Sağlıklı Yiyecekler
Sağlıklı Yiyecekler Haberleri
Tavuğun bozulduğu nasıl anlaşılır? Tavuğun bozulduğunu gösteren işaretler
Tavuk hem sağlıklı hem de besleyici bir protein olması nedeniyle mutfaklarımızda önemli bir yere sahip. Özellikle but, göğüs gibi parça tavuklar neredeyse herkesin buzdolabında acil durumlar için yerini alıyor. Peki buzdolabınızdaki tavuk etlerini ne kadar zaman saklıyorsunuz? Daha da önemlisi tavuğun bozulduğunu anlamanın yollarından haberdar mısınız? Gelin bu işaretlere biraz yakından bakalım…
Belçika'da açılacak restoran boyu, kilosu ve yaşına göre müşterinin ne yiyeceğine karar verecek
Belçika'da bu ay sonu açılacak bir restoranın çalışanları; yaşı, boyu, kilosu, cinsiyeti ve günlük haraketliliğine bakarak müşterilerinin ne yemesi gerektiğine karar verecek. Restoranın işletmecileri, amaçlarının, insanları sağlıklı bir tabağın ne olduğu konusunda bilinçli hale getirmek olduğunu söylüyor.
Fazla Kilolarınızdan Bir Türlü Kurtulamıyor Musunuz? Başarısız Bir Diyetin Nedenleri…
Her gün saatlerce egzersiz yapıyor ama yine de fazla kilolarınızdan kurtulamıyor musunuz? Öyleyse diyetinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Cipsler, kurabiyeler ve daha başka birçok abur cubur, çabalarınızı etkisiz hale getiriyor olabilir. En az spor kadar, beslenme şekliniz de kilo vermenizde oldukça etkili. Gelin daha sağlıklı bir diyet için neler yapmanız gerektiğine bir göz atalım.
Burun dolgusu mu yoksa burun estetiği mi?
Burun estetiği yaygın biçimde gerçekleştirilen estetik operasyonlar arasında yer alıyor. Bu operasyonlar içerisinde dolgu uygulamaları son yıllarda modern teknik ve teknolojiler kullanılarak ameliyatsız uygulamalar biçiminde gerçekleşiyor. Peki burun dolgusu estetiği nasıl daha uzun süre korunur? Estetik sonrası nasıl davranılmalıdır? Doçent Doktor Tayfun Türkaslan burun dolgusu estetiğinin nasıl daha uzun süre korunacağına dair bilgiler veriyor.
Yılbaşı sofrası hazırlarken dikkat! 2021’e sağlıklı girmek için öneriler
Yeni yıla girmeye sayılı saatler kaldı, görkemli yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Ancak yeni seneye mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik gibi sorunlarla girmek istemiyorsanız bu noktalara dikkat! Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, sağlıklı yılbaşı sofrası hazırlığı için önerilerini paylaştı.
Döküm tencere ve tavalarda pişirmemeniz gereken 4 şey
Döküm tencere ve tavalar son dönemde mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. İyi ısınan geç soğuyan, fırına da girebilen, pişirme dengesi çok başarılı olan döküm ürünler neredeyse her şeyi pişirmeye uygun. Ancak malzemesi demir olduğu için bunun birkaç istisnası var. Sizin için döküm tencere ve tavalarda pişirilmesi çok uygun olmayan malzemeleri araştırdık.
Yeni Yılın İlk Gününde Yenilenmeniz İçin 7 Altın Öneri
Zorlu bir yılın ardından yılbaşı sofrasında ölçüyü kaçırdınız, bol kalorili yiyecek ve içeceklerle ve şüphesiz tatlılarla stres atmaya çalıştınız. Ancak yine de yenilenmek elinizde! Yeni yılın ilk günü bazı kuralları dikkat ederek, fazla kalorilerin yağa dönüşmesini engelleyebilirsiniz. Peki ama nasıl?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, bunun basit ama etkili bazı püf noktaları olduğunu, hemen moralinizi bozmamanız gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.
A'dan Z'ye kolesterol hakkında her şey
Vücudun tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için kanda belirli bir miktarda olması gereken kolesterolün yüksekliği, kalp sağlığı için olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Yanlış beslenme ve hareketsizlik, “kötü kolesterol” adı verilen LDL’yi yükseltirken; sağlıklı bir yaşam tarzı bu değeri düşürüyor ve “iyi kolesterol” olarak adlandırılan HDL’yi olması istenilen seviyelere çıkarıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Betül Erer, kolesterol değerleri konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve önemli önerilerde bulundu.
