GeriPilav Tarifleri Ciğerli iç pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ciğerli iç pilav tarifi

Ciğerli iç pilav tarifi

Ciğerli iç pilavı servis ettiğiniz zaman tadına doyum olmayacak.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu ciğeri
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 3-4 adet karabiber
  • Tuz
  • Karabiber

Ciğerli iç pilav tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede tereyağını eritin. Önce dolmalık fıstıkları kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek, kaynatın.

Islattığınız pirinci süzün, kaynayan su içine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın.

Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.