GeriTatlı Tarifleri Helvalı ve tahinli çıtır tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Helvalı ve tahinli çıtır tarifi

Helvalı ve tahinli çıtır tarifi
Yapımı son derece basit bu tatlı balık menülerinizin vazgeçilmezi olacak.

Yapımı son derece basit bu tatlı balık menülerinizin vazgeçilmezi olacak.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 300 gram tahin helvası
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için:
  • 3 kaşık çikolata sosu veya tahin

Helvalı ve tahinli çıtır tarifi Nasıl yapılır?

Yufkayı tezgaha serin. Önce dörde sonra dörde böldüğünüz her bir parçayı üçe bölüp 12 parça elde edin.

Helvayı uzunlamasına dilimleyin. Bir helva dilimini yufkanın geniş olan uç kısmına koyun. Yanlarını hafif içe katladıktan sonra sigara böreği şeklinde sarın.

Tavaya yağı koyun ve kızdırın. Helvalı yufkaları pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran börekleri peçete serili servis tabağına alın.

Ayrı bir tabağa Hindistan cevizi, pudra şekeri ve tarçını koyup karıştırın. Yufkalar sıcakken bu karışıma bulayın. Servis edeceğiniz tabağa alın. Üzerine çikolata sosu veya tahin dökün. Sıcak olarak servis yapın.