EKSTRA
MENÜ

Yöresel Lezzet

Yöresel Lezzet ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Yöresel Lezzet haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 929 Yöresel Lezzet haberi bulunmuştur.

Yöresel Lezzet Haberleri

449 yıllık Acem Hanı’nın Gastronomi Merkezi oluyor

449 yıllık Acem Hanı’nın Gastronomi Merkezi oluyor

Kastamonu Belediyesi, Türkiye’nin ilk tarihi alanda kurulacak 449 yıllık Acem Hanı merkezinde hayata geçirilmesi planlanan Gastronomi Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.

24.11.2020Yemek
Giresunun Alucra oğlak kebabı coğrafi işaretle taçlandı

Giresun'un Alucra oğlak kebabı coğrafi işaretle taçlandı

Giresun'un Alucra ilçesinin yöresel lezzeti olan "Alucra oğlak kebabı"nın coğrafi işaret aldığı bildirildi.

MasterChef kim elendi, dün akşam kim gitti 11 Ekim MasterChefte elenen isim ve 12. yeni bölüm fragmanı

MasterChef kim elendi, dün akşam kim gitti? 11 Ekim MasterChef'te elenen isim ve 12. yeni bölüm fragmanı

MasterChef'te elenen kim oldu? sorusu dün akşam yanıtını buldu. MasterChef Türkiye'nin 11 Ekim tarihli 75. bölümünde, eleme turunda en başarısız yemeği yaparak şeflerin geçer notunu alamayan bir isim MasterChef'e ve hayallerine veda etti. Kırmızı takımın Eray hariç tüm yarışmacılarının potada olduğu haftada, Walison ve Ebru eleme finaline kaldı. Kritik eleme gecesine ise Sefa ve arkadaşları arasında tansiyonun yükselmesi damga vurdu. Diğer yandan, 5 isim bir hafta daha MasterChef'te olmayı garantiledi. İşte, 11 Ekim 2020 MasterChef'ten elenen yarışmacı ve son bölümün özeti.

12.10.2020Televizyon
Adıyaman’ın geleneksel yemekleri kuşaktan kuşağa aktarılıyor

Adıyaman’ın geleneksel yemekleri kuşaktan kuşağa aktarılıyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından yapılan proje kapsamında Adıyaman’ın yöresel yemekleri genç kuşaklara aktarılıyor.

Ordu’da Yöresel Lezzetler Akademisi kuruluyor

Ordu’da 'Yöresel Lezzetler Akademisi' kuruluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülyalı ilçesinde bulunan Çikolata Park’ta Yöresel Lezzetler Akademisi kuruluyor.

Kış aylarında vücudu dinç tutmak için yiyorlar... Bağımlılık yapan bir lezzet

Kış aylarında vücudu dinç tutmak için yiyorlar... Bağımlılık yapan bir lezzet

Türkiye'nin en kaliteli üzümlerinin yetiştiği bölgelerden Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyü, pekmezin yanı sıra yöresel lezzet "köftür" ile de dikkati çekiyor.

Gurbetçilerin dönüş yolculuğunda bagajlar yöresel lezzet dolu

Gurbetçilerin dönüş yolculuğunda bagajlar yöresel lezzet dolu

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelerek, yaz tatillerini ana vatanlarında geçiren gurbetçiler salçadan turşuya, kuru yemişten meyveye kadar bagajlarına yöresel lezzetleri de doldurarak, hasret ve özlemle ülkeden ayrılıyor.

Bayramların müjdecisi külünçe sofralarda yerini aldı

Bayramların müjdecisi külünçe sofralarda yerini aldı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bayramlarda ikram geleneği haline gelen ve tescillenen "Aligör külünçesi"ne Kurban Bayramı öncesi artan talebi karşılamak için ustalar yoğun mesai harcıyor.

27.07.2020Kurban Bayramı
Bayramların müjdecisi külünçe sofralarda yerini aldı

Bayramların müjdecisi külünçe sofralarda yerini aldı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bayramlarda ikram geleneği haline gelen ve tescillenen "Aligör külünçesi"ne Kurban Bayramı öncesi artan talebi karşılamak için ustalar yoğun mesai harcıyor.

Muğla damak tadınıza hitap edecek yöresel lezzetleriyle büyülüyor...

Muğla damak tadınıza hitap edecek yöresel lezzetleriyle büyülüyor...

Muğla’nın doğa güzellikleri saymakla bitmez. Yolunuz düştüğünde yemeden dönmemeniz gereken zengin mutfağının yemekleri de anlatmaya değer. Dilerseniz yolunuzun düşmesini beklemeden bu muhteşem yemekleri evde de yapabilirsiniz. Çok lezzetli hafif mezelerinin ve salatalarının yanı sıra çok güzel et yemekleri de sofralarınızda yerini alacak. Değişik isimleriyle, daha önce adını hiç duymadığınız otların da yer aldığı bu mutfağa gelin yakından bakalım.

