GeriHamur İşi Tarifleri Domatesli tart tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domatesli tart tarifi

Domatesli tart tarifi

Lezzetine doyum olmayan bu tarifin yapımı oldukça pratik!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 mililitre ayçiçeği yağı
  • 100 mililitre ılık su
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 4 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Domatesli tart tarifi Nasıl yapılır?

Tuz, un ve kabartma tozunu genişçe bir kapta karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın, içine yağı ve suyu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse bir miktar su veya un ilave edebilirsiniz.

Hamuru açtıktan sonra tart kalıbınıza uygun şekilde yerleştirin. Üzerine hardal sürün ve rendelenmiş peynir koyun. Dilimlenmiş domatesleri, zeytinyağı ve baharatları tartın üzerine serpin.

210 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.