Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
1 demet taze sarımsak
Yarım limon
4 adet patlıcan
45 mililitre zeytinyağı
Şeker
Nasıl Yapılır
Patlıcanların Hazırlanması:
Patlıcanları alaca soyun ve boydan dörde bölün. Başlarını bütün bırakarak hazırlayın.
Sarımsaklı Zeytinyağlı Karışımın Yapılması:
Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
Patlıcanların Pişirilmesi:
Hazırladığınız zeytinyağlı karışıma patlıcanları tek tek bulayın. Üzerlerine ince halka şeklinde doğradığınız sarımsakları serpiştirin. Şeker ve tuzu ekleyerek patlıcanları yumuşayana kadar pişirin.
Servis ve Sunum:
Patlıcanlar piştikten sonra tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakın. Ardından servis tabağına alarak sıcak veya soğuk olarak sunum yapabilirsiniz.