GeriEt Yemeği Tarifleri Kuzu etli şevketi bostan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu etli şevketi bostan tarifi

Kuzu etli şevketi bostan tarifi

Bazı yörelerde akkız olarak da bilinen şevketi bostan Akdeniz havzasında yetişen dikensi bir bitkidir. Girit’ten İzmir’e göç eden Türkler tarafından kemikli kuzu etiyle pişirilerek tüketilir. İçindeki kuzu eti ile mükemmel bir uyum yakalayan şevketi bostanı siz de deneyin. İşte kuzu bu nefis yemeğin malzemeleri ve tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram şevket-i bostan
  • 250 gram kemikli kuzu eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 kaşık sıvı yağ 
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için; 

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Kuzu etli şevketi bostan tarifi Nasıl yapılır?

Şevketi bostanların taze yeşil kısımları ile kök kısımları üzerinde bulunan kabuksu lifli dokuyu soyun ve yıkayın.

Temizlediğiniz şevketi bostanları iri parçalar halinde doğrayın.

Uygun bir tencerede soğanları hafif bir şekilde kavurup üzerine kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.

Etler suyunu çekine şevket-i bostanları üzerine ekleyin.

Ara ara karıştırp 10-15 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Daha sonra suyu ve tuzunu ekleyip 30-40 dakika daha pişirmeye devam edin.

Şevketi bostanların beyaz kısımları yumuşayınca; bir kasede un ve limon suyunu çırpın.

Terbiyenin kesilmemesi için kaynayan yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip bir kere daha çırpın ve yavaş yavaş yemeğe ekleyin.

2-3 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edin.

Afiyet olsun...