GeriZeytinyağlı Tarifleri Güveçte istiridye mantarı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güveçte istiridye mantarı tarifi

Güveçte istiridye mantarı tarifi

Kan şekerini düzenleyen, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olan mantar yemeği sizlerle...

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram istiridye mantarı
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Güveçte istiridye mantarı tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları yıkayalım ve süzgeçte süzülmeleri için bırakın. Tavaya sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Mantarları birkaç parçaya bölerek tavaya ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayıp, tavaya ilave edin. 3-5 dakika daha kavurup baharatları atın ve güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelediğiniz kaşar peyniri de ekleyerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.