GeriBalık Tarifleri Karides güveç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karides güveç tarifi

Karides güveç tarifi

Asya'nın nefis tatlarından lezzetli mi lezzetli karides güveç tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ayıklanmış karides
  • 1 kavanoz mantar
  • 3 domates
  • 4 sivri yeşilbiber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe göre 1 yemek kaşığı tereyağı ya da
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram dil peyniri ya da rendelenmiş taze kaşar

Karides güveç tarifi Nasıl yapılır?

Karidesleri kaynar suya atıp 3 dakika haşladıktan sonra hemen suyunu süzerek çıkartın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ya da robotta irice çekin. Sarımsakları doğrayıp domatese ekleyin. Doğranmış mantarları tavada biraz pişirin. Kızgın yağ içine domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekince, çekirdekleri çıkartılmış daire şeklinde kesilmiş ayıklanıp halka halka doğranmış yeşilbiber, tuz ve karabiberi ekleyin. Karidesleri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin ve sosu çekmesi için ateşten aldıktan sonra en az yarım saat bekletin. İster büyük bir güvece, ister porsiyonluk güveçlere yerleştirip üzerine peyniri ekleyip, pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.