Akciğer haberleri sayfasında Akciğer hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13872 Akciğer haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul’da 2 yaşındaki oğlu Abdurrahman Mert’in 1,5 aydır geçirdiği öksürük nöbetlerinin sebebi hastanede ortaya çıktı. Bronkoskopi yöntemi ile Abdurrahman Mert’in akciğerinde fındık parçası olduğu tespit edildi. Fındık parçasının çıkarılması ile Abdurrahman Mert öksürük nöbetlerinde kurtuldu. Prof. Dr. Erkan Çakır, “Böyle bir durum yaşandığında ilk anda Heimlich Manevrasını yapmak lazım” dedi.
#Öksürükİstanbul’da 2 yaşındaki oğlu Abdurrahman Mert’in 1,5 aydır geçirdiği öksürük nöbetlerinin sebebi hastanede ortaya çıktı. Bronkoskopi yöntemi ile Abdurrahman Mert’in akciğerinde fındık parçası olduğu tespit edildi. Fındık parçasının çıkarılması ile Abdurrahman Mert öksürük nöbetlerinde kurtuldu. Prof. Dr. Erkan Çakır, “Böyle bir durum yaşandığında ilk anda Heimlich Manevrasını yapmak lazım” dedi.
#AkciğerABD'de yaşayan ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) bulanan 57 yaşındaki bir kadına "dünyanın ilk tam robotik çift akciğer nakli” yapıldı. Operasyonda, robotik sistem kullanılarak akciğerin çıkarıldığı ve her iki akciğerin robotik teknik kullanılarak nakledildiği vurgulandı.
#ABDYaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkAvustralya'da yaşayan 8 yaşındaki Chandler'ın hayatı bacağındaki bezelye büyüklüğündeki şişliğin fark edilmesi sonrası tamamen değişti. Nadir görülen bir kansere yakalanan çocuğun anne babası tedavi bekledikleri gibi gitmeyince 'dayanılmaz' bir karar vermek zorunda kaldılar...
#Kemik KanseriSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ölüm nedenleri arasında 3’üncü sırada yer alan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) ilişkin “Akciğerimizi korumak önemli. Her türlü zararlı gazlardan, tozlardan, dumanlardan kaçınmalıyız. Sağlıklı bir kişi öksürüp, balgam çıkarmaz. Öksürük ve balgam bir alarmdır; bu alarmı duymak lazım” dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüTiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Civan Canova, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla sevenlerine "Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum" diyerek seslendi. 15 gündür hastanede yattığını söyleyen Canova, kolunda hissettiği ağrı nedeniyle hastaneye gittiğini ve akciğerinde belirsiz bir kitle çıktığını söyledi. Sevenleri, Canova'nın paylaşımının altını 'Geçmiş olsun' mesajlarıyla doldurdu.
#Civan CanovaAkciğer hastalığı, her gün daha fazla teşhis konulan milyonlarca vatandaşı etkileyen yaygın bir hastalıktır. Akciğer hastalığı rahatsız edici olabilir ve yaşam kalitenizi etkileyebilir. Peki, Akciğere iyi gelen yiyecekler nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#AkciğerAkciğerler asla dinlenmez. İnsan fizyolojisinin birçok harikasından biri olan ritmik bir değiş tokuşla karbondioksiti dışarı atarken, yaşam veren oksijenin vücudumuza akmasını sağlarlar. Peki, Akciğere iyi gelen bitkiler ve bitki çayları nelerdir detayları ile derledik.
#AkciğerZatürre hastalığı akciğer dokusunun iltihaplanmasıyla görülür. Çocuklardaki zatürre de bu şekilde meydana gelir. Çocuklarda görülen zatürre bazı zamanlar bulaşıcı olabilmektedir. Zatürre hastalığının çocuklarda görülme nedeni bakteri ve virüslerdir. Çocukları zatürre hastalığından korumak için bu bahsedilen bakteri ve virüslere yakalanmamak gerekir. Çocuklarda zatürrenin neden olduğuna, belirtilerinin neler olduğuna, nasıl anlaşıldığına, ne iyi geldiğine ve bu hastalığın nasıl geçtiğine dair ayrıntıları derledik.
#ÇocukKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün akciğerlerde kalıcı hasara yol açtığını ve bu nedenle çok sayıda hasta takip ettiklerini belirterek, "Bunların bir kısmı oksijen tüpüne bağlı olarak yaşamak zorunda. Bazılarında ise sürekli oksijen kullanmasalar bile efor kısıtlaması söz konusu" dedi.
#Koronavirüs Bilim KuruluKoronavirüs salgını hayatımıza gireli iki yılı aşmışken uzmanların en çok üzerinde durduğu ve gizemini çözmeye çalıştığı konulardan biri hâlâ 'uzun kovid'. Uzun kovid, koronavirüs enfeksiyonunun iyileşmesine rağmen, açıklanamayan semptomların haftalarca, hatta aylarca devam etmesine verilen isim. Yapılan son araştırma ise bu durumun arkasında yatan sebebi ortaya çıkarmış olabilir...
