GeriKişisel Bakım Sivilce Savaşçısı 7 Besin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sivilce Savaşçısı 7 Besin

Sivilce Savaşçısı 7 Besin

"Dürüst olalım, her ne kadar makyajla kapattığımızı düşünsek de sabah aynada gördüğümüz o sivilce tüm moralimizi bozuyor. Sivilcelerden kurtulmak için maskeler, sivilce kremleri, dermo kozmetik ürünler gibi birçok ürüne sarılıyoruz. Peki tertemiz bir cilde sahip olmaya, sivilcelerden kökten kurutulmaya ne dersiniz?"

Tüm uzmanların ortak savunduğu şey, beslenmenin cildimize ve bedenimize her koşulda etki ettiği… Bu etkileri olumlu ya da olumsuz olarak almak da bizim elimizde. Çoğu zaman; çikolata, çekirdek, fast food gibi yiyecek tüketiminden sonra bire bir de deneyimlediğimiz olumsuz etkileri, temiz beslenerek tersine çevirebiliriz.

Beslenmemize ekleyeceğimiz sivilce savaşçısı besinler ve daha fazla su tüketimiyle bu mümkün!

İŞTE SİVİLCE SAVAŞÇISI 7 BESİN

SOMON

Temiz, sağlıklı, canlı bir cilt için tüketilmesi gereken besinler listesinde en üst sırada somon geliyor. Somon, omega 3 yağ asidi deposu en iyi kaynaktır. Omega-3'ler güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir , akne gibi iltihaplı durumlarla başa çıkarlar. Esansiyel yağ asitleri de cildinizin doğal lipit bariyerini korumaya yardımcı olur, bu da cildinizi enfeksiyonlardan korur.Sivilce Savaşçısı 7 Besin

ROOİBOS ÇAYI

Rooibos çayı yeşil çay gibi, antioksidan deposudur. Ciltte tahribata yol açabilecek tahrişle savaşmaya yardımcı olur. Ancak, yeşil çayın aksine kafeinsiz olduğu için cildi daha da nemlendirir. Cildinizin daha iyi görünmesine ve daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Rooibos ayrıca cildinizi dışarıdan besleyen kalsiyum, demir ve magnezyum gibi çeşitli mineraller de içerir.

Sivilce Savaşçısı 7 BesinCHİA TOHUMU

Bitki bazlı omega-3 kaynakları da ciltler için çok önemlidir ve chia tohumları da akne ile savaşan yağların en iyi kaynağıdır. Chia tohumları ayrıca genel sağlığınız için de kalsiyum, protein ve lif sağlar. Chia tohumlarıyla puding yapabilir, tükettiğiniz smoothie’lerin içerisine ekleyebilirsiniz.

TAM TAHIL

Glisemik indeks; bir yiyeceğin kan şekerini yükseltme hızına deniyor. Yapılan çalışmalar ise, beyaz un ve sofra şekeri gibi yüksek glisemik indeksli ürünlerin akne oluşumuna neden olduğunu gösteriyor. Bu nedenle glisemik indeksi düşük tam tahıllı yiyecekler tercih edilerek akne oluşumunun önüne geçmek mümkün olabilir.

SİYAH MASKE NEDİR, NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)

Sivilce Savaşçısı 7 Besin

NOHUT

Lezzetli, uygun fiyatlı ve sağlıklı! Potasyum zengini nohut, içeriğindeki manganezin anti aging etkisiyle bilinir. Cilde parlaklık kazandırır, cildin elastikiyetini ve esnekliğini yeniden sağlamaya çalışır. Lif bakımından zengin olan nohut; gün için önemli miktarda çinko ihtiyacınızı karşılar ve kan şekeri seviyenizi dengelemeye yardımcı olur.

ISPANAK VE KALE

Ispanak ve kale çoğu sebzeler gibi cildi yoğun olarak nemlendirir fakat A vitamini içeriği sayesinde diğer besinlerden bir adım öne çıkıyor. A vitamini, bağışıklık sisteminizi beslemek için çinko ile birlikte çalışır, böylece akne bakterileriyle savaşabilirsiniz.Sivilce Savaşçısı 7 Besin

Ayrıca cildinizi pürüzsüz ve sağlıklı tutmak için sağlıklı hücre döngüsünü destekler. Bu yeşillikler içinde bulunan A vitamini formu olan beta karoten de cildinize doğal bir parlaklık verir, cildiniz temizlendikçe daha parlak görünür.

Gülçin Çavdarcı / Mahmure

False