Güzel Antalyanın güzel yemekleri... Bu lezzetlere hayran kalacaksınız

Güzel Antalya'nın güzel yemekleri... Bu lezzetlere hayran kalacaksınız

Tatil beldeleriyle bilinen Antalya’nın muhteşem de bir mutfağı var. Bölgede yetişen sebze ve meyvelerle şekillenen mutfağın oldukça güzel et yemeklerini de atlamamak gerekir. Mezesinden böreğine, kebabından tatlısına çok farklı lezzetler sunan bu mutfağa bayılacaksınız. Antalya’da ne yenir, merak edenler için işte birbirinden nefis yemekler…

Ramazanın yirminci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ramazanın yirminci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 13 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...

13.05.2020Lezizz Menüler
Ramazanın on beşinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ramazanın on beşinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 8 Mayıs Cuma iftar menüsü...

O şehrimizin vazgeçilmez lezzetlerinden Evinden çıkmayanlar mahrum kalmasın diye...

O şehrimizin vazgeçilmez lezzetlerinden! Evinden çıkmayanlar mahrum kalmasın diye...

Erzurum'un yöresel lezzet ustaları, kentin vazgeçilmez tatlarından cağ kebabı ve kadayıf dolmasını, Kovid-19 salgınında alınan tedbirler dolayısıyla kuryeler aracılığıyla evlere servis ederek sofraları çeşitlendiriyor. Tel tel kadayıfların, içine ceviz konularak sarılmasıyla hazırlanan dolmalar ve birkaç gün öncesinden çeşitli baharatlarla terbiye edilen cağ kebabı, dezenfeksiyon yapılmış ortamlarda ustalarının ellerinde hazırlanıyor.

Yöresel yemek ismi mi, uydurma kelime mi

Yöresel yemek ismi mi, uydurma kelime mi?

Türkiye'nin dört bir yanında çok ilginç isimli yöresel yemeklerle karşılaşmak mümkün. Hatta bu isimler bazen o kadar ilginç oluyor ki "Yok artık" diyesi geliyor insanın. Bunu düşünerek sizin için çok eğlenceli bir test hazırladık. Bu kelimeler gerçekten bir yiyeceğin ismi mi yoksa bizim uydurmamız mı? Gelin teste gösterin yöresel lezzet bilginizi.

Baharın habercisi Acı Ot Festivaline geri sayım başladı

Baharın habercisi Acı Ot Festivali'ne geri sayım başladı

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Ortakent Yahşi Güzelleştirme Derneği-OYDER tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Acı Ot Festivali için geri sayım başladı. Bodrum, Muğla ve ilçeleri ile Ege’nin pek çok bölgesinden özel turların düzenlendiği ve milyonları buluşturan Acı Ot Festivali, bu yıl 14-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Özel taş fırında pişiriyor, yiyen bir daha vazgeçemiyor

Özel taş fırında pişiriyor, yiyen bir daha vazgeçemiyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde, özel taş fırındaki meşe odunu ateşiyle, geleneksel yöntemlerle üretilen 'Buldan simidi', yoğun talep görüyor. Yöresel lezzet, ilçeye gelen gurbetçiler tarafından Almanya, Fransa, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine götürülüyor.

Gurbetçiler eve gitmeden önce oraya uğruyor Yiyenler hayran kalıyor...

Gurbetçiler eve gitmeden önce oraya uğruyor! Yiyenler hayran kalıyor...

Denizli’nin Buldan ilçesinde, özel taş fırındaki meşe odunu ateşiyle, geleneksel yöntemlerle üretilen ‘Buldan Simidi’, yoğun talep görüyor. Yöresel lezzet, ilçeye giden gurbetçiler tarafından Almanya, Fransa, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine götürülüyor.

18.02.2020Avrupa
Geleneksel şekilde üretiliyor, yoğun talep görüyor

Geleneksel şekilde üretiliyor, yoğun talep görüyor

Tokat'ta, yöreye özgü bez sucuklar, ısıl işlem uygulanmadan, geleneksel yöntemler kullanılarak imal ediliyor. Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescil edilen sucuklar doğal içeriğiyle ilgi görüyor.

Bu helvayı yiyen kışın üşümüyor

Bu helvayı yiyen kışın üşümüyor

Ordu’nun yöresel lezzetlerinden olan ‘cevizli helva’ sağlık açısından büyük önem taşıdığı gibi kış aylarında sıcak tuttuğundan büyük ilgi görüyor. Yapılması ve kıvama gelmesi 3 gün süren helva, turistlerin de ilgisini çekiyor.

