GeriZeytinyağlı Tarifleri Deniz börülcesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi, denize yakın yerlerde yetişen ıspanakgiller familyasından bir bitki. İçinde bol miktarda mineral barındıran bu bitki, haşlanıp soslandığında birkaç dakika içinde nefis bir yemeğe ya da salataya dönüşebiliyor. Nasıl mı? İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet börülce
  • Bir baş sarımsak
  • Sirke
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz börülcesi tarifi Nasıl yapılır?

Börülce ve sarımsakları kaynar suda haşlayın.

Soğuduktan sonra, bir kasede karıştırdığınız sirke, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatı haşlanmış börülcelerin üzerine döküp servis edin.