2018 haberleri sayfasında 2018 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 102207 2018 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ülkenin pek çok yerinde mağazası bulunan zincir yapı marketlerden Koçtaş'ta, genellikle mobilyadan tekstile pek çok ürün bulunuyor. Vatandaşlar da Koçtaş çalışma saatleri kapsamında açılış ve kapanış saatlerini araştırıyor. Peki, Koçtaş saat kaçta açılıyor, saat kaçta kapanıyor? Cumartesi ve Pazar günleri açık mı? Öğle arası saatleri nedir? Bayramda da açık mı? İşte Koçtaş çalışma saatleri 2023...
#KoçtaşAnne ve babalar çocuklarının isimlerinin en güzel, anlamlı veya özel olmalarını ister. Bu sebeple bebeğin cinsiyeti kadar bebeğe konulacak isimde oldukça heyecan uyandırır. Erkek isimleri 2022 sayfamız içerisinde modern, değişik, farklı, İslami, eski ve yeni popüler pek çok erkek bebek isimleri yer almaktadır.
#Erkek BebekEğitimde 2018 yılında köklü değişiklikler yaşandı. Yeni liselere geçiş sistemi ve üniversitelere giriş sınavı bu yıl ilk kez uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na Ziya Selçuk getirildi. Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’nu açıkladı.‘Öğrenci Andı’ tartışması da uzun süre gündemde kaldı.
#Gazetehaberleri2018 Türk dış politikası açısından yoğun geçen bir yıl oldu. Komşu ülkelerde meydana gelen gelişmeler doğal olarak Türk dış politikasının gündeminde en ön sıradaydı. Türkiye, Suriye’de 2. askeri operasyonunu yapmak zorunda kaldı; Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları Türkiye’nin Suriye sınırının hemen tamamının, Fırat Nehri’nin batısındaki Suriye topraklarının PYD/YPG kontrolü altına girmesini önledi.
#YazarYaklaşan yılbaşı için birçok kişi programını yaptı. Yerli turist kayak otelleri, Antalya ve KKTC’de yeni yıla girmeye hazırlanırken, İstanbul’da da sevindirici gelişmeler yaşandı. Yılbaşında uzun yıllardır neredeyse sadece Ortadoğulu turist ağırlanırken, bu yıl itibariyle İspanyol ve İtalyanların da rezervasyon yaptırdıkları ifade edildi. Özellikle Taksim Talimhane bölgesi ilk tercihler arasında.
#GazetehaberleriAziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturması kapsamında 6'sı görevinden uzaklaştırılan 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu, 24'ü tutuklu 200 sanığın yargılandığı dava, sanık savunmalarıyla devam ediyor.
#Aziz İhsan Aktaş DavasıBAKIRKÖY'de sitenin otoparkında 2 araçtan çalındığı belirtilen 30 milyon dolarla ilgili soruşturmada emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 9'u tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan soruşturmaya ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Soruşturma sonucunda şüphelilerin daha önceden 2 kez girişimde bulundukları, 3'üncü gelişlerinde hırsızlığı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.
#İstanbulDünya Gazze’de barışın sağlanmasına odaklanmışken İsrail, Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki kayıt dışı arazilerin devlet adına tescilini öngören planı devreye soktu. Filistin’in fiili ilhakının altyapısını oluşturacağı ve iki devletli çözümü zayıflatacağı öngörülen karar için bölge ülkeleri “İsrail’i durdurun” çağrısı yaptı.
#FilistinTürk futbolunun genç ve yetenekli isimlerinden Mustafa Eskihellaç, 5 Mayıs 1997 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelmiştir. 2026 yılı itibarıyla 28 yaşında olan Eskihellaç, 1.75 metre boyunda ve sağ kanat, sol kanat ve hatta sol bek pozisyonlarında görev yapabilen çok yönlü bir oyuncudur. Futbol kariyerine memleketi Trabzon'da başlayan Eskihellaç, hızı ve teknik kapasitesiyle kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Peki, Mustafa Eskihallaç kimdir, nereli, kaç yaşında? Mustafa Eskihallaç hangi takımlarda oynadı? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Mustafa EskihallaçSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Teknoparkımızın başarı ivmesini çok daha yükseltecek ve Bakanlığımızın yaklaşık 235 milyon lira desteğiyle hayata geçirilen Ar-Ge 4 binasının açılışındayız. Toplam 7 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip bu eser; hem Türk teknoloji girişimleri hem de küresel teknoloji firmaları için Ar-Ge'nin merkezi olma vizyonuyla hayata geçti.” dedi
#Mehmet Fatih Kacırİstanbul'un Bakırköy ilçesinde bir sitenin otoparkında 2 araçtan çalındığı belirtilen 30 milyon dolarla ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Polise ihbarda bulunan Bilal Durmaz'ın İBB'ye yönelik yolsuzluk iddianamesinde adı 'emanetçi' olarak geçen Taç dövizin sahibi Atilla Durmaz'ın oğlu olduğu belirlendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada İstanbul, Antalya ve Kocaeli'de operasyonlar düzenlendi, 7 şüpheli gözaltına alındı.
#BakırköyTRT World Citizen Awards, 'Pozitif Değişime İlham Olmak' programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Ne yazık ki Gazze'nin acısı, sosyal medyanın 'sonsuz kaydırma' evreninde, komik videoların, hızlandırılmış yemek tariflerinin, ürün tanıtımlarının arasında gözden kayboluyor." dedi.
#Emine ErdoğanYEŞİLÇAM'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in vasiyetinin iptali istemiyle kardeşi Günay Girik tarafından, vasiyet düzenlendiği tarihte akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasıyla açılan dava, mahkeme tarafından reddedilip, vasiyetin geçerli olduğuna hükmedildi.
#Fatma GirikAdettendir... Gösteri dünyasında ünlü çiftler hakkında sık sık ayrılık söylentileri yayılır. İşin tuhafı bazen bu söylentiler gerçek de çıkar. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" deyişini doğrular gibi.
#Priyanka ChopraABD ordusu 10 yılı aşkın süredir Suriye’de kullandığı stratejik Tenef Üssü’nü Şam güçlerine devretti. Bu adım, Washington’un bölgedeki güvenlik hattında vekil güç modelinden Suriye hükümetiyle işbirliğine geçişinin somut bir işareti olarak görülüyor.
#SuriyeTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre ülke nüfusu 2025'te bir önceki yıla kıyasla 427 bin 224 kişi artarak 86 milyon 92 bin 168 oldu. Türkiye'de geçen yıl itibarıyla 100 yaşına merdiven dayayan 90 yaş üstü 243 bin 713 kişi bulunurken bunlardan 36 bin 37'sinin İstanbul'da yaşadığı belirlendi.
#Yaşlı NüfusDaha iyi yaşam umuduyla Avrupa’ya gitmek için yola çıkanların rotası üzerindeki Türk denizlerinde, 5 yılda 103 bin 488 göçmen kurtarıldı. Türk denizlerinde arama kurtarma gerektiren yasa dışı göçmen olayının en fazla yaşandığı yıl 2015 oldu.
#Göçmen















