Akciğere iyi gelen bitkiler nelerdir? Ciğerlere iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Akciğere iyi gelen bitkiler nelerdir Ciğerlere iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 04:20

Akciğerler asla dinlenmez. İnsan fizyolojisinin birçok harikasından biri olan ritmik bir değiş tokuşla karbondioksiti dışarı atarken, yaşam veren oksijenin vücudumuza akmasını sağlarlar. Peki, Akciğere iyi gelen bitkiler ve bitki çayları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Düzgün işleyen bir solunum sistemi sağlık için inanılmaz derecede önemlidir. Yıllar boyunca bitki uzmanları akciğerlere iyi gelen bitkileri tavsiye etmektedir.

Akciğere İyi Gelen Bitkiler ve Bitki Çayları Nelerdir?

Duman, kirlilik, aşırı ozon, virüs ve bakterilerden kaynaklanan solunum sisteminizi havadaki ortam tehditlerinden korumanıza yardımcı olabilecek bir dizi bütünsel tıp çaresi vardır. Bitkisel ilaçlar, akciğerlerinizi proaktif olarak güçlendirerek ve onları tehditlere karşı koruyarak hastalık ve akciğer hasarını önlemenize yardımcı olabilir. Bitki uzmanları tarafından önerilen bitkisel ilaçları kullanarak, solunum sisteminizi olası sorunlardan güvenli ve nazikçe koruyabilirsiniz.

Nane ve Nane Çayı

Nane, en sevdiğiniz yemeklere ve çaylara lezzet katmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir doğal antihistaminiktir, bu da solunum sisteminin sağlığını desteklemede özellikle yardımcı olabileceği anlamına gelir. Yabancı cisimlerin ve alerjenlerin solunum yollarınızda iltihaplanmaya neden olmasını engelleyebilir.

Haberin Devamı

Oşa Kökü ve Oşa Kökü Çayı

Rocky Dağları'ndan gelen bu güçlü bitki, yerli kültürler tarafından yüzyıllardır solunum sistemi her derde deva olarak kullanılmıştır. Bitkinin kökü, öksürük ve soğuk algınlığının yanı sıra çok çeşitli diğer akciğerle ilgili rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılır. Akciğerlere kan akışını arttırırken tıkanıklığı giderir.

Sığırkuyruğu ve Sığırkuyruğu Çayı

Mullein uzun zamandır geleneksel tıbbın temel taşı olan akciğer güçlendirici bir bitki olarak biliniyor. Bu otsu bitki, iltihaplı zarlarda mukus üretimini arttırdığından, semptomlar arasında kuru öksürük veya boğazda kaşıntı olduğunda dahili olarak alınabilir. Enfeksiyonu dışarı atmak ve iltihabı azaltmak için çayı oldukça faydalıdır.

Akciğer Otu ve Akciğer Otu Çayı

Solunum sağlığı için uzun süredir kullanılan bir başka bitki, nemli ve bozulmamış yerlerde yetiştiği bilinen bir ot olan akciğer otudur. Bitki, sağlığı destekleyen ancak özellikle solunum fonksiyonunu artırmada etkili olan antioksidanlar açısından zengindir. En az 1600'lerden beri akciğer ilacı olarak kullanılmaktadır ve ek kullanım için toz haline getirilmekte veya çay olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Astragalus ve Astragalus Çayı

Astragalus, grip gibi solunum yolu hastalıklarıyla savaşmaya yardımcı olabilecek güçlü bir proaktif önlem sağlayan bir bitkidir. Antioksidanlarla yüklüdür, bu nedenle etkili bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Bu onu soğuk algınlığı ve griple savaşmak için mükemmel kılar. Aynı zamanda astım için de etkili bir tedavidir.

Muz Yaprağı ve Muz Yaprağı Çayı

Muz yaprağı, karahindibadan farklı olarak radyal bir düzende yere yakın büyüyen yaygın bir bitkidir. Aynı adı taşıyan meyvelerle ilişkili değildir, ancak aşırı büyümüş çimenler ve çayırlarda bulunabilir. Öncelikle topikal bir uygulama olarak kullanılır, ancak solunum sıkıntısı ve iltihaplanma için yatıştırıcı bir rahatlama sağlar.

Haberin Devamı

Isırgan Otu Yaprağı ve Çayı

Derinlemesine besleyici ve nazikçe anti-inflamatuar olan Isırgan yaprağı, akciğer rahatsızlıkları için Avrupalı ​​bitki uzmanları tarafından uzun bir geçmişe sahiptir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemini ve dengeli inflamatuar yanıtı desteklemek için kullanılmıştır.

Kekik ve Kekik Çayı

Antispazmodik, antimikrobiyal ve balgam söktürücü olan uçucu yağlar açısından zengin olan Kekik, mukusun dışarı atılması ve nefes darlığının giderilmesindeki etkinliği nedeniyle genellikle gözden kaçan yaygın bir yemeklik bitkidir. Ayrıca kekik çayı akciğerlerin iyileşmesine de yardımcı olur.

Zencefil ve Zencefil Çayı

Temel bir baharat ve ilaç olan Zencefil, vücuttaki ve akciğerlerdeki dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olur. Geleneksel kültürler, hem akut hem de kronik solunum sorunları için anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri için Zencefil kullanmıştır.

Haberin Devamı

Akciğerlerinizi korumak, düzgün işleyen bir solunum sisteminin önemi göz önüne alındığında, genel sağlığınıza yapılan bir yatırımdır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!