Yılbaşı Gecesi ve Ertesi Gün İçin Sağlıklı İpuçları
Bu yılbaşının diğer yılbaşlarına nazaran daha zorlu ve evlere kapanarak geçeceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Ocak, yılbaşı gecesi fazla tüketimden doğacak sonuçları hafifletecek tavsiyelerde bulundu.
Ortodontik tedaviler hakkında merak edilenler
Diş-çene-yüz bölgesini ilgilendiren bozuklukların oluşmasını önlemek, mevcut bozuklukların ilerlemesini durdurmak ve tedavi etmek amacıyla yapılan tedaviler ortodontik tedavilerdir. Toplumda ortodontik tedaviler hakkında merak edilen birçok detay var. Ortodontik tedaviler sırasında nelere dikkat edilmelidir? Kimler ortodonti tedavisi yaptırabilir? Tedavi sonrası dişlerin tekrar bozulma ihtimali var mıdır?
Vücuttaki nikotini atıyor! Ciğerlerin temizlenmesine de yardımcı oluyor
Başta kalp ve akciğer olmak üzere pek çok rahatsızlığın en önemli sebeplerinden biri de sigara. Nikotin kullanımı vücuda ciddi zararlar verebiliyor. Ancak bazı besinlerle bu zararlı etkiler azaltılabilir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, vücuttaki nikotini temizleyen ve dışarı atılımını kolaylaştıran besinlerle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Abdullah Avcı'dan Trabzonspor itirafı! 'Hedeflerim örtüştüğü için...'
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili kulüple kendi hedeflerinin aynı doğrultuda örtüştüğünü belirterek, bu hedeflere beraber koşabilmek için Trabzon'da olduğunu söyledi.
Aşırı yemeye dikkat! Yılbaşı yemeği nasıl olmalı?
Diyarbakır’da görevli uzman diyetisyen Öykü Kaçar, farklı bir yılbaşı geçireceklerini belirterek vatandaşların aşırı yemelerle sindirim sistemini bozup uyku kalitesini düşürmemeleri uyarısında bulundu.
Embriyo transferi sonrası dikkat edilmesi gerekenler
Tüp bebek (IVF) yöntemi, çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan ve uzun süredir kullanılan bir yardımcı üreme tekniğidir. Günümüzde en çok tercih edilen kısırlık tedavilerinin başında “tüp bebek” geliyor. Nedeni açıklanamayan kısırlık, enfeksiyon, tüplerde tıkanma, erkeğin sperm kalite düşüklüğü, kilo veya ileri yaştan kaynaklanabilen durumlarda tüp bebek yöntemi ile çiftler bebek sahibi olabiliyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, tüp bebek tedavisinin en önemli aşaması olan embriyo transferi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda çok önemli bilgiler verdi.
Çok fazla şeker yediğinizi gösteren 8 işaret
Şekerin tadını neredeyse sevmeyen yoktur. Hemen her yerde karşımıza çıkan bu masum gibi görünen şey, aslında çok fazla tüketildiğinde birçok sağlık sorununun sebebidir. Günümüzde şekerden kaçınmak zor ama çoğumuz aslında ona ne kadar bağımlı olduğumuzu bilmiyoruz.
Kombucha'nın (Kombu Çayı) Faydaları Neler?
İnternette hızlı bir şekilde kombucha araştırması yaparsanız bu fermente içeceğin; çay, şeker, mantarlar ve bakteriler tarafından üretildiğini görürsünüz. Kombucha faydaları arasında da çok yüksek enerji sağladığını, bağışıklığı güçlendirdiğini, belirli kanser türlerini savuşturduğunu, vücudunuza detoks etkisi yaptığını ve daha birçok konuda size yardımcı olduğunu göreceksiniz. Peki bu vaat edilen faydalar gerçekten doğru mu?
Karantina Aldığımız Kiloların Psikolojimizle İlişkisi Var!
Beslenme, diyet ve psikoloji danışmanlık hizmetlerini bir araya toplayan Psikolog G. Tansu Ocak, karantina ve belirsizliğin yarattığı stresin duygusal yeme davranışına yol açtığını belirtti, çok önemli tavsiyelerde bulundu.
Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin 9 kuralı
Hızla yaygınlaşan Covid-19 enfeksiyonuna kış aylarının vazgeçilmez hastalığı grip de eklenince bağışıklık sistemimizin her zamankinden çok daha güçlü olması şart. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, pandemiye özel 9 önemli beslenme kuralını anlattı.
Yanlış kullanılan günlük eşyalar
Günümüzde bazı aletlerin ve eşyaların yardımıyla günlük işler daha hızlı ve etkili hale geldi. Ancak bu aletleri doğru kullanmak da oldukça önemli.
Bu hatalar tavanızın ömrünü kısaltıyor
Yapışmaz tavalar, mutfakta işleri kolaylaştırıyor. Sadece kullanım açısından değil, aynı zamanda fazladan yağ kullanıma da gerek kalmadığı için yemek hazırlamayı daha sağlıklı bir hale getiriyor. Ayrıca yiyecekler, tavaya daha az yapıştığı için de temizliği de oldukça pratik.
Selüliti azaltmak için 7 harika ipucu
Selülit, kalçalarınızda veya bacaklarınızın üst bölgesinde portakal kabuğu görünümündeki engebeli çukurlardır. Ayrıca, en zayıf kadınlarda bile olan neredeyse hayatımızın bir parçasıdır. Sorun, aslında selülitlerimizin olması değil, gözle görünür büyüklükte olmalarıdır. Selülitten kurtulmanın bir yolu olmasa da görünümü en aza indirmeniz ve mini eteklerinizi rahatlıkla giyebilmeniz için yapabileceğiniz birçok şey vardır. İşte işinize yarayacak 7 ipucu…
Pandeminin çocuk beslenmesine etkileri
Koronavirüs hastalığı Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı. Çin ve birçok ülkede artan vaka bildirimleri nedeniyle, 30 Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi tarafından koronavirüsü dünya çapında acil olarak önlem alınması gereken bir sağlık durumu olarak ilan edildi.
Ülser Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Mide yanmasını önlemek için içilen süt bile ülser rahatsızlığını ileri seviyelere götürebilir. Bu nedenle ülser hastaları midelerine iyi gelmeyen, mide salgısını artıran her türlü gıda ve içecekten kesinlikle uzak durmalıdır. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser diyetini anlattı...
Kışı Sağlıklı Geçirmenin Yolları
Havaların soğumasıyla hastalıklardan ve enfeksiyonlardan kendimizi korumak için bağışıklık sistemimizi güçlendirmek önceliklerimizden biri oluyor. Vücudun direncini artırmak için besin değeri yüksek yiyecekler tüketerek hastalık döneminde daha çabuk iyileşmesini sağlanabiliyor. Sağlıklı ve kilo aldırmayan içeceklerin tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Berrin Yiğit, gündelik hayatta zinde kalmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.
Koronavirüs beslenmemizi de değiştirdi! Hepimizin önceliği güçlü bağışıklık
Koronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
Sağlıklı Bir Cilt İçin Ne Yemeli ve Nelerden Kaçınılmalı?
Cildinize uygun bir bakım rutini sürdürmek, güzelliğin hayati bir parçası olsa da kötü beslenme alışkanlıklarının cildiniz üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı olmaz.
Diyabet tedavi edilmezse bakın hangi sorunlara yol açıyor
İç Hastalıklar Uzm. Dr. Bedrettin Oflaz, çağın en önemli sorunlarının başında gelen diyabet gerektiği gibi tedavi edilmezse, kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, körlük, sinir hasarı ve diyabetik ayak gibi çeşitli sorunlara yol açabildiğini söyledi.
Çocuğunuz yemek seçiyorsa dikkat! Yemeyi kolaylaştıracak adımlar...
Anneler çocuklarının her zaman en sağlıklı şeyleri yemesini ister ve onun için çabalar. Bazı çocuklar her yemeği afiyetle yerken bazıları birkaç çeşit yemek dışına çıkmamakta ısrarcıdır. Yemek seçen çocuğunuza göre menü hazırlamak zor olsa da, çocuğunuzu yeni yiyeceklerle tanıştırmak için bazı ipuçları…
Meme kanserinde beslenme nasıl olmalı?