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası hastalarda yaşanan sorunlara ilişkin, “Oksijene bağımlı yaşayan, akciğerde sorunu olan kişilerin sayısı, koronavirüsten sonra ciddi bir artış göstermiş durumda. En büyük hasar akciğerlerde oluşuyor. Zatürre sonrası tam bir iyileşme olmadığından akciğerlerde sertleşme oluyor ve kişide sürekli nefes darlığı, efor kapasitesinde kısıtlanma oksijen bağımlılığı geliştirebiliyor” dedi.
#Koronavirüs2002’den bu yana her yıl kasımın üçüncü çarşambası dünyanın birçok yerinde Dünya KOAH Günü etkinlikleri düzenleniyor. Toplumda KOAH hastalığıyla ilgili farkındalık yaratma amacını taşıyan bu gün vesilesiyle gündemimiz akciğer sağlığı...
#Dünya KOAH GünüKarabük'te öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran kadının akciğerinde lezyon tespit edilmesiyle acil ameliyata alındı. Operasyon sonrası hasta kadının akciğerinden çıkan kabak çekirdeği, doktorları da şaşırttı.
#KarabükHollywood’un iki dev çınarı yıllar sonra aynı proje için birlikte kamera karşısına geçmişti. Birbirlerini uzun zamandır tanıyorlardı, sadece başarılı iki meslektaş değil arkadaştılar. Başlarda aralarındaki yakınlaşma da bu arkadaşlıktan sanılmıştı…
#Meryl Streep138 ülkedeki, 40 bin hava kalitesi izleme istasyonu verilerini analiz eden ve dünya genelindeki hava kirliliği oranlarını inceleyen IQAir’in 2024 Dünya Hava Kalitesi Raporu dün açıklandı. Rapora göre, hava kirliliğinin en yüksek olduğu ilk 5 ülke; Çad, Kongo, Bangladeş, Pakistan ve Hindistan. Türkiye’de ise hava kirliliği 15.3 ortalaması ile kanser, Alzheimer gibi pek çok hastalığa neden olan PM 2.5 seviyelerinde. Dünya listesinde “en sağlıksız hava” kategorisinde 67., Avrupa’da ise 6. sıradayız. Yetmezmiş gibi bugün itibarıyla tüm yurtta hava sıcaklıkları da pazartesiye kadar 4 ile 8 derece arasında artacak. Dahası Afrika’dan Sahra Çölü’nden gelen ve şu an Güney ve Doğu Avrupa’da hâkim olan çöl tozları, 1 hafta boyunca Türkiye’de de etkisini gösterecek, nefes almak zorlaşacak. Peki ne yapmalı? İşte yanıtı.
#ÇölGeçen hafta ABD’nin New Mexico eyaletindeki evlerinde ölü bulunan Gene Hackman ile eşi Betsy Arakawa’nın bir hafta arayla yaşamlarını yitirdikleri tespit edildi. Arakawa’nın hantavirüs, Hackman’ın ise kalp nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
#Gene HackmanMeteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Suriye'den Türkiye'ye gelen 'toz taşınımı' 3 gün boyunca etkili olacak. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Suriye'den gelen 'toz taşınımı'na ilişkin uyarısında, ""Bu tozlardan uzak durmanızı tercih ediyoruz. Mümkün oldukça bu tozları solumamakta fayda var. Bu havalarda evde kalmak, kapı ve pencereleri açmamak en güzelidir. Çıkmak gerekiyorsa, maske kullanmak ve dışarıda fazla vakit geçirmemek gerekiyor. Dikkatli olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.
#MeteorolojiMeteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Suriye'den Türkiye'ye gelen 'toz taşınımı' 3 gün boyunca etkili olacak. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Suriye'den gelen 'toz taşınımı'na ilişkin uyarısında, ""Bu tozlardan uzak durmanızı tercih ediyoruz. Mümkün oldukça bu tozları solumamakta fayda var. Bu havalarda evde kalmak, kapı ve pencereleri açmamak en güzelidir. Çıkmak gerekiyorsa, maske kullanmak ve dışarıda fazla vakit geçirmemek gerekiyor. Dikkatli olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.
#MeteorolojiTekirdağ’ın Çorlu ilçesinde böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören oğlu Şafak Tezel’e (47), böbreğini bağışlamak için test yaptıran Şaban Tezel (72), akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Erken teşhis konulan Şaban Tezel’in tedavisine başlanırken, oğlu Şafak Tezel’e ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi (ÇOMÜ) Organ Nakil Merkezi’nde böbrek nakli yapıldı.
#TekirdağTekirdağ’ın Çorlu ilçesinde böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören oğlu Şafak Tezel’e (47), böbreğini bağışlamak için test yaptıran Şaban Tezel (72), akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Erken teşhis konulan Şaban Tezel’in tedavisine başlanırken, oğlu Şafak Tezel’e ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi (ÇOMÜ) Organ Nakil Merkezi’nde böbrek nakli yapıldı.
