EKSTRA
MENÜ

Börülce

Börülce haberleri sayfasında güncel ve son dakika Börülce hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 550 Börülce haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Börülce Haberleri

İpek Kuşçu : Doğanın döngüsüne uyum sağlayarak daha sağlıklı olabiliriz

İpek Kuşçu : Doğanın döngüsüne uyum sağlayarak daha sağlıklı olabiliriz

Enginar çiçeğinden yoğurt mayalamayı denediniz mi? Turp turşusunu şekerde bekleterek yapmak kulağınıza nasıl geliyor? Yemek yazarı İpek Kuşçu son kitabı ‘Şifalı Dönüşümler’de yiyecekleri daha besleyici hale getirmenin yollarını anlatıyor. Kitabında her ayın sebze ve meyveleriyle hazırlanmış reçeteler veren Kuşçu’yla konuştuk, tarifler aldık.

Patlıcanı buzlukta pişmiş halde saklayın, avokadoyu püre olarak dondurun

Patlıcanı buzlukta pişmiş halde saklayın, avokadoyu püre olarak dondurun

Bugünlerde sebze-meyve bollaştı, her şey en lezzetli döneminde, buzluklarımızı doldurmaya başlayabiliriz. Taze taze aldığımız ürünleri dondurmak hem yemek yaparken zamandan tasarruf ettiriyor hem de israfı önlüyor. Buzluktan çıkan bir parça brokoli kimi zaman bir bebeğin çorbasına lezzet katıyor, kimi zaman da mutfağa az vakit ayırabilenlerin sağlıklı yemek derdine derman oluyor. Taze fasulyeden ananasa, dereotundan et suyuna hemen her şeyi buzlukta saklayabilirsiniz. Püf noktalarını bilin, yeter...

Muğla Yemekleri - Muğlada Ne Yenir Ve Neyi Meşhur Muğla Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Muğla Yemekleri - Muğla'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur? Muğla Mutfağı Yemeklerinin İsimleri Ve Listesi

Bir yörenin kültürünü daha yakından tanımak için yemeklerini öğrenmek ve tatmak da yardımcı olacaktır. Çünkü lezzet türleri de kültürün bir parçasıdır. Muğla, ege kültürünü yaşayan ve yemekleri ile yansıtan bir ilimizdir. Muğla yemeklerini daha yakından tanımak ve öğrenmeniz için tüm detayları derledik.

6.05.2021Lezizz
Erzincan yemekleri - Erzincanda ne yenir ve neyi meşhur Erzincan mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Erzincan yemekleri - Erzincan'da ne yenir ve neyi meşhur? Erzincan mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Her yörenin kendine özgü farklı lezzetleri bulunmaktadır. Bir şehre gidildiği zaman yemek kültürü ve meşhur yemekleri de en fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Erzincan Yemekleri - Erzincan'da ne yenir ve neyi meşhur? Erzincan mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Erzincan yöresinin meşhur yemekleri hakkında tüm detayları sizler için derledik.

6.05.2021Lezizz
Denizli yemekleri - Denizlide ne yenir ve neyi meşhur Denizli mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Denizli yemekleri - Denizli'de ne yenir ve neyi meşhur? Denizli mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi

Denizli kültürel yemekleri bakımından çok zengin bir ildir. Ege kültürünün tam olarak yansıtıldığı bir ildir. Bu bakımdan kültürel çeşitlilik bakımından çok zengindir. Üstelik sadece yiyecek değil içecekleri de çok meşhur ve güzeldir. Bu bakımdan Denizli'ye gidildiğinde yenecek çok şey vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

6.05.2021Lezizz
İngilizce sebzeler - İngilizce sebzelerin isimleri, yazılışı, okunuşu ve telaffuzu konu anlatımı

İngilizce sebzeler - İngilizce sebzelerin isimleri, yazılışı, okunuşu ve telaffuzu konu anlatımı

Vegetable, İngilizce sebze demektir. Vegetable kadar yaygın kullanılmayan Esculent ve Veggie kelimelerinin Türkçe karşılığı da sebzedir. Tıpkı meyveler gibi sebzeler de yetiştiği mevsime göre isimlendirilir. Örneğin Winter Vegetables (Kış Sebzeleri) ya da Summer Vegetables (Yaz Sebzeleri). İngilizce sebzelerin isimleri nelerdir, yazılışları ve telaffuzları nasıl? Sizin için mevsimlerine göre derledik.

5.05.2021Sözlük
Demir eksikliği belirtileri nelerdir, kimlerde görülür

Demir eksikliği belirtileri nelerdir, kimlerde görülür?

