Kütük pasta tarifi

Kışın vazgeçilmezi kestaneyi mutfaklarınızdan eksik etmek istemiyorsanız işte size özel kestaneli bir tarif... Üstelik görüntüsü de çok şık. Yılbaşı gibi özel günlerde sofranızı şenlendirecek bu pastayı çocuklar da büyükler de çok beğenecek. İşte çok lezzetli ve pratik kütük pasta tarifi...

Kütük pasta tarifi
Kütük pasta tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 1 kilogram kestane
  • 500 gram ince çekilmiş fındık
  • 300 gram pudra şekeri

Üzeri için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu krem şanti

Süslemek için:

  • Beyaz çikolata
Nasıl Yapılır
  1. Kestane Hazırlığı:
    Kestaneleri haşlayın, kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın. Hazırladığınız kestaneleri geniş bir karıştırma kabına alın.
  2. Hamurun Hazırlanması:
    İnce çekilmiş fındık ve pudra şekerini kestanelerle karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yoğurun. Hamuru streç filme sararak kütük şeklinde sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
  3. Krem Şantinin Hazırlanması ve Pastanın Tamamlanması:
    Süt ve krem şantiyi geniş bir kasede çırpın. Pastanın soğumuş üzerini krem şantiyle kaplayın. Çatal yardımıyla çizikler atarak pastaya kütük şekli verin. Pastayı tekrar buzdolabında iki saat bekletin.
  4. Sunum:
    Soğuyan pastayı ince doğranmış beyaz çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
  5. Afiyet Olsun! 🍰
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ932 kcal
ŞEKER69 g
YAĞ60 g
PROTEİN16 g