MENÜ

Et Yemeği Tarifleri

Et Yemeği Tarifleri ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Et Yemeği Tarifleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 171 Et Yemeği Tarifleri haberi bulunmuştur.

Et Yemeği Tarifleri Haberleri

Yaz sofralarının sağlık deposu güzeli patlıcanla yapabileceğiniz birbirinden nefis yemekler

Yaz sofralarının sağlık deposu güzeli patlıcanla yapabileceğiniz birbirinden nefis yemekler

Yaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...

21.08.2019Lezizz Menüler
Kurban Bayramında ne pişirsem diye düşünmek yerine nefis tariflerimize bir göz atın

'Kurban Bayramı'nda ne pişirsem?' diye düşünmek yerine nefis tariflerimize bir göz atın

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramda kurban kesecekler için de et telaşı başladı. Etleri sağlıklı bir biçimde tüketmek çok önemli elbette ancak bu sırada lezzetten de vazgeçmemek gerekiyor. Sizin için kurban etlerinizle yapabileceğiniz çeşit çeşit tarifler derledik. İşte işkembe çorbasından kaburga dolmasına nefis bayram lezzetleri...

Yaz aylarının en sevilen sebzesi patlıcanla birbirinden nefis yemek tarifleri

Yaz aylarının en sevilen sebzesi patlıcanla birbirinden nefis yemek tarifleri

Yaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...

20.06.2019Lezizz Menüler
İftara ne pişirsem diye düşünenler için çeşit çeşit kebap tarifleri

"İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için çeşit çeşit kebap tarifleri

Kebap denince aklımıza genelde Adana’lar, Urfa’lar geliyor ancak aslında Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel mutfaklarda karşımıza çıkan çeşit çeşit kebap tarifleri bulunuyor. Ramazan sofrasında böyle geleneksel lezzetlere yer vermek isteyenler için Türkiye’nin farklı yörelerinden kebap tariflerini derledik…

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı yapmanın püf noktaları

Tas kebabı Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinin başında gelir. Tek başına servis edilebildiği gibi beğendiyle, patates püresiyle ya da pilavla da muhteşem bir uyum sergileyen tas kebabını yaparken, etlerin lokum gibi olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İşte damakları çatlatacak tas kebabı yapmanın püf noktaları.

Fransız Güveci: Cassoulet Tarifi

Fransız Güveci: Cassoulet Tarifi

Fransız mutfağında geleneksel bir yemek olan Fransız güveci Cassoulet’i mutlaka denemelisiniz! Türk yemeklerini andıran bu tarif damak zevkinize hitap edecek türden.

4.11.2018Et Yemekleri
Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Birçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...

10.10.2018Lezizz Menüler
İsteyene etli isteyene etsiz... Birbirinden lezzetli ev yapımı burgerler

İsteyene etli isteyene etsiz... Birbirinden lezzetli ev yapımı burgerler

Burger sevmeyen var mı? Tabii ki yok...Üstelik bu lezzeti evinizde de kolayca ve başarıyla yapabilirsiniz. İşte karşınızda isteyene etli isteyene etsiz burger tarifleri...

27.04.2017Lezizz Menüler
Kuzuların ve danaların sessizliği

Kuzuların ve danaların sessizliği

Sayısı hızla artan et lokantaları sağ olsun, hepimiz et meraklısı olduk çıktık. Peki, evde bu meşhur steak’çiler gibi et pişirmek mümkün mü?

Fırında pişen lezzet harikaları

Fırında pişen lezzet harikaları

Sadece börek çörek değil, başlangıçtan ana yemeğe her türlü iştah açıcı lezzetin adresi fırın. Tüm sofrayı donatabileceğiniz üç kolay lezzetle şölen yaratabilirsiniz.

Osso Bucco

Osso Bucco

Dana incik hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! Limon ve portakal kabuğu ile siz de bu lezzeti yakalayabilirsiniz...

Taş köfte nasıl yapılır Taş köftesi tarifi

Taş köfte nasıl yapılır? Taş köftesi tarifi

Kanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....

Yılbaşı  gecesi  kim, ne  yiyor Anadolu’da arabaşı,  İspanya’da 12 üzüm

Yılbaşı gecesi kim, ne yiyor? Anadolu’da arabaşı, İspanya’da 12 üzüm

Her kültürün yeni yılı karşılama geleneği kendine özgü. Kimi ömrü uzasın diye noodle yiyor, kimi bol para getirsin diye mercimek. Önümüzdeki günlerin anlam ve önemine binaen Anadolu topraklarından dünyaya açılıp farklı yılbaşı sofralarına konuk oluyoruz.

