Kitap, bir kenarından birleştirilerek dışına kapak takılmış yani ciltlenmiş, (kâğıt, parşömen vb. malzemeden üretilmiş) üzeri baskılı sayfaların toplamıdır.
Bir "yapıta" ya da yapıtın bir bölümüne de kitap dendiği olur. Edebiyat, felsefe, bilimsel ve bir çok alandaki yazıtların bir bütün halinde sunulduğu, genellikle kağıttan yapılan ciltlenmiş nesnelere denir. Elektronik ortamda yayınlanan kitaplara ise e-kitap yani elektronik kitap denir. Kütüphanecilik 'te, dergi, bülten ya da gazete gibi süreli yayınlardan ayırt etmek için monograf olarak da adlandırılır.
Eskiden kağıt yerine kil tablet,palmiye yaprağı gibi şeyler kullanılmış.Böylece kitabın yaprakları da bunlardan olmuş.Ama bunlardan hiçbiri bugün kullandığımız kağıt kadar dayanıklı olmamıştır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Müsilaj Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, bilimsel araştırmalar için yaptığı dalışlarda, müsilaj kümesinin üzerine yuva yapıp hayatta kalmaya çalışan bir çırçır balığından etkilenerek kitap yazdı.
#Mustafa SarıBBC’nin deneyimli sunucusu Dame Deborah James, yaptığı açıklamayla sevenlerini yasa boğdu. Bağırsak kanseri tedavisi gören James, iki yıl uğraşarak yazdığı kitabın piyasaya çıktığını göremeyeceğini itiraf etti. İşte Dame Deborah James’in zorluklar ve mücadeleyle geçen ancak bir kez bile yenilgiyi kabullenmediği hayatından çarpıcı kesitler…
#KANSERMüslümanlar Hadis kavramına oldukça önem vermektedir. Çünkü Hadis denilen terim Hz. Muhammet'in genel kural niteliğindeki sözlerini ve davranışlarını içermektedir. Hadis aslında bu sözleri ve davranışları konu alan bilim dalıdır. Bu bilim dalı da diğer bilim dalları gibi pek çok kitabı bünyesinde barındırmaktadır. Her kitap farklı ya da benzer Hadis konularına değinmektedir. Bazı kitaplar tartışma niteliğinde de olabilmektedir. İşte Kütübi sitte de Hadis kaynağı olarak kabul edilmektedir. Kütübi sitte nedir, ne zaman yazılmıştır, yazarları kimlerdir ve yazılma sebebi nedir detayları ile derledik.
#Kütübi SitteABD Başkanı Joe Biden’ın adı birçok skandala karışmış olan oğlu Hunter Biden’la ilgili haberlerin sonu gelmiyor. Hakkında yolsuzluk ve seks skandalları gibi birçok iddia bulunan Hunter Biden hakkında bir kitap yazan sıradan bir bilgisayar tamircisi bildiği her şeyi dünyayla paylaştı ve yer yerinden oynadı…
#Hunter BidenBugün 41 yaşında ve 2 çocuk annesi olan Sevda Akyüz, henüz 3 aylıkken alındığı devlet korumasında tam 18 yılını geçirdi. Bu yıllarını ‘Devletin Kızı Lülü’ kitabında toplayan Akyüz, yetiştirme yurdunda yaşanan heyecan ve beklenti dolu bayram sabahlarını, çocukların kimsesizlikle başa çıkma yollarını anlattı...
#Sevda Akyüz2018’de dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına girdi. Eğitim Nobel’ine aday gösterildi. Ulusal birçok ödülün ve başarının da sahibi olan Nurten Akkuş şimdi de ‘Benim Adım Öğretmen’ adlı kitabını çıkardı. “Bir çocuğumun gözlerine bakıp kendimi görebilecek kadar yakın olayım, hayata dokunabilecek toplumsal çalışmalarım olsun istiyorum” diyen Akkuş, bu kitapla daha çok öğretmene ilham kaynağı olmayı amaçlıyor.
#Benim Adım ÖğretmenYazar olmak çocukluk hayaliydi ancak ortaokulda Türkçe öğretmeni ona 'sen bu ülkede yazar olabilecek en son kişisin' demişti. Bugün 45 yaşında olan Metin Özdamarlar ilk kitabını 2004 yılında yazdıktan sonra 18 yılda kitaplarının sayısını 52’ye ulaştırdı.
#Metin ÖzdamarlarGrev yapan tavuklar, kendilerine muhteşem bir şehir kuran fareler, fantastik dünyalara açılan bir kütüphane, yeşil denizkızları, mahalleliyi ziyaret eden uzaylılar... Çocuk kitapları, ufkumuzu tahmin edemeyeceğimiz kadar genişletiyor, hayata alışık olmadığımız gözlerle bakmamızı sağlıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocukları sahip oldukları o büyülü yaratıcılıkla bir kere daha buluşturan kitaplardan bir seçki hazırladık.
#ÇOCUKHürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan’ın adını taşıyan ikinci kütüphane İstanbul’da açıldı. Beşiktaş’ta hizmete giren kütüphanenin açılışında konuşan Doğan Hızlan gençlere, “Kitap okuyun. Batı ve Doğu klasiklerini mutlaka okuyun. Teknolojinin önünüze koyduklarını, kitaplarla doğrulatmayı ihmal etmeyin” mesajını verdi.
#Doğan Hızlan Kütüphanesiİzmir’de mobilya sektörünün duayen ismi Ethem Özakbaş’ın kurucusu olduğu Sedir Mobilya 60’ıncı yılını tamamlayıp 61’inci yaşını kutluyor. Özakbaş ise adeta çocuğu gibi büyütüp bugünlere getirdiği markasının sektörde kalite sözcüğüyle eş anlamlı telaffuz edilmesinin haklı gururunu yaşıyor.
#1"Halka mâl olmuş" sözünün cuk oturduğu biri varsa o da 20'nci yüzyılın hatta belki de dünya tarihinin en büyük dehalarından biri olan Einstein'dır, değil mi? Maalesef tam olarak değil. Einstein'ın fikirleri ve keşifleri bir yana ismini ve yüzünü kullanabilmek bile o kadar basit değil...
#Albert EinsteinBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı ve Müsilaj Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, bilimsel araştırmalar için yaptığı dalışlarda, müsilaj kümesinin üzerine yuva yapıp hayatta kalmaya çalışan bir çırçır balığından etkilenerek kitap yazdı.
#Mustafa SarıKadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ‘Kadın Olmak & Ötesi’ kitabıyla kadın sağlığı hakkında kapsamlı ve kolay anlaşılır bir rehber hazırladı. Kitap kadın okuruna ergenlik döneminden itibaren kendi bedenini tanımasını öneriyor. Prof. Dr. Kavak toplumdaki asıl yanlışınsa “Kariyer de yaparım, çocuk da” telaşı olduğunu dile getiriyor: “Hangisi önceliğinizse diğeri aceleye geliyor. Kadınlar önce kendilerinin ne istediğine bakmalı.”
#Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak