GeriBalık Tarifleri Fırında levrek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında levrek tarifi

Fırında levrek tarifi

Siz de denizden ne çıksa yiyecek olanlardan mısınız? Eti yağsız ve oldukça lezzetli olan levrek tam size göre… Yaz aylarında bir kasabada, denizin sesi eşliğinde balığınızı yeme keyfini evine de taşımak isteyenler için fırında levrek nasıl yapılır? Sağlığınız için birçok faydası olan balığı masanızdan eksik etmemeniz için pratik fırında levrek tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz

Fırında levrek tarifi Nasıl yapılır?

Balığı iyice yıkayın ve suyunu süzün.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye balıkları koyun.

Dilimlenmiş limon, domates ve soğanı balıkların içine koyun. Geri kalanını da tepsiye dizin.

Levreklerin üzerine zeytinyağı gezdirin.

Kekik ve tuzunu da ekledikten sonra 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.