GeriTavuk Yemeği Tarifleri Baharatlı tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baharatlı tavuk tarifi

Baharatlı tavuk tarifi

Tavuk sevenlerin evinde kolaylıkla hazırlayabileceği lezzetli bir yemek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet tavuk but
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarmısak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tutam tuz

Baharatlı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın.

Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.