GeriHamur İşi Tarifleri Akıtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akıtma tarifi

Akıtma tarifi

Güzel bir kahvaltı sofrasında leziz bir akıtmayı kim istemez ki... İster çeşit çeşit reçelle isterseniz de çikolatayla tüketin. Üstelik içerisine et veya sebzeli harç koyduğunuzda ana yemeklerde bile sunabilirsiniz. Evinizde bulunan birkaç basit malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz akıtmayı denemek isterseniz, haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Akıtma tarifi Nasıl yapılır?

Bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce çırpın.

Ardından un ve tuzu da ekleyip çırpmaya devam edin.

Akışkan bir hamurunuz olacak.

Tavayı kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya yayın.

İki tarafını da güzelce pişirin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...