kapılmadan bireysel olarak önerilere uymak hepimizi eski sağlıklı günlere kavuşturacaktır. Evde vakit geçirirken dizi veya film izleyebileceğimiz gibi, sürekli koşturma içinde okuyamadığımız kitaplara da vakit ayırabiliriz. İnternet üzerinden gezebileceğimiz müzeler ve sanat galerileri de bence güzel bir seçenek. Tabii mutfakta yeni lezzetler deneyerek de evde geçirdiğimiz zamanları daha keyifli hale getirebileceğimize inanıyorum.

20.03.2020

Brezilya mutfağının rock starı, Alex Atala!

Ülkesinin en ücra köşelerinde özellikle Amazon ormanlarında ve dünyanın keşfedilmemiş pek çok noktasında dolaşıp kendi topraklarında hiç kullanılmayan binlerce malzemeyle yepyeni bir mutfak ortaya çıkaran, Yeni Brezilya mutfağını dünyaya anlatan, genç Brezilyalı aşçılara ilham olan, dur durak bilmeyen bir Amazon o. Futbol oynuyor, rock müzik yapıyor, dağcılıkla uğraşıyor, seyahat ediyor ve hiç vazgeçmediği amacının peşinden gidiyor. “Benim mutfağımdaki yemekleri Brezilya'nın yüzde 90’ı hiç tatmamıştır. São Paulo'daki ikinci restoranım Dalva e Dito, fiyat olarak daha ulaşılabilir ve iki Michelin yıldızlı restoranım D.O.M'dan daha çok kazandırıyor belki ama ben dünyaya mutfağımı, kültürümü, köklerimi bu yemeklerle anlatmak istiyorum” diyor. Time dergisi tarafından “Dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında seçilmiş tek şef olan Alex Atala ile Brezilya mutfağını ve hayatını konuştuk.

15.02.2020

Amerikan mutfağında neler oluyor?

Çok şanslıyım ki her seyahatim bir yemek bahanesiyle ortaya çıkıyor. Boston Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Türk mutfağını anlatmak için New York’a gittiğimde de çok heyecanlıydım. Ne de olsa dünyanın en gelişmiş, en rafine yeme-içme mekanlarını görebileceğim gastronomi başkentine gidiyordum.

5.01.2020

Bursa’da Zaman...

Kurban Bayramı’nın ilk günü Bursa’nın sokaklarında dolaşırken Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bursa’da Zaman” şiirinin “Billur bir avize Bursa’da zaman” dizesi hiç aklımdan çıkmadı.

24.08.2019

Sahilde bayram tadı

Bayram tatilinde Ankara’dan gidebileceğiniz olası sahil kentlerinde deniz ürünleri önermek istemedim. Zira, hepsi güzel yapıyor, hepsi iddialı. Seçimi bütçenize göre siz yapacaksınız.

30.05.2019

Ne yiyorsanız yarısı, ne yapıyorsanız iki katı

Fazla kilolu biri olmakta ısrar ederseniz sağlığınızı riske atarsınız. İleri yaşlarda karşılaşacağınız bazı sağlık sorunlarıyla çok erken yaşlarda boğuşmaya başlarsınız. Ne yiyorsanız yarısını yemeniz, ne yapıyorsanız iki katını yapmanız gerekiyor.

29.12.2018