Karadenizin iki güzel şehri Samsun ve Sinoptan tadına doyum olmaz lezzetler

Karadeniz'in iki güzel şehri Samsun ve Sinop'tan tadına doyum olmaz lezzetler

Türkiye'nin en yaşanılası şehirlerindendir Sinop ve Samsun. Huzurlu, sakin, havası suyu güzel, doğası güzel... Tabii bu kadar güzellik bir araya geldiğinde, yemekleri de çok güzel olur. Sizin için Samsun ve Sinop'tan birkaç enfes yöresel lezzet derledik. Çorbadan hamur işine çok beğeneceğiniz Sinop ve Samsun lezzetlerimiz aşağıda...

Yöresel Lezzet Şöleni: Beyran Çorbası

Yöresel Lezzet Şöleni: Beyran Çorbası

Gaziantep’in yöresel lezzeti olan, kuzu etinin saatlerce yavaş yavaş pişirilmesiyle yapılan Beyran çorbasını mutfağınızda kısa sürede pişirebilirsiniz. İşte evinizde de pratik şekilde yapacağınız nefis Beyran çorbası tarifi…

3.05.2019Çorbalar
Daha yavaş, daha yerel, daha yaşanılabilir...

Daha yavaş, daha yerel, daha yaşanılabilir...

Muğla’nın, geçen ay ‘Sakin Şehir’ (Cittaslow) listesine giren ilçesi Köyceğiz, doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi ve yaşam standartlarıyla yeni unvanının hakkını veriyor. Dünyanın 252’nci Sakin Şehri’ni yakından tanımaya ne dersiniz? Bu yazıyı okuyunca, neden insanda buraya yerleşme isteği uyandırdığını daha iyi anlayacaksınız.

28.04.2019Seyahat
Toroslarda kış sofralarının baş tacı kurutulmuş et

Toroslar'da kış sofralarının baş tacı 'kurutulmuş et'

Toros Dağları'nın eteklerinde yer alan Konya'nın Taşkent ilçesinde, kadınlar tarafından yüzyıllardır yaz kış hazırlanan ve genç yaşlı herkes tarafından sevilerek tüketilen kurutulmuş et, kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri.

Sevilen yöresel lezzet nokul nasıl yapılır Nokul tarifi

Sevilen yöresel lezzet nokul nasıl yapılır? Nokul tarifi

Nokul çok sevilen ve nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilen bir hamur işi. Bafra, Sinop, Isparta gibi birçok farklı yöreye mal edilen nokulun lezzeti tüm Türkiye’yi etkisi altına almış durumda. Aralarında ufak tefek farklılıklar olsa da bütün yörelerin nokulu aşağı yukarı aynı şekilde yapılıyor. İşte “Nokul nasıl yapılır?” diye merak edenler için nefis bir nokul tarifi…

Göbeklitepe ziyaretçileri için lezzet şölenine hazırlanıyor

Göbeklitepe ziyaretçileri için lezzet şölenine hazırlanıyor

Şanlıurfa'da, bu yılın turizmde "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla şehre gelmesi beklenen yerli ve yabancı turistlere ikram için yöresel lezzet şöleni hazırlığı başladı.

Kütahyanın yöresel damak tadı: Köpük helva

Kütahya'nın yöresel damak tadı: Köpük helva

Kütahya'da, adı kış ayları ile özdeşmiş olan, Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden yöresel lezzet 'köpük helva’ vatandaşların tatlı tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Sizi memleketinize götürecek 5 yöresel lezzet restoranı

Sizi memleketinize götürecek 5 yöresel lezzet restoranı

İstanbul'da da kaçamak yapıp özlediğiniz yöresel tatları tadabileceğiniz yerler bulunuyor. İşte sizi memleketinize götürecek 5 yöresel lezzet restoranı...

31.01.2018Ebeveyn
Masallar diyarı: Strasbourg

Masallar diyarı: Strasbourg

Strasbourg normal günlerinde bile harika bir şehir olmayı başarırken bunun üstüne birde Noel eklenince görsel bir şölen yaşatıyor ziyaretçilerine. Sokaklarındaki süslemeler, devasa çam ağaçları, pırıl pırıl ışıklar ve yeni yıl kermesleri ile sizi bir masalın içine çekiyor. İşte tüm güzellikleriyle Strasbourg…

8.01.2018Seyahat
Sizi memleketinize götürecek 5 yöresel lezzet restoranı

Sizi memleketinize götürecek 5 yöresel lezzet restoranı

İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan insanlar, oldukça hızlı bir yaşamın içinde oldukları için her zaman doğaya ve doğal lezzetlere özlem duyarlar. Çünkü yaşamın hızı, ne yazık ki yemekleri de hızla tüketmemizi dayatır bizlere. Memleketimizdeki o yöresel lezzetleri hasretle anar dururuz. Eğer siz de bu hislerin içindeyseniz, üzülmeyin. Çünkü İstanbul'da da kaçamak yapıp özlediğiniz yöresel tatları tadabileceğiniz yerler bulunuyor. İşte sizi memleketinize götürecek 5 yöresel lezzet restoranı.

