GeriZeytinyağlı Tarifleri Barbunya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Barbunya tarifi

Barbunya tarifi

Kemikleri güçlendirme özelliği bulunan barbunyayı bu tarifle çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilo barbunya
  • 4 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Barbunya tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağını tencereye koyun. Soğanı küçük küçük doğrayıp biraz kavurun. Rendelenmiş domates veya domates sosu, salça ve baharatı ekleyip karıştırın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp barbunya ile beraber tencereye ekleyin. Karıştırarak üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Düdüklüde yaklaşık 15 dakika, normal tencerede barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.