Demir eksikliği, vücutta demirin eksilmesine bağlı gelişen bir tür kansızlıktır. Demir eksikliği tedavi edilmediğinde büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki demir eksikliği neden olur, kimlerde görülür? İşte, demir eksikliği belirtileri...

25.03.2021Sağlık
Antidepresanlar kadar etkiliymiş Kış depresyonuna bu yiyeceklerle çözüm bulun

Antidepresanlar kadar etkiliymiş! Kış depresyonuna bu yiyeceklerle çözüm bulun

Kış aylarında hele ki soğuk karlı havalarında bir fincan salep, sıcacık bir dilim kek ya da bir avuç kızarmış kestane hem içimizi ısıtır, hem de kendimizi iyi hissettirir. Kış aylarında özellikle güneşi fazla göremediğimiz zamanlarda yaşanan kış depresyonuyla mücadelede bu tür yiyecekler çok etkilidir. Sizin için kış günlerinde moralinizi düzeltecek, kış depresyonuna iyi gelecek nefis yiyecek önerileri hazırladık...

Kansızlığa iyi gelen yiyecekler

Kansızlığa iyi gelen yiyecekler

Anemi sık görülen bir kan hastalığı olup, kandaki alyuvarların düzeyinde oluşan bir azalmadır. Halk dilinde kansızlık olarak tabir edilmektedir. Bazı anemiler hafiftir veya kişi fark etmeyebilir, ancak aneminin bazı formları çok şiddetli seyredebilir. Diyetisyen Salih Gürel konu hakkında önemli bilgiler verdi.

1.01.2021Kadın
Ev yapımı reçete Sindirim problemlerinden kurtulmada çok etkili

Ev yapımı reçete! Sindirim problemlerinden kurtulmada çok etkili

Karın şişkinliği, hazımsızlık, şişkinlik gibi şikayetler toplumda sık rastlanan sindirim problemleri belirtilerinin başında geliyor. Sindirim sistemini en çok etkileyen unsur ise besinlerden geçiyor. Tüm bu problemlerden kurtulmak için pek çok öneri sunan Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, kabızlık sorununu gideren bir de tarif vermeyi ihmal etmiyor.

29.12.2020Sağlık
29 Aralık BİM aktüel ürünler kataloğunda neler var İşte BİM aktüel ürünleri

29 Aralık BİM aktüel ürünler kataloğunda neler var? İşte BİM aktüel ürünleri

BİM aktüel ürünler kataloğu her hafta yoğun ilgi görüyor. Fırsat ürünlerini almak isteyenler erken saatlerde şubelere gidiyorlar. 29 Aralık BİM aktüel kataloğu içerisinde haşlanmış börülce 3,95 TL, haşlanmış nohut 3,95 TL, haşlanmış pancar 6,95 TL, sıcak çikolata 13,90 TL, 250 g Türk kahvesi 13,90 TL, karışık meyveli gazoz 9,95 TL, çilek aromalı gazoz 9,95 TL fiyatı ile bulunuyor.

28.12.2020Ekonomi
Geleceğin gıdaları belirlendi

Geleceğin gıdaları belirlendi

Aralarında ıspanak, kenevir, bamya, börülce, karabuğday, ceviz gibi gıdaların da yer aldığı geleceğin gıdaları belirlendi. Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden Unilever, Türkiye’deki operasyonunda bu besinlerden elde edilecek ürünlere öncelik verecek.

27.12.2020Ekonomi
Derin Dondurucu modelleri - En iyi, ucuz kaliteli derin dondurucu fiyatları ve tavsiyeleri

Derin Dondurucu modelleri - En iyi, ucuz kaliteli derin dondurucu fiyatları ve tavsiyeleri

Beyaz eşya mağazalarında ve online platformlarda satışa çıkarılan derin dondurucu modelleri iki çeşittir. Sandık tipi dondurucuların yatay olanları çok az yer kapladığı için tercih ediliyor. Bu ürünlerde minimum 1, maksimum 3 sepet bulunmaktadır. En iyi ve en ucuz derin dondurucular hangileri? İşte, tüm detaylar.

Ege mutfağının lezzetlerini yerinde deneyin... Otlar, zeytinyağı ve deniz ürünleri...

Ege mutfağının lezzetlerini yerinde deneyin... Otlar, zeytinyağı ve deniz ürünleri...