Yazar Sonuçları

Mezelerin sultanı: Hatay usulü Abugannuş (Babagannuş)

Yöremizde Abugannuş ya da Babagannuş isimleriyle bilinen, ana malzemesi patlıcan olan bu lezzet, kahvaltıda, aperatif menülerde ya da meze tabaklarında yerini ve tahtını asla kaybetmez.

22.07.2020

Çeşme gündemi

Geçen hafta sonunu Çeşme’de geçirdim. Ziyaretim sırasında Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran’la da bir araya geldim. Çeşme’deki projelerinden söz eden Ekrem Oran, “Yakında yeni bir kültür merkezi, belediye hizmet binası ve huzur evini ilçemize kazandırıyoruz” dedi. 

17.07.2020

Kaymaklı Afyonkarahisar Gezisi

Bu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.

9.01.2020

Lezzet peşinde Şanlıurfa

Şanlıurfa her ne kadar inanç turizmiyle çok popüler olsa da son dönemlerde hem arkeoloji meraklılarını hem de lezzet düşkünlerini kendine çekmeyi başarıyor. Son Şanlıurfa seyahatimde şehrin binlerce yıllık tarihine, hâlâ bozulmamış kültürüne, geleneklerine, çarşılarından gelen o mis gibi kokulara, damakta büyük keyif ve anı bırakan lezzetlerine âşık oldum. Şanlıurfa'ya gelirseniz denemekten pişman olmayacağınız tatları ve uğramanız gereken bazı lezzet duraklarını sizlerle paylaşmak istedim.

17.09.2019

Ege'nin mart ajandası

Martla beraber kışa veda, bahara selam olsun... Heyecanla beklenen festivaller yolda, Ege’den size müjde olsun...

2.03.2019

Egeli bir teyzeden karidesli gözleme yediniz mi?

Adı kimi yerde patile, kimi yerde sac böreği... İsmine her ne derseniz deyin, ülkenin her köşesinde karşınıza çıkabilecek en yaygın yiyeceklerden biridir gözleme…

16.02.2019

İyi yemek ve yaşam kültürü

Karaca ailesinin ikinci kuşak üyelerinden, Karaca Grubu Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Karaca yeme-içme hobisinden yola çıkarak iki yıl kadar önce Balat’ta “Cooklife” adını verdiği bir konsept oluşturarak dergi çıkarmıştı.

3.08.2018

Eşsiz Sagalassos ve yöresel lezzet keşfi 

Sagalassos sadece Türkiyemiz’in değil dünyanın da önemli sayılı hazinelerinden. Burdur’un Ağlasun ilçesinin yükseklerine kurulmuş, yerleşim izleri M.Ö. 4200 ’lere dayanan şahane bir yerleşim yeri burası.

1.05.2018

Türkiye'nin en lezzetli şehri! Bu yemekler damak çatlatıyor...

'Türkiye'de mutfağı en iyi olan şehir deyince aklınıza neresi gelir?' diye bir soru sorulsa sanırım bir çok kişi Gaziantep cevabını verir. Öyle bir şehir ki, Gaziantep'in tarihi güzellikleri, müzelerinin önüne geçmiş yemekleri... Katmerden yuvalamaya, kebaptan baklavasına bir çok detay var. Gaziantep'i hâlâ görmediyseniz, yemeklerini tatmadıysanız hayatınızda büyük bir eksik var demektir. Gaziantep, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren Türkiye’deki iki şehirden biridir.

26.01.2018

Türkiye’nin Alpleri’nde üç gün üç gece

Kamp yapmayı çok seviyorum. Doğada baş başa kalmayı, güneşin batmasını beklemeyi, ateş yakmayı, gece yıldızları seyretmeyi en lüks otelde kalmaya değişmem. Ancak yıllardır istediğim bir şey vardı. Kar üzerinde bir kamp yapıp kar üzerinde uyumak, karda saatlerce yürümek ve soğuğa meydan okumak... Bu sefer planları daha fazla ertelemedim. Bir grup dağcıyla beyaza bürünmüş Aladağlar’da üç gün üç gece geçirdik. Yeni yılın ilk tırmanışını yaptık. Zirve yürüyüşü için 14 saat boyunca adım attık. Dağcılar için küçük ancak benim gibi dağcı olmayan sıradan insanlar için çok büyük adımlardı.

24.01.2018