Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte mutfağımızın en farklı yemeklerinden. İçine yarısı çiğ yarısı kavrulmuş kıyma ve pirinç ilave edilen kadınbudu köfte davet sofralarında ara sıcak olarak servis edilmek için de çok uygun. Siz de kadınbudu köfteyi evinizde yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Burcu Eminoğlu sizin için özel olarak hazırladı. Afiyet olsun...

Kadınbudu köfte tarifi
Kadınbudu köfte tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram yarım yağlı dana kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya 2 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır
  1. Pirinci Haşlama
    Pirincinizi bir çay kaşığı tuz attığınız bol suda haşlayın. Pişmiş kıvamına gelene kadar haşlanması yeterlidir. Piştikten sonra suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
  2. Kıyma Hazırlığı
    Başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 200 gram kıymayı kavurun. Kıymayı kavurduktan sonra kenara alarak soğumaya bırakın.
  3. Köfte Harcının Hazırlanması
    Rendelediğiniz soğanı, dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış maydanozu yoğurma kabına alın. Kavurduğunuz kıymayı da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Köfte harcınızı homojen bir kıvam alana kadar 5 dakika yoğurun.
  4. Dinlendirme
    Hazırladığınız köfte harcını 30-60 dakika arası streçleyip buzdolabında dinlendirin.
  5. Köftelerin Şekil Verilmesi ve Kızartılması
    Dinlenmiş köfte harcınızı 10-12 eşit parçaya bölerek şekil verin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. İsteğe bağlı olarak un ve yumurta karışımına tuz ve baharatlar ekleyerek çeşnilendirebilirsiniz. Köfteleri altın rengine gelene kadar yaklaşık 7-8 dakika arkalı önlü kızartın.
  6. Servis
    Kızartılan köfteleri fazla yağını alması için bir peçete üzerinde bekletin. Sonrasında servis yapmaya hazır hale getirin.
  7. Afiyet Olsun! 🍴
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ722 kcal
ŞEKER 2 g
YAĞ52 g
PROTEİN33 g