GeriÇorba Tarifleri Ezogelin çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ezogelin çorbası tarifi

Ezogelin çorbası tarifi

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden ezogelin çorbası, her daim sofraların baş tacı olmuştur. Klasik mercimek çorbasından sıkıldıysanız, içine birkaç temel malzeme daha ekleyerek ezogelin çorbasını deneyebilirsiniz. Hem lezzetli hem de yapımı kolay olan bu çorbanın tadına doyamayacaksınız! İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı köftelik ince bulgur
  • 5-6 su bardağı su (kemik suyu da kullanılabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Ezogelin çorbası tarifi Nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin.

Soğanları ince ince doğrayıp tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.

Domates salçasını su ile hafif açıp soğanların üzerine ekleyin.

Ardından biber salçası ve pul biberi ilave edip karıştırın.

Daha sonra suyu veya kemik suyunu ekleyip orta ateşte kaynatın.

Su kaynayınca bulgur, pirinç, tel şehriye, kırmızı mercimek, karabiber ve tuzu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Üzerine tereyağlı pul biberli sosu gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...