29.12.2019Hürriyet Pazar
Kapuska nasıl yapılır Kapuska yemeği tarifi

Kapuska nasıl yapılır? Kapuska yemeği tarifi

En sevilen kış sebzelerinden lahananın en lezzetli hallerinden biri de hiç kuşkusuz kapuska. Aslen Rus kökenli bir yemek olan kapuska, Türk mutfağında da kendine has tarzıyla sevilen ve özellikle soğuk havalarda sofraları süsleyen doyurucu bir yemek. Peki, kapuska nasıl yapılır?

Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Canlı, kozmopolit ve yürüyerek keşfedilecek bir şehir. Şimdilerde Polonya şarküterilerinden Çin mantılarına göçmenlerin getirdiği kültürel çeşitlilikle çekiciliği arttı. İrlanda Edebiyat Müzesi’nde James Joyce’un elyazmalarından ‘Ulysses’in derinliklerine dalabilir, ardından bir bardak şarapla ya da taze kavrulmuş çekirdekten espresso ile tazelenebilirsiniz. Sabaha kadar barlarda İrlanda müziği dinledikten sonra şakşukayla kahvaltı yapabilirsiniz. Kentin tarihi mezarlıklarını, hapishanelerini gezerken melankolik ruh halinin nedenlerini de hissedeceksiniz. Çoğu gezgin gibi siz de başkentteki kara mizah duygusundan feyz almış şekilde evinize döneceksiniz.

7.10.2019Seyahat
Kurban etleri nasıl muhafaza edilmeli İşte çok önemli uyarılar

Kurban etleri nasıl muhafaza edilmeli? İşte çok önemli uyarılar

Kurban Bayramı gelip çattı. Vatandaşlar bayrama hazırlık yaparken bir taraftan da buzluklarda yerler açıldı. Kurban Bayramı denince şüphesiz hep aynı temel soru aklımıza gelir: “Kurban etlerini nasıl muhafaza etmeliyiz?” Biz de sizin için bu yöntemleri araştırdık ve “Sağlıklı bir şekilde kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?” sorusuna cevap bulduk...

Kiş nedir Kiş nasıl yapılır

Kiş nedir? Kiş nasıl yapılır?

Hem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması

Hindistan’ın mutlu eyaleti: Goa

Hindistan’ın mutlu eyaleti: Goa

Hindistan’ın mutlu eyaleti Goa, ülkenin batı sahilinde. Yüzölçümü Rize şehri kadar. Bir zamanlar hippi cenneti, ondan önce 450 yıl Portekiz sömürgesiydi. Goa’da yaşayan seyahat programı yapımcısı Mayur Sharma’nın cümlesiyle ifade etmek gerekirse “Hayata balıklama dalmak için ideal mekan.”

7.04.2019Seyahat
Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Sevginizi katın, kısık ateşte pişirin.Kilo vermek/sağlıklı beslenmek/para biriktirmek... Yeni yıl kararlarınız arasında bunlardan en az biri varsa yolunuz evde yemek yapmaya çıkıyor demektir. Mutfak, pek uğradığınız bir yer değilse nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Alanında uzman isimlerin, başlangıç seviyesindekiler için hazırladığı bu önerilere göz atın. Şimdiden elinize sağlık!

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Selen Sevigen, 4 yıllık çalışmanın sonunda “Ana Yemekte Aşk Var” adlı kitabını çıkardı. Kitapta hem yemek tarifleri hem de aşka dair tüyolar veren Sevigen, özel hayatı ve kariyer hedefleriyle ilgili de bilinmeyenleri anlattı.

7.01.2019Keyif
Suriye füzyonu

Suriye füzyonu

İstanbul’u yeni evleri yapan Suriyeliler, beraberlerinde zengin mutfak kültürlerini de getirdi. Suriye’nin geleneksel tatları ile Türk mutfağının sentezi olan füzyon ürünleri de sunan restoranların yeni merkezi İstanbul Fatih’teki Akşemsettin Caddesi’nde mülteci lezzetlerin peşine düştük.

22.04.2017Ekonomi
İsviçre’de fondünün en iyi adresleri

İsviçre’de fondünün en iyi adresleri

İsviçre'nin en popüler tatlarından fondü erimiş peynirin ekmekle buluştuğu bir tür atıştırmalık. İşte fondü yiyebileceğiniz adresler...

‘Damat sosu’, beşameli tahtından eder mi

‘Damat sosu’, beşameli tahtından eder mi?