Türkiye her bölgesiyle farklı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Ege mutfağıysa bambaşka bir kültür. Zeytinyağlıları, ot yemekleri, deniz ürünleri… Hepsi ayrı ayrı insanı ‘yola çıkaracak’ cinsten. Jürimize “Ege’de bölgeye ait yemekleri deneyebileceğimiz en güzel restoranlar hangileri?” diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi sıraladık.

18.10.2020Seyahat
Çocukların okul başarısı için sağlıklı tüyolar

Çocukların okul başarısı için sağlıklı tüyolar

Pandemi hayatımızdaki pek çok şeyi değiştirdi. Evde geçirilen zamanın artışı normalde mutfağa uğramayanları bile usta aşçılara taş çıkarır hale getirdi. İştah açıcı lezzetler hareketsizlikle birleşince bu dönemde aldığı kilolardan şikayet edenlerin sayısı da arttı. Diyetisyen Nihal Tunçer, bu ortamda en riskli grubun ise teneffüste koşma şansını yitiren çocukların olduğuna dikkat çekti.

Ananaslı olur da incirli pizza olmaz mı

Ananaslı olur da incirli pizza olmaz mı?

Hem sağlıklı hem çok lezzetli. Üstelik tam mevsimi! Taze incirin tadını katlamak için şeflerden tarifler istedik. Kiminde incirler salatada, kimindeyse pizzada. Muhallebi ve reçel de denemeye değer.

Uzmanından sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek 10 öneri

Uzmanından sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek 10 öneri

SONBAHARDA alınacak 2-3 kilonun bağışıklık fonksiyonunu tehlikeye sokabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, “Siz de fazla kiloluysanız veya olması gerekenden zayıfsanız, vakit kaybetmeden ideal kilonuza sağlıklı bir diyetle ulaşmalısınız. Bunun için günde 4- 6 öğün beslenin ve kahvaltınızı çok geç yapmayın” diyerek, 10 maddede bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.

3.09.2020Sağlık
Çölyak hastaları için glüten içermeyen gıdalar

Çölyak hastaları için glüten içermeyen gıdalar

Glütensiz beslenme son dönemin en önemli beslenme trendlerinden biri. Glüten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları için sağlıklı bir yaşam sürmenin ilk şartı olan glütensiz beslenme, hangi ürünlerde glüten bulunduğunu bildiğiniz takdirde kolayca sürdürülebilir bir beslenme biçimi. Peki hangi gıdalarda glüten yok? Glütensiz beslenme için uygun malzemeler neler? İşte glütensiz beslenmenin temelleri...

Sebze ve meyve tüketimi çocukları enfeksiyonlara karşı korur

Sebze ve meyve tüketimi çocukları enfeksiyonlara karşı korur

Çocuklar ve bebeklerin her mevsimde çıkmış taze sebze ve meyveleri tüketmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Selda Bülbül, “Beslenme kişiseldir ve mevsimlere göre değişiklik gösterir. Çocuklar ve bebekler için sağlıklı beslenmede önerdiğimiz her dönemde mevsiminde çıkmış taze sebze ve meyveleri tüketmeleridir. Bebek beslenmesi için de yazın mevsimine uygun sebze ve meyvelerin tercih edilmesi uygun olur. Bu günlerde tezgahlar iyice çeşitlendi ve renklendi. Tabii ki sofralarımız da şenlendi” dedi.

Hem hafif olsun hem karnım doysun

Hem hafif olsun hem karnım doysun

Salatalar sofraların olmazsa olmazları. İster yemeklere eşlikçi, ister tek başına bir öğün... Ünlü şefler ve restoranlardan sizin için tarifler aldık. Hem sağlıklı hem doyurucu bir salata için bu tariflere göz atın.

Bebekler anne sütü ile daha iyi gelişiyor

Bebekler anne sütü ile daha iyi gelişiyor

Bebeklere verilecek ideal besinin anne sütü olduğunu belirten Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selda Bülbül, anne sütünün içinde bulunan omega-3 yağ asitleri, vitamin ve mineraller ile bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını, daha iyi gelişmesini sağladığını belirtti.

Hemoglobin nedir Hemoglobin değeri kaç olmalıdır Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri

Hemoglobin nedir? Hemoglobin değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri

Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde bulunan demir bakımından oldukça zengin bir proteindir. Akciğerler nüfuz eden oksijen, kanda bulunan hemoglobine yapışarak vücuttaki dokulara taşınır. Peki, Hemoglobin nedir? Hemoglobin değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, detaylar...