Meme kanseri kadınlarda görülen en yaygın kanser türüdür. Birçok faktör meme kanserinde risk oluşturabilir. Genetik faktörler kadar çevresel faktörler de meme kanserinde önemli rol oynamaktadır. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Çitgez, meme kanserinde dikkat edilmesi gereken konulardan birinin beslenme olduğunu söylüyor. Çitgez, “Yapılan araştırmalarda beslenme düzeninin ve obezitenin meme kanseri riskini ve sağkalımı önemli ölçüde etkiliyor” diyor.
Cinsel Performansı Arttırmanın Yolları
Günlük hayattaki stres, tansiyon, kan şekeri yüksekliği gibi birçok nedenden dolayı cinsel performansın olumsuz etkilendiğini söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Performans düşüklüğünde çoğu zaman uzmana danışılmadan ilaçlarla çözüm aranıyor. Bu durumda ilaçlara bağımlı olmamak gerekir. Sorunu görmezden gelip tedaviye başvurmakta geciktiğinizde ise endişe, mutsuzluk, özgüven kaybı, öfke, ilişki sorunları gibi pek çok problem oluşabilir” dedi.
Yediklerinizi nasıl kontrol altında tutabilirsiniz?
Mükemmel yemek, harika ve lezzetli yiyeceklerin makul miktarda veya porsiyonda tüketildiği yemektir. Yemek sonunda aşırı tok hissedilmemeli ama aynı zamanda da masadan aç kalkılmamalı. Peki yediklerimizi nasıl kontrol altında tutabiliriz?
Besin alerjisi olan çocuklar için okullarda alınabilecek önlemler nelerdir
Besin alerjisi çocuklarda %6 oranında görülen sağlık sorunudur. Besin alerjisi olan çocuklar için pandemi döneminde okullarda bazı önlemler alınması faydalı olacaktır. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay ve Dernek üyesi Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Besin Alerjisi olan çocuklar için okullarda alınabilecek önlemleri anlattı.
Yanlış Beslenmenin Zararlı Etkileri
Pek çok insan hamburger, patates kızartması ve pizza gibi gıdaları tükettiği zaman kendini mutlu hissettiğini belirtiyor ancak bu iyilik hali yerini pişmanlık, kilo alımı ve hastalıklara bırakıyor. Yapılan araştırmalara göre fast food olarak adlandırılan gıdalarla beslenmek, kısa ve orta vadede duygu durum bozukluğu hatta depresyona sebep oluyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Çağ, yanlış beslenmenin zararlı etkileri hakkında bilgi verdi.
3D baskı artan gıda ihtiyacını karşılayabilir mi?
Son yılların en hızlı büyüyen sektörleri arasında yer alan 3D baskı sektörü, gıda sektöründe de önemli rol oynuyor. 3D yazıcılar kullanılarak basılan gıdalar, gelecekte yaşanması muhtemel gıda kıtlığına çözüm olabilir.
“Aralıklı beslenmede açlık süresi kademeli artırılmalı”
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, uzman eşliğinde dikkatli bir programla aralıklı beslenmeyle sağlıklı kilo verilebileceğine dikkat çekerek “İlk kez aralıklı oruç diyetini uyguluyorsanız açlık zamanınızı kademeli arttırın, böylece vücudunuz daha kolay uyum sağlayacaktır. Çünkü açlık zamanını birden 16 saate çıkarmak, birçok rahatsızlığı beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
Artrit Ağrısını Azaltacak 6 İçecek
"Ne yiyorsan osun" sözünü hatırlıyor musun? Beslenmeyi düşündüğümüzde genellikle sadece katı yiyecekleri düşünürüz. Ancak içtiğiniz şey vücudumuza koyduğumuz şeyin büyük bir kısmıdır ve genel beslenmemizin bir parçası olarak düşünülmelidir. Sağlıklı içecek seçimleri yapmak, sağlıklı yiyecekleri seçmek kadar aynı derecede önemlidir.
Döküm Tava fiyatları - En iyi, ucuz kaliteli döküm tava modelleri ve tavsiyeleri
Daha sağlıklı şekilde ve tam kıvamında yiyeceklerin hazır hale getirilmesi için, günümüzde döküm tava yaygın olarak kullanılıyor. Birçok farklı model ve özelliğe sahip olan bu tava çeşitleri, aynı zamanda değişik boyutları üzerinden de kullanım imkanı tanıyor. İşte döküm tava fiyatları - en iyi, ucuz kaliteli döküm tava modelleri ve tavsiyeleri.