GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli ekmek tarifi

Cevizli ekmek tarifi

Kıtır kıtır cevizlerin bu ekmeğe kattığı lezzet ve dokudan vazgeçemeyeceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1+1/4 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Cevizli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Unlar, tuz, şeker ve mayayı harmanlayın. Ceviz dışındaki malzemeyle yoğurun. Üzerini nemli bir örtüyle kapatıp bir saat bekletin. Mayaladığınız hamura cevizleri ekleyin ve yoğurun. Elinizle şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bezle örtün ve bir saat daha bekletin. Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.