GeriTatlı Tarifleri Hindistan cevizli bardak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hindistan cevizli bardak tatlısı tarifi

Hindistan cevizli bardak tatlısı tarifi

25 dakikada hazırlanan çok pratik bir tatlı, bardak tatlısı. Muhallebi ve Hindistan cevizinin enfes uyumu da diyebiliriz onun için. Hem çok pratik hem de çok lezzetli olan bu tatlıyı denemek isterseniz, leziz bardak tatlısı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi

Hindistan cevizli bardak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Süt, şeker, vanilya, un ve nişastayı derin bir tencerenin içine alın.

Çırpma teli kullanarak güzelce karıştırın, karışımı iyice kıvam alana kadar pişirin.

Tencereyi ocaktan almadan önce içine tereyağı ilave edin.

Tereyağı tencerenin içinde güzelce eriyip bütün malzemelerle harmanlanınca tencereyi ocaktan alın.

Standart boy bir su bardağını suyla ıslatın.

Ocaktan aldığınız muhallebiyi karıştırarak ılınmasını sağlayın.

Daha sonra muhallebiyi su bardağına aktarın.

Muhallebinin su bardağının her yerine eşit şekilde dağılması için su bardağının tabanını hafifçe masaya vurun.

Tenceredeki bütün muhallebi tamamen bitene kadar bardaklara paylaştırmaya devam edin.

Bardakları önce oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 3 saat kadar daha soğutun.

Muhallebiler soğuduktan sonra bardağı ters çevirerek dikkatli bir şekilde çıkarın.

Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye ya da dilerseniz üçe bölün.

Hindistan cevizini bir tabağın içerisine yayın.

Muhallebi parçalarını güzelce Hindistan cevizine bulayın.

Tatlınız hazır hemen soğuk servis edebilirsiniz, afiyet olsun.