GeriTavuk Yemeği Tarifleri Mantarlı tavuk sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı tavuk sote tarifi

Mantarlı tavuk sote tarifi

Mantarlı tavuk sote, kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tarif. Tavuk ve mantarın buluştuğu bu nefis yemeğin yanıda pirinç pilavı ve salata da çok yakışıyor. Akşam yemeğine pratik bir şeyler arıyorsanız, mantarlı tavuk sote harika bir alternatif. Eğer denemek isterseniz, işte mantarlı tavuk sote tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 dilim tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7-8 adet mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

Mantarlı tavuk sote tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini ve mantarları küp şeklinde doğrayın. 

Kuru soğanı da ince olacak şekilde kıyın.

Daha sonra tavaya alıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun. 

Üzerine ince doğranmış biberleri ilave edin. 

Ardından tavuğu da ekleyin suyunu çekene kadar pişirin.

Mantarları ve salçayı ekleyip güzelce karıştırın.
 
Son olarak baharatları, tuz ve sıcak suyu ilave edin. 

Yemeğinizi kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. 

Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...