Yoğurdun icat edildiği topraklarda yaşıyoruz. Tereyağı yerine yoğurdu kullanarak dünya çapında soslar yaratabiliriz. Bu hafta size buna örnek olabilecek nitelikte, karizmatik ve hafif bir sosla onunla yapılmış müthiş lezzette bir yemek tarifi vermek istiyorum.

Yazar Sonuçları

Kuşbaşı etin sebzelerle müthiş birlikteliği: Şehzade kebabı

Son iki, üç haftadan itibaren daha koşturmalı, hızlı bir döngünün içerisine girdim. Koşturmacanın ilk ayağında meme ve triod kanserine dikkat çekmek üzere şahane bir vitrin mankeni tasarladım. Mankeni tasarlarken de bereketin simgesi ve antioksidan deposu narın desteğini aldım. Yeşilliklerle ve narla dolu mankenimin üst kısmınıysa çok yetenekli bir ressam arkadaşımız yeşiller, sarılar ve kırmızılarla adeta sanata dönüştürdü. Ağaç dallarını kullanarak tasarladığım mankenle, kökleri dünyanın temeline ilerlemiş kadınlarımız için farkındalık oluşturmayı amaçladım. Nar bilirsiniz ki aynı zamanda berekettir ve bence kadınlarımızın simgesidir. Ben, kendimize her daim iyi bakarak kıymetimizin farkında olmamız gerektiğine inanıyorum.

6.03.2020

Ev günlüklerine mutfaktan sağlıklı öneri: Mercimekli ekmek

Bugünlerde biraz zorlu günlerden geçiyoruz. Dünya ve güzel ülkemiz koronavirüsle savaşıyor. Evden çıkmama kuralına uyarak bu süreci daha az sancılı atlatabileceğimizi umuyorum. Bu süreçte karamsarlığa kapılmadan bireysel olarak önerilere uymak hepimizi eski sağlıklı günlere kavuşturacaktır. Evde vakit geçirirken dizi veya film izleyebileceğimiz gibi, sürekli koşturma içinde okuyamadığımız kitaplara da vakit ayırabiliriz. İnternet üzerinden gezebileceğimiz müzeler ve sanat galerileri de bence güzel bir seçenek. Tabii mutfakta yeni lezzetler deneyerek de evde geçirdiğimiz zamanları daha keyifli hale getirebileceğimize inanıyorum.

20.03.2020

Brezilya mutfağının rock starı, Alex Atala!

Ülkesinin en ücra köşelerinde özellikle Amazon ormanlarında ve dünyanın keşfedilmemiş pek çok noktasında dolaşıp kendi topraklarında hiç kullanılmayan binlerce malzemeyle yepyeni bir mutfak ortaya çıkaran, Yeni Brezilya mutfağını dünyaya anlatan, genç Brezilyalı aşçılara ilham olan, dur durak bilmeyen bir Amazon o. Futbol oynuyor, rock müzik yapıyor, dağcılıkla uğraşıyor, seyahat ediyor ve hiç vazgeçmediği amacının peşinden gidiyor. “Benim mutfağımdaki yemekleri Brezilya'nın yüzde 90’ı hiç tatmamıştır. São Paulo'daki ikinci restoranım Dalva e Dito, fiyat olarak daha ulaşılabilir ve iki Michelin yıldızlı restoranım D.O.M'dan daha çok kazandırıyor belki ama ben dünyaya mutfağımı, kültürümü, köklerimi bu yemeklerle anlatmak istiyorum” diyor. Time dergisi tarafından “Dünyanın en etkili 100 kişisi” arasında seçilmiş tek şef olan Alex Atala ile Brezilya mutfağını ve hayatını konuştuk.

15.02.2020

Amerikan mutfağında neler oluyor?

Çok şanslıyım ki her seyahatim bir yemek bahanesiyle ortaya çıkıyor. Boston Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Türk mutfağını anlatmak için New York’a gittiğimde de çok heyecanlıydım. Ne de olsa dünyanın en gelişmiş, en rafine yeme-içme mekanlarını görebileceğim gastronomi başkentine gidiyordum.

5.01.2020

Bursa’da Zaman...

Kurban Bayramı’nın ilk günü Bursa’nın sokaklarında dolaşırken Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bursa’da Zaman” şiirinin “Billur bir avize Bursa’da zaman” dizesi hiç aklımdan çıkmadı.

24.08.2019

Sahilde bayram tadı

Bayram tatilinde Ankara’dan gidebileceğiniz olası sahil kentlerinde deniz ürünleri önermek istemedim. Zira, hepsi güzel yapıyor, hepsi iddialı. Seçimi bütçenize göre siz yapacaksınız.

