GeriMakarna Tarifleri Kremalı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı makarna tarifi

Kremalı makarna tarifi

Makarna herkesin sevdiği üstelik yapımı çok kolay bir lezzet. Tek başına da oldukça keyifli olan makarnanın lezzeti soslarla katlanıyor. Ancak uzun uzun sos yapacak zamanınız yoksa da makarnayı sadece yemek zorunda değilsiniz. Buzdolabında bulunduracağınız birkaç kutu krema şipşak sosa dönüşerek kurtarıcınız olabilir. O halde gelsin kremalı makarnanın tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram makarna
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gram krema
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı makarna tarifi Nasıl yapılır?

  • Makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın.
  • Sarımsağı ince ince kıyın.
  • Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun.
  • Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın.
  • Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Makarna Çeşitleri

Makarna öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde en sevilen yemek türlerinden bir tanesidir. Yüksek karbonhidrat oranına sahip olan makarnaların pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. İtalya'ya has bir lezzet olan makarna Akdeniz mutfağının en lezzetli yiyeceklerinden bir tanesidir. Ana yemek olarak tüketilen makarna isteğe bağlı olarak farklı soslar ile lezzetlendirilir.

Karbonhidrat oranı yüksek olduğu için makarna dikkatli bir porsiyonlama ile tüketilebilir. Kremalı makarna yapılırken içerisine isteğe bağlı olarak farklı baharatlar da eklenebilir. Kremalı makarna çeşitleri de oldukça fazladır. Özellikle kremalı mantarlı makarna ve kremalı sebzeli makarna çok fazla tüketilmektedir. Damak zevkine göre kremalı ton balıklı makarna çeşidi de bulunur. Kremalı makarna istenildiği takdirde fırında da yapılabilir.

Kremalı Makarna Püf Noktaları

- Kremalı makarna yapılırken seçilen makarnanın çeşidi çok önemlidir. Kremalı makarnada genellikle penne makarna kullanılmalıdır. Bu sayede makarna kremayı daha iyi çeker.

- Kremalı makarnanın içerisine kekik ve fesleğen konulması da eşsiz bir aroma katar. Kremalı makarnanın içerisine lezzeti tamamlamak için köri ve ya zerdeçal da konulabilir. Bu şekilde kremalı makarna oldukça lezzetli olacaktır.

- Kremalı makarna yapılırken makarna tuzlu suda iyice haşlanmalıdır. Buna göre makarna ne çok pişmeli ne de çiğ kalmalıdır.

 - Kremalı makarnanın kreması çok yoğun olmamalıdır. Ayrıca kremalı makarnaya kapya biber doğranması da lezzeti daha çok arttıran unsurlardan birisi olacaktır.

- Makarna haşlanırken ayrı bir kapta krema pişirilmeli. Bu krema hazırlandıktan sonra makarna kremanın içine atılarak iyice karıştırılmalıdır.

- Kremalı makarnanın tuz oranı doğru miktarda ayarlanmalıdır.

Kremalı Makarnayı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Günümüzde en çok tüketilen yemeklerden birisi de makarna çeşittir. Özellikle hafif ve doyurucu bir yemek arayanlar kremalı makarnayı yapabilirler. Hızlı ve pratik bir yemek olan kremalı makarnanın yapımı da oldukça kolaydır. Kremalı makarnaya dereotu ve ya maydanoz konulması makarnanın lezzetini de arttıracak en önemli faktördür.

Kremalı makarnanın hafif akdenizi yansıtması için kapya biber ve dereotu, maydanoz gibi yeşillikler de ilave edilmelidir. Bunun yanı sıra kremalı makarnaya hardal eklenmesi de makarnanın tadını etkileyen en önemli malzemelerden bir tanesidir.

Kremalı Makarna Sunumları

Oldukça lezzetli olan kremalı makarna hazırlandıktan sonra şık bir şekilde sunum yapılabilir. Penna makarna krema ile karıştırıldıktan sonra makarna tabağına alınmalıdır. Kremalı makarnanın üzerine ise bir dal maydanoz ve ya bir dal nane konulabilir. Bu şekilde kremalı makarna servis edilebilir. Kremalı makarnanın yanında genel olarak tavuk şiş ve ya kırmızı et yapılabilir. Ayrıca güzel bir akşam yemeği için mantarlı tavuk sotenin yanında kremalı makarna da sunulabilir.

Kremalı makarnanın zenginleşmesi için kabak mücver de yapılmalıdır. Kremalı makarnanın sunumu yapılırken tabağın yanına nane yaprakları ve domates dilimleri de konulabilir. Kremalı makarna için pek çok farklı sunum seçeneği bulunuyor.

Kremalı Makarnanın Faydaları Var mıdır?

Kremalı makarnada yüksek oranda karbonhidrat olduğu için enerji verir. Tok tutma özelliği de olan kremalı makarnada A, B1 ve B2 vitaminleri de bulunmaktadır. Uzun süre kişiyi tok tutan kremalı makarna kolesterolü de düzenler. Kremalı makarnanın sindirimi kolay olacağı için kolay bir şekilde sindirilebilir. Kremalı makarnada az miktarda yağ bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kemikleri de güçlendiren kremalı makarna kemik gelişimine de yardımcı olur. Bu yemek oldukça enerji vericidir. Kremalı makarnanın kalp ve damar sağlığı üzerinde de önemli etkileri vardır.

Kremalı Makarna Kaç Kalori

Akdeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan kremalı makarnanın kalorisi yüksektir. Orta büyüklükte bir porsiyon kadar kremalı makarna yaklaşık 395 kaloridir. Kremalı makarnaya eklenen ek malzemelere göre kalori miktarı da artabilir. Kremalı makarnanın kalorisi de porsiyon miktarına göre değişiklik gösterebilir.

Kremalı Makarna Kilo Aldırır mı?

Oldukça lezzetli olan kremalı makarnanın kalori oranı yüksek olduğu için kilo aldıran bir özelliği vardır. Kilo vermek isteyen kişiler kremalı makarna tüketecekleri zaman az porsiyon makarna almalılar. Bu şekilde kilolarını da koruyabilirler. Kremalı makarna kalori oranı yüksek bir besin olduğu için krema oranı düşürülerek kalorisi de düşürülebilir. Bu nedenle kremalı makarna diyet listelerinde de yer almaz. O nedenle kremalı makarna doğru porsiyonlanmış şekilde tüketilmelidir.