8.06.2020Sağlık
Ramazanın sekizinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ramazanın sekizinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ramazan günleri tatillerle denk gelince çalışanlar için iftar sofrası hazırlamanın keyfi bir başka oluyor. Hafta içi yoğunluktan hazırlanamayan yemekler de böyle günlerde menüye dahil edilebiliyor. Sizin tarafta da durum aynıysa, iftar menüsü için hazırlaması biraz zaman alsa da lezzeti her şeye değen yemeklerimizden nefis bir liste hazırladık. İşte karşınızda 1 Mayıs iftar menüsü...

Baklagil pişirmenin ipuçlarını biliyor musunuz

Baklagil pişirmenin ipuçlarını biliyor musunuz?

Mutfağımızın her daim gözdesi olan baklagiller sağlık için oldukça faydalı. Özellikle kuru fasulye, mercimek, barbunya ve börülce gibi zengin protein ve mineral içeriği olan baklagiller, her daim sofralardan eksik edilmemesi gereken besinlerin başında geliyor. Fakat pişirilmesi de ayrı bir özen istiyor. Peki, baklagillerin nasıl pişirileceği konusunda ne kadar bilgi sahibiyiz? Cevap, bu testin sonucunda...

Kebap diyarı Şanlıurfanın mütevazi lezzeti: Lolaz dürümü

'Kebap diyarı' Şanlıurfa'nın mütevazi lezzeti: Lolaz dürümü

Gastronomi alanında önemli lezzetleriyle bilinen Şanlıurfa'da, en az kebaplar kadar meşhur börülceden yapılan "Lolaz dürümü", kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde tercih ediliyor.

26.02.2020Seyahat

Yazar Sonuçları

‘Devir sadece insanları değil, ekosistemi de besleyen şeflerin devri’

18 Haziran Dünya Sürdürülebilir Gastronomi Günü… Gıda hukuku profesörü Hilal Elver “Gastronomi artık sadece gurme menülerle uğraşmak, mutlu azınlıklara hitap etmek yerine kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Bu bir moda değil, zorunluluk! Az et, çok sebze, meyve kullanan, ürününün her şeyini değerlendiren şefler önde. Gastronomi dünyası büyük değişim içinde” diyor.

13.06.2021

Yaz Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla vücutta su kaybı gerçekleşiyor. Peki yaz aylarında nasıl beslenmek gerekiyor?

26.05.2021

Aydın iftarı

Aydın, tarihi, güzel doğası, denizi, farklı kültürleri, destanları, efeleri, inciri, narenciyesi, lezzetli yemekleriyle ilgi çeken şehirlerden biri.

3.05.2021

İzmir iftarı

Binlerce yıllık kültürel birikimin iklim ve coğrafyayla sentezi, ziyaretçisini Anadolu’nun en zengin mutfaklarından biri olan İzmir mutfağıyla tanıştırır.

24.04.2021

Antikora takılmayın

Pandemide hastalığı geçirenlerin de, korunmak için aşı yaptıranların da en çok merak ettikleri konu “bağışıklıklarına yetecek düzeyde antikor üretip üretmedikleri” oluyor.

24.04.2021

Bahar ve kadın

“Şık olmalı kadın dediğin! Gelişi, gülüşü, bakışı, duruşu, hatta, gidişi bile!” (Cemal Süreya)

11.03.2021

Yeniden başlamak

“Kimse geçmişe gidip yeni bir başlangıç yapamaz; ama bugün başlayıp yeni bir son yazabilir.” (Carl Sandburg)

25.02.2021

Urfa’da mutfağın öyküsü var

Öyle bir şehir ki yemek yapmak da yemek de önemli bir sosyal etkinlik. Dost meclislerinin, aile ortamlarının, misafir ağırlamalarının birleştirici unsuru hep yemek... Mutfağa törensel bir yaklaşımın olduğu Şanlıurfa, haliyle sayısız hikâye barındırıyor. Yakın zamanda çıkacak olan ‘Tarih Yaratan Mutfak Öyküleri’ de işte bu köklü zenginliğe ışık tutuyor.

21.02.2021

Tok Tutan Besinler

Uzun süre tok tutan, zayıflamaya da yardımcı olan bu şahane besinleri beslenme listenize mutlaka eklemelisiniz.

11.01.2021

Restoranların işi daha da zorlaştı...

Restorana gittiğimizde, yediklerimizden aldığımız keyfi belirleyen sadece yemeğin lezzeti, kullanılan malzemenin kalitesi, şefin yeteneği değildir.

9.01.2021

Mevlevî sofrası

Büyük İslam âlimi Mevlâna'nın eserlerinde verdiği 'reçete'ler, bugün Konya mutfağının hâlâ önemli bir parçası...

