GeriTatlı Tarifleri Cevizli un helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli un helvası tarifi

Cevizli un helvası tarifi

Un helvası mutfağımızın en klasik ve en kurtarıcı lezzetlerinin başında geliyor. Kısa sürede ve az malzemeyle yapılmasıyla tatlı krizlerinin de kurtarıcılarından olan un helvasını akşam yemeğinden sonra birkaç dakika içinde kavurup çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Cevizin lezzet kattığı bu un helvası tarifimizde süt yok, yani laktoz tüketmeyenlere de uygun. Afiyet olsun!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardak ince çekilmiş ceviz

Cevizli un helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını geniş ve derin bir tencerede eritin.

Unu ilave edip, sürekli karıştırarak rengi açık kahverengi oluncaya kadar iyice kavurun.

Helva önce katılaşır, kavrulmaya devam edince sulanır.

Tam bu sırada, toz şekeri 1 su bardağı su ile karıştırıp, tenceredeki una ekleyin.

Şekeri yedirinceye kadar iyice karıştırın.

Ortalama 10-15 dakika sonra ocağı söndürüp dövülmüş cevizi veya fındığı ekleyin ve karıştırın.

Ocaktan alın. Sıcakken kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin.

Ilık olarak servise sunun.