#ÇorluGünümüzde kanser, can kayıplarına yol açan kronik hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kansere yatkınlık söz konusu olduğunda kişinin genetik yapısı da önemli elbette ancak yakın tarihli araştırmalar neredeyse her iki kanserden birini önlemenin elimizde olduğunu ortaya koydu. Bu bağlamda özellikle beslenme çok kritik. Peki hangi gıdaların kanser eğilimini artırdığını, hangilerinin kanser savaşçısı olduğunu belirleyen şey ne?
#SağlıkDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Sağlık BakanıDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Sağlık BakanıDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Bakan MemişoğluKanser çağımızın en ölümcül hastalıkları arasında başı çekiyor. Bu nedenle sık sık kanser doktorlarının, bu hastalıktan kaçınmak isteyenler için verdikleri tavsiyelerle karşılaşıyoruz. Peki ya o doktorun kendisi de uzmanı olduğu kansere yakalanırsa ne olur? İşte bunu yaşamış bir ismin anlattıkları ve farklı alanlardan 8 uzmanın kanseri uzak tutmak için kendi hayatlarında aldıkları önlemler...
#SağlıkUniversity College London'daki (UCL) araştırmacılar, ortalama olarak tek bir sigaranın bir kişinin ömründen yaklaşık 20 dakika aldığı, yani tipik bir 20’li sigara paketinin bir kişinin ömrünü günde yaklaşık yedi saat kısaltabileceği sonucuna vardı
#SigaraSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sahte alkol ürünlerindeki etil alkol bağlamında eczanelerin denetimi konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Sadece eczaneleri değil, ilaç depolarını da, üretim merkezlerini de; zaten belli miktarlarda oluyor. Ben bunu yapanın insanlıktan nasibini almadığını düşünüyorum. 'Bir insanın hayatını tehdit edecek bir gelirin kendisine faydası nasıl olur' diye insan düşünüyor. Bu taammüden insanı katletmek" ifadelerini kullandı.
#Kemal MemişoğluSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sahte alkol ürünlerindeki etil alkol bağlamında eczanelerin denetimi konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Sadece eczaneleri değil, ilaç depolarını da, üretim merkezlerini de; zaten belli miktarlarda oluyor. Ben bunu yapanın insanlıktan nasibini almadığını düşünüyorum. 'Bir insanın hayatını tehdit edecek bir gelirin kendisine faydası nasıl olur' diye insan düşünüyor. Bu taammüden insanı katletmek" ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanıKatolik Hristiyanların lideri Papa Francis, sağlık sorunları nedeniyle günlerdir hastanede. Durumunun kritik olduğu vurgulanan Papa'nın ölümü halinde yaşanacaklar ise çoktan planlandı bile.
#Papa Francisİzmir Gazi Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Doç. Dr. M. Sinan Başoğlu, boyunda oluşan şişliklerin genellikle zararsız olup tedaviyle düzelebildiklerini söyledi. “Kitle 2-3 gün ila 2 hafta içinde ortaya çıkmış ve ağrılıysa büyük ihtimalle enfeksiyona bağlıdır ve uygun tedavi ile ortadan kalkabilir” diyen Başoğlu, ancak 1 aydan uzun süredir mevcut olan kitlelerin kanser şüphesi taşıyabileceğini, özellikle sert, ağrısız, çevre dokulara yapışık ve hareketsiz kitlelerin daha büyük bir dikkatle incelenmesi ve araştırılması gerektiğini vurguladı.
#1Meme kanserinin kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Zümre Arıcan Alıcıkuş, erken teşhis ve günümüzdeki etkili tedavi yöntemleri sayesinde yaşam sürelerinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, meme kanseri tedavisinde kalbin korunması ve solunum kontrollü radyoterapi hakkında önemli bilgiler verdi.
#1Vücudunun yaşlanmaması anlamına gelen oldukça nadir bir rahatsızlığa sahip olan bir genç, hastalığın neden olduğu çoklu organ hasarı sonucu hayatını kaybetti. İtalya'dan 18 yaşındaki Elena, dünyada NUBPL mitokondriyal hastalığı adı verilen genetik hastalığa yakalandığı bilinen sadece 18 kişiden biriydi. 2016 yılında 10 yaşındayken teşhis konan kadın, İtalya'daki bilinen tek vaka oldu.
#NUBPL Mitokondriyal HastalığıKızamık, aşısı olan ve son 50 yıldır kontrol altına alınan bir hastalık. Ancak Covid-19 pandemisiyle beraber başlayan aşı karşıtlığı, son birkaç yıldır kızamık vakalarının hiç olmadığı kadar artmasına neden oluyor. Tüm dünyada ve Türkiye’de aşılanmayan binlerce hatta milyonlarca çocuk ölümcül hale gelebilen kızamık tehdidi altında.
#Kızamık