GeriMeze Tarifleri Deniz börülcesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi tarifi

Denizin en tuzlu bitkisi deniz börülcesi, tam bir mineral deposu. İçerdiği tuz mineralleri sayesinde vücuttaki tuz oranını dengeliyor. Özellikle yaz aylarında çok sık tüketilen deniz börülcesini, ana yemeklerin yanında servis edebilir veya soğuk salatasını yapabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz deniz börülcesi nasıl yapılır? Ege’nin favorisi, diyet dostu deniz börülcesi tarifi sizlerle.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş sarımsak

Deniz börülcesi tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir tencere kaynar suya çamurlu bölgelerini kestiğiniz börülceleri atın ve yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Bir süzgece alıp soğumaya bırakın.

Soğuyunca deniz börülcesinin dallarının üst kısmından tutup aşağı doğru çekin.

Sosu için ise gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.

Şimdiden afiyet olsun.