30.05.2019

Ne yiyorsanız yarısı, ne yapıyorsanız iki katı

Fazla kilolu biri olmakta ısrar ederseniz sağlığınızı riske atarsınız. İleri yaşlarda karşılaşacağınız bazı sağlık sorunlarıyla çok erken yaşlarda boğuşmaya başlarsınız. Ne yiyorsanız yarısını yemeniz, ne yapıyorsanız iki katını yapmanız gerekiyor.

29.12.2018

Tavuskuşu gibi rengarenktir İzmir mutfağı

“Sana da yazık bana da. Bak şu aldırdığın kilolara. Doyamadın yemek yazıp, iştahımızı kabartmalara” diyebilirsin bana...

24.10.2018

Afyon’un milli yemekleri

Kanal D’de yayınlanmaya başlayan “Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” programımız için çıktığımız Anadolu turunda bu kez durağımız Afyon oldu. “Kahraman” olarak bilinen Afyon’un milli yemeklerini deneyimlemek şahaneydi.

17.02.2018

Kuzey İtalya'daki Gümüşhane

Kuzey İtalya’nın Dolomit bölgesine ailece keşfe çıktık. Orayı gezerken aklıma memleketim Gümüşhane geldi... İşte İtalya gezimin detayları...

3.02.2018

Urfa'da tarih yeniden canlanıyor

“Tarih Yeniden Canlanıyor” projesi kapsamında Urfa’yı ziyaret ettim. Çiğköftenin anavatanı, sadeyağın memleketi, isot diyarı şehrin tarihi dokusuna da, yöreye has lezzetlerine de hayran kaldım.

27.01.2018

Misafiri iyi ağırlarız

Hürriyet Gazetesi ve TÜRSAB işbirliği ile düzenlenen “Hürriyet ile Keşfet” serisinin sekizinci ayağı için Kayseri’ye gittim. Bakın neler yaşadım...

23.12.2017

Aşk yemeği keşkek

Bu yıl 11-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’na davet edildim. Fuarda hem Türk mutfağını tanıttım hem de geleneksel yemeğimiz olan ‘keşkek’i pişirdim. Merak edenler için keşkeğin aşk yemeği olmasının hikayesini de anlattım.

4.11.2017

Mutfak müzesine hoş geldiniz!

Türk aile yaşam şeklinin odak noktası olan mutfağın yerleşim düzenini, pişirme araç ve gereçlerini, sunum kaplarını, yiyecek saklama sistemini somut biçimde anlatan mutfak müzelerini çok önemsiyorum. Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin öncülük yaptığı bu çalışmalara Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi muhteşem bir müzeyle eşlik etti. Ben de müzeyi ziyaret ettim. Mutfak kültürü mirasımızı gelecek nesillere aktaran bu kıymetli çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum.

15.07.2017

Kitapsız olmuyor, olamıyor…

Ne kadar elektronik bir çağda yaşasak da, kitap almadan edemiyorum. Aslında bu da bir tüketim çılgınlığı, farkındayım.

8.02.2017

Sarmısaklı lahmacun bahane

Yazar dostum Ahmet Ümit, geçenlerde arayıp, hal hatır sormadan konuya girdi: “Sarmısaklı lahmacunun tam zamanı. Lahmacun ziyafeti çekmeye ne dersin?” Ne diyebilirdim ki!

4.02.2017

LiMONLU AJDA PiLAVI

Pirinci 1 çay kaşığı tuz attığınız sıcak suda en az 40 dakika bekletin.

20.01.2017

‘Damat sosu’, beşameli tahtından eder mi?

Yoğurdun icat edildiği topraklarda yaşıyoruz. Tereyağı yerine yoğurdu kullanarak dünya çapında soslar yaratabiliriz. Bu hafta size buna örnek olabilecek bir sos ve yemek tarifi vermek istiyorum.

16.12.2016

En büyük aşk yemek aşkı!

En sevdiğiniz yemeği düşünün… Şöyle güzel bir tabakta önünüze geliyor… Önce kokusunu hissediyorsunuz, daha sonra o ilk lokmayı tadıyorsunuz… İşte o anda hissettikleriniz, bence çok kıymetli. Zaten bu sebepten dolayı yemek insanları bir araya getiriyor, en keyifli zamanlarımızı büyük sofralarda geçiriyoruz. İtiraf edelim, çoğumuz yemek için yaşıyoruz!

26.11.2016