GeriKahvaltılık Tarifleri Elma reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma reçeli tarifi

Elma reçeli tarifi

Çeşit çeşit meyveyle hazırlanan reçeller kahvaltı sofralarının baş tacı. Sıcacık ekmeğe de pankeke de çok yakışıyor. Elma reçeli de pratikliği ve lezzeti ile kahvaltıların vazgeçilmezlerinden. Ayrıca elma reçelini her mevsim kolayca yapabilirsiniz. Dilerseniz tatlılarda da kullanabilirsiniz. Peki elma reçeli nasıl yapılır? İşte elma reçeli tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet elma
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Elma reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup doğrayın.

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.

İçine elma, karanfil ve tarçını da ekleyin.

En son limon tuzunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika kadar kaynatın.

Reçelinizi kıvam aldıktan sonra ilk sıcağınını geçmesi için bekletin.

Daha sonra elma reçelinizi kavanozlara bölüştürün.

Elma reçeliniz hazır!

Afiyet olsun...