21.12.2020

2021 Beslenme Akımı

Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı da 'beslenme'. Yeni yılda en umursamayanımız bile iyice farkına varacaktır.

18.12.2020

LAHANAYA KUVVET BAMYAYA LEZZET

Osmanlı döneminde Merzifon’dan gelen askeri birliklere lahanası çok meşhur olduğu için “Lahanacılar”, Amasya’dan gelenlere ise “Bamyacılar” adı verilmiş. En iyi çiçek bamyası ise hâlâ Amasya’dadır.

13.12.2020

Bitkisel Protein Kaynakları

Salgının arttığı bu günlerde beslenmemizin ve besin içeriklerimizin de önemi de günden güne artmakta. Aldığımız hayvansal proteinlerin yanı sıra bitkisel proteinlerin de vücut direncimizi artırmak ve korunma mekanizmamızın güçlenmesini sağlamak için; bitkisel proteinler hangi besinlerde ne oranda bulunur siz değerli okurlarımla paylaşmış bulunuyorum. Sağlığımızın kıymetlendiği bu günlerde keyifli okumalar dilerim. Sağlıkla kalın…

30.11.2020

Safiye'li harikalar kumpanyası

Bomonti’de yeni açılan Safiye Kabare’de dekorasyon kırmızı-siyah; biraz Moulin Rouge kafası. Drag queen’ler, Tina Turner ve Madonna şov, dansöz, zenne... Çerkesçe şarkı da var, ateş dansı da...

14.11.2020

Konargöçer Antalya mutfağı

Tam bir meyve ve sebze cenneti Antalya’da birbirinden farklı lezzetler bir arada harmanlanarak sunulur. Akdeniz diyetinin özünü oluşturan tüm gıdalara sahip olan bu şehir, aynı zamanda sağlıklı beslenmenin de kalesidir.

11.10.2020

Yeni dönemde yeni projeler

Covid-19 salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Tam hafifledi mi derken, farklı ülkelerden yeni yaptırımlar ve önlemlerle ilgili haberler geliyor.

26.09.2020

Bodrum özüne dönüyor

Siz bu yazıyı okurken ben Bodrum’da zeytin topluyor olacağım.

3.09.2020

Fethiye lezzet noktaları

Pandemi sonrası Ege-Akdeniz lezzet ve keşif turlarımıza tekrar hızlıca başladık. Restoranlar pandemi dolayısıyla sıkı hijyen şartlarında açıldı ve hizmetlerine devam ediyor.

25.08.2020

Otları gatcen goycen, gavurcen

Ege’nin tatlı dilli Yörüklerinin sofrasına konuk olduk. Kapıkırı Köyü’nde kavrulan otlar, zeytinyağlılar ve yılan balığının lezzetine hayran kaldık...

23.08.2020

Pandeminin ot yemekleri

Tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinde hepimiz beslenme ve yeme-içme alışkanlıklarımızla mecburen yüzleştik.

16.08.2020

Otu da balığı da zeytinyağı da benzersiz... Ayvalık lezzet rehberi

Deniz mahsulleri ve özellikle kabuklular, envai çeşit ot, tazecik sebzeler ve bir de Ayvalık mutfağının simyası zeytinyağı... Tüm bunlara Girit ve Midilli’den mübadeleyle gelenlerin yemek kültürü de eklenince, Türkiye’nin geri kalanından ayrışan bir mutfak çıkıyor ortaya. Şunu son derece net söyleyebilirim: Ayvalık’ta kötü yemek bulmak uğraş ister.

10.08.2020

İzmir Gezisi - Çeşme, Ildır, Alaçatı - Yeni Normal İzmir’de ve Otellerde Nasıl İşliyor?

Uzun bir aradan sonra yeni bir gezi serüveni ile karşınızdayım değerli okurlarım. Tam tamına doksan günlük bir eve kapanışın ardından yeni normalleşme süreci başlar başlamaz ilk seyahatimi İzmir’e planladım. Hem biraz tatil yapmak amacıyla, hem sizlere ilham olacak yeni rotalar oluşturmak hem de hijyen şartlarını sağlayan otelleri yerinde inceleyip sizlerle paylaşmak için güzel bir program çizdim.

4.07.2020

Çinko ve C vitamini içeren besinleri mutfağınızdan eksik etmeyin

Restoranlar açıldı ancak siz dışarıda yemek yemek istemiyor olabilirsiniz. Dolayısıyla market alışverişinde öğün planlaması hâlâ önemli. Çinko ve C vitamininin bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkisi de aklınızda olsun...

21.06.2020