GeriKahvaltılık Tarifleri Ayva konservesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva konservesi tarifi

Ayva konservesi tarifi

Kış mevsiminin şifa kaynağı meyvelerinin başında gelen ayva tatlıdan reçele pek çok lezzetin de hammaddesi. İşte nefis bir ayvalı tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ayva
  • 3 su bardağı şeker
  • 2-3 karanfil
  • 1 çubuk tarçın

Ayva konservesi tarifi Nasıl yapılır?

Ayvaların kabuklarını soyun ve küçük küçük parçalara ayırarak bol suda haşlayın. Daha sonra içine şeker, karanfil ve tarçını ilave edin.

Bu karışım kaynamaya başladığında suyuyla beraber büyük kavanozlara alın ve kavanozların kapağını sıkıca kapatın.

Kavanozları ters çevirip serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. Kahvaltılarda ya da tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.