GeriEt Yemeği Tarifleri Fındıklı ızgara köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fındıklı ızgara köfte tarifi

Fındıklı ızgara köfte tarifi

Ana geçim kaynağı fındık olan Giresun’un yemeklerinde de fındık dokunuşları görmek mümkün. Genellikle tatlı ve salatalarda kullanılan fındık, bu sefer köftenin içinde… Pişerken bile kokusuyla doyuran köftenin içine biraz fındık unu eklemeye ne dersiniz? Yiyenleri şaşırtacak bu köfte, herkesin beğenisini toplayacak. Peki fındıklı ızgara köfte nasıl yapılır?

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kıyma
  • 200 gram bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı fındık unu
  • Yarım çorba kaşığı tuz

Fındıklı ızgara köfte tarifi Nasıl yapılır?

  • Kıymayı derin bir kabın içine alın.
  • Ardından bayat ekmeklerin içini çıkarın.
  • Eğer bayat ekmek yoksa taze ekmek de kullanabilirsiniz.
  • Ekmek içlerini biraz suyla ıslatın.
  • Islattığınız ekmek içine tuz ve fındık ununu ekleyip yoğurun.
  • Tüm malzemeler birbirine karıştığında köftelere istediğiniz şekli verin.
  • Ardından ızgarada pişirin.
  • Dilerseniz köfteleri yağda da kızartabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.