GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı mercimek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı mercimek tarifi

Zeytinyağlı mercimek tarifi

Hem sağlıklı hem de çok lezzetli sofraların vazgeçilmezi zeytinyağlı mercimek tarifi için tıklayın!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ dereotu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 bardak yeşil mercimek
  • 4 adet yeşil soğan
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

Zeytinyağlı mercimek tarifi Nasıl yapılır?

Akşamdan ıslattığınız yeşil mercimekleri, sıcak suda haşlayın. Suyunu süzüp, bir kenarda bekletin. Bir kapta zeytinyağını, doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotunu, hardal, limon suyu, nar ekşisi, tuzu ve kırmızı biberi karıştırın. Sıcak mercimeklerin içine hazırladığınız sosu döküp karıştırın. Servis yapın.