Fırında hamsi tarifi

Karadeniz’in gözbebeği hamsi, ekim sonu kasım başı tezgahlara düştü mü yüzleri güldürür. Tavası ayrı çıtlaması ayrı olan hamsinin fırında pişmiş hali de pek lezzetli olur. Siz de hem pratik hem de nefis bir fırında hamsi tarifi arıyorsanız malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin…

Fırında hamsi tarifi
Fırında hamsi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
Nasıl Yapılır
  1. Hamsileri Hazırlayın:
    Hamsileri temizleyin, yıkayın ve kurulayın.
  2. Baharatlı Marine Hazırlığı:
    Derin bir kasede hamsilerin üzerine baharatları, zeytinyağını ve salçayı ekleyin. Güzelce karıştırın.
  3. Dinlenme Aşaması:
    Baharatların lezzetini çıkarması için hamsilerin üstünü streç film ile kapatıp buzdolabında dinlenmeye alın.
  4. Sebzeleri Hazırlayın:
    Patates ve soğanı yuvarlak dilimler halinde hazırlayın.
  5. Fırın Hazırlığı ve Balıkların Dizilmesi:
    Yağlanmış fırın tepsisine önce soğan ve patates dilimlerini dizin. Üzerlerine marine edilmiş hamsileri yayın. Dilimlenmiş domates ve limonları ekleyin. Sarımsakları balıkların üzerine serpiştirin.
  6. Pişirme Aşaması:
    Fırını önceden 200 dereceye ısıtın ve balıkları fırına verin. Yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
  7. Servis ve Son Dokunuş: Pişmiş balıkları servise hazır hale getirin. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ137 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ8 g
PROTEİN5 g