Kuzu etli şevketi bostan tarifi

Bazı yörelerde akkız olarak da bilinen şevketi bostan Akdeniz havzasında yetişen dikensi bir bitkidir. Girit’ten İzmir’e göç eden Türkler tarafından kemikli kuzu etiyle pişirilerek tüketilir. İçindeki kuzu eti ile mükemmel bir uyum yakalayan şevketi bostanı siz de deneyin. İşte kuzu bu nefis yemeğin malzemeleri ve tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Kuzu etli şevketi bostan tarifi
Kuzu etli şevketi bostan tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram şevket-i bostan
  • 250 gram kemikli kuzu eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 kaşık sıvı yağ 
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için; 

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
Nasıl Yapılır
  1. Şevketi Bostanların Hazırlanması:
    Şevketi bostanların taze yeşil ve kök kısımlarını soyup iyice yıkayınız.
  2. Yemeğin Hazırlanması:
    Bir tencerede soğanları hafifçe kavurun, ardından kuşbaşı kuzu etini ekleyin.
  3. Terbiyenin Hazırlanması ve Eklentisi:
    Şevketi bostanların beyaz kısımları yumuşayınca, bir kasede un ve limon suyunu çırpın.
  4. Servis:
    Ocaktan alın ve servis tabağına alarak sıcak olarak sunun.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ464 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ34 g
PROTEİN32 g