GeriTatlı Tarifleri Cevizpare tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizpare tatlısı tarifi

Cevizpare tatlısı tarifi

Şerbetli tatlı seven herkesi kendine hayran bırakacak bir tarif, cevizpare tarifi. Hazırlanması oldukça pratik olan cevizpare tatlısı için ceviz ve şerbetin muhteşem uyumu diyebiliriz. Enfes cevizpare tatlısını denemek isterseniz tarifimiz hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 orta boy çay bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabarta tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 damla sıvı yağ
  • 10-12 adet bütün ceviz

Cevizpare tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbetini yapmakla başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın.

Tencere kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin.

2 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, ceviz ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına koyun.

Malzemeleri güzelce karıştırın.

Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

Hamurunuz hazır olduğunda cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp tepsiye dizin.

Hamur parçalarının üzerine bütün cevizleri yerleştirin.

Hamurlara sürmek için yumurta sarısını ve sıvı yağı güzelce karıştırın.

Hazırladığınız karışımı hamurların kenarlarına sürün.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin.

Fırından çıkan cevizpareler biraz ılındıktan sonra ılık şerbeti üzerlerinde gezdirin.

Cevizpareler tamamen şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.