GeriTavuk Yemeği Tarifleri Cordon blue tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cordon blue tarifi

Cordon blue tarifi

Meşhur Fransız yemeği cordon blue Türk mutfaklarına geliyor. Cordon bleu için şinitzelin peynirli ve jambonlu hali diyebiliriz. Fransız mutfağında cordon blue etle hazırlanır. Ancak tavukla da lezzetli bir şekilde hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Cordon blue nasıl yapılır merak edenlere, işte kolay ve pratik evde kolay yapımı ile cordon blue tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • 4 adet salam veya jambon
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Galeta unu

Cordon blue tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü inceltin.

Ardından arasına jambon ve kaşar peynirini koyup güzelce sarın.

Kürdan ile tutturup önce yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayın.

Tepsiye yerleştirip üzerine birer yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. Böylece galeta unu daha güzel kızarır.

Fırına verip yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun...