Zeytinyağlı patlıcan tarifi

Zeytinyağlı patlıcan, kolay yapımı ve leziz tadıyla akşam yemeği menüsünde vazgeçilmeziniz olacak!

Zeytinyağlı patlıcan tarifiZeytinyağlı patlıcan tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 demet taze sarımsak
  • Yarım limon
  • 4 adet patlıcan
  • 45 mililitre zeytinyağı
  • Şeker

Nasıl Yapılır
  1. Patlıcanların Hazırlanması:
    Patlıcanları alaca soyun ve boydan dörde bölün. Başlarını bütün bırakarak hazırlayın.
  2. Sarımsaklı Zeytinyağlı Karışımın Yapılması:
    Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  3. Patlıcanların Pişirilmesi:
    Hazırladığınız zeytinyağlı karışıma patlıcanları tek tek bulayın. Üzerlerine ince halka şeklinde doğradığınız sarımsakları serpiştirin. Şeker ve tuzu ekleyerek patlıcanları yumuşayana kadar pişirin.
  4. Servis ve Sunum:
    Patlıcanlar piştikten sonra tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakın. Ardından servis tabağına alarak sıcak veya soğuk olarak sunum yapabilirsiniz.
  5. Afiyet Olsun! 🍆
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ258 kcal
ŞEKER19 g
YAĞ17 g